Arama
Arama Sonuçları
Görme engelli öğrencilerle buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Eğitimleri hakkında bilgiler alan Vali Şıldak, “Engelli gençlerimize her zaman pozitif ayrıcalık tanıyacağız” dedi.
Göz bandıyla yürüyerek farkındalık oluşturdu
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen Beyaz Baston Farkındalık Yürüyüşü'ne göz bandıyla katılarak farkındalık oluşturdu.
“Hiçbir engelli yalnız bırakılmayacak”
Beyaz Baston ve Görme Engelliler Günü etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, “Hiçbir engelli kardeşimiz yalnız bırakılmayacaktır. Her türlü ihtiyacınızı karşılamak bizim görevimiz” dedi.
Asırlık çınarın yaptığı bastonları denedi
Hakkari Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Gündeş Köyü Çimenli mezrasında Kiner ağacından baston üretimi yapan asırlık çınar Yusuf Kılıç’ı ziyaret ederek baston üretim süreci ile ilgili bilgi aldı.
"15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. "15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti. Kontrol edemediğimiz bir durum söz konusu oldu. Ama şu anda biraz daha iyiyim" diyen Soylu, "Bu hastalıkların büyük bölümü genetik zaten. Bakmak lazım, spor yapmak lazım. Öyle bir imkanımız da yok. Kahramanmaraş'ta fizik tedavi görüyorum" diye konuştu.
Görme engellilere baston ve konuşan tansiyon aleti
Isparta İl Özel İdaresi tarafından Altınokta Körler Derneği Isparta Şubesi’ne 50 adet beyaz baston, 30 adet konuşan tansiyon ölçme aleti ve 30 adet konuşan kol saati imzalanan protokol kapsamında teslim edildi.
Gönüllere dokundu
Vatandaşları hanelerinde ziyaret eden Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, “Burada bir kişinin bile gönlüne dokunabildiysek ne mutlu bize" dedi.
Yaşlıların hanelerine misafir oldu
Diyarbakır Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, “Değerlimizsiniz” projesi kapsamında ilçedeki 80 yaş ve üzeri olan büyükleri ziyaret ederek, hayır dualarını aldı.
Geleneksel el sanatları ustaları festivalde buluştu
Malatya’yı ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.
Muhammet dededen Kaymakama tesbih
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, Zeytindalı harekatında Mehmetçiğe çay demleyen 90 yaşındaki çınar “Muhammet Bulut” dedeyi ziyaret etti.
“Hepimiz bir engelli adayıyız”
Trabzon Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vasıtasıyla engelli vatandaşların önündeki engellerin kaldırılması ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Bizim İçin Bizsiz Asla" sloganıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.
"Gönlünüzü almaya geldik"
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, hane ziyaretlerinde vatandaşların gönlünü alırken, “İlçede ayak basmadık yer bırakmayacağız” dedi.
“Bir kişinin bile gönlüne dokunabildiysek ne mutlu bize”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, Yeniyapan ve Akbez mahallerinde yaşlı ve ihtiyaç sahipleri ile gazileri ziyaret ederek, hayır dualarını aldı.
"Fadime Teyze, senin bir Kaymakam oğlun var”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yönelik ziyaretlerini sürdürdü. Acar, Ardıçlı Mahallesi’nde evine misafir olduğu Fadime teyzeye, “"Fadime Teyze senin bir Kaymakam Osman oğlun var. Ne zaman isterseniz biz senin ziyaretine geliriz. Bir ihtiyacın sorunun olursa hızır gibi yetişiriz" dedi.
“En büyük servet yaşlılarımızın duasını almak”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, köy ziyaretlerine devam ederken, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara hanelerinde misafir oldu. Kaymakam Acar, “Dua çınarlarımız yaşlılarımızın gönüllerini alabildiysek en büyük servetimiz budur" dedi.
“Bizi isteyip de gelemeyenin ayağına biz gideceğiz”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, Dervişpaşa Mahallesi’nde yürümekte sıkıntı çeken vatandaşları ziyaret ederek, “Bizi isteyip de gelemeyenin ayağına biz gideceğiz” dedi.
Sosyal medyadan gelen 'özel' davete icabet etti
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar, ilçede ikamet eden ve sosyal medyadan kendisini davet eden engelli vatandaş Emine Doğan’ı ziyaret etti.
Engellilerle Nemrut’a tırmandılar
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz” etkinliği kapsamında ünlü çello sanatçısı Jamal Aliyev tarafından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde verilen konsere katıldı.
Devrek bastonu Japonya yolcusu
Zonguldak'ın Devrek ilçesinin simgelerinden Devrek bastonu, Japonya'da yaşayan iş insanı Murat Enşici tarafından Japonya'ya gönderilecek. Devrek Bastonu'nun Japonya'ya ihraç edilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Bastonu'nun ilçe ile özdeşleştiğini söyledi.