Arama
Arama Sonuçları
Devlet-asker-millet Eruh’ta terörü lanetledi
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, terör örgütü PKK’nın saldırılarına başlaması ile ilk şehit olan jandarma onbaşı Süleyman Aydın anısına yapılan saat kulesi önünde halkla buluştu.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Depremzedeler ihtiyaçlarını ‘İyilik Çarşısı’ndan karşılıyor
Ordu Valisi Tuncay Sonel, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayırsever vatandaşların destekleri ile açılan “İyilik Çarşısı”nı ziyaret etti.
İpekyolu’ndan deprem bölgesine konteyner desteği
Van İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu Belediyesi, deprem felaketinin hemen ardında bölgeye yönelik başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor.
Kayseri’den deprem bölgesine 649 tır yardım
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizin etkilendiği deprem sonrasında, bütün ülkemizde olduğu gibi Kayseri’den de bölgeye yapılan yardımlar ve bölgeden Kayseri’ye intikal eden depremzede vatandaşlarla ilgili çalışmalar devam ediyor.
“Depremin izlerini silmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından felaketin izlerini silmek için harekete geçen Tokat, hem afet bölgesinde hem de şehre gelen depremzede vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor.
Depremzedeler ihtiyaçlarını 'sosyal market'ten karşılıyor
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Siirt'te, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.
Vali 3, kaymakamlar 1’er maaşını bağışladı
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Kahramanmaraş merkezli 11 şehirde yıkıma neden olan depremden zarar gören vatandaşlara kendisinin 3 maaş, ilçe kaymakamlarının ise 1’er maaşını bağışladığını söyledi. Vali Kızılkaya ayrıca, Bilecik’te 8 milyon 486 bin 375 lira nakdi yardımın AFAD’a gönderdiğini ifade etti.
"Depremzedelere yardım için canla başla çalışıyoruz”
Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin yaraları el birliği ile hızla sarılmaya devam ediyor.
Yardımlar durmaksızın devam ediyor
Mardin Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi işbirliğiyle depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyası farklı alanlarda ve farklı il ve ilçelere yönelik kesintisiz devam ediyor. Savurlu vatandaşlar tarafından bağışlanan muhtelif yaşam malzemesi, soba ve yakacak odunlar deprem bölgesine gönderildi.
“Normal yaşama dönüşü hızlandıracağız”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, basın toplantısı düzenleyerek deprem sonrasında yapılan çalışmalara dair somut verileri kamuoyu ile paylaştı. Vali Ayhan, “Hızlı şekilde konutlarımızın hasar tespitlerini tamamlayarak vatandaşlarımızın güvenle evlerine dönmelerini sağlayacağız. Normal yaşama dönüşü hızlandıracağız” dedi.
2 bin artçı deprem oldu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Uşak'tan deprem bölgesine 730 bin battaniye
Kargo uçaklarına battaniyelerin yüklenmesine eşlik eden Uşak Valisi Turan Ergün, “Bugün itibarıyla 730.000 battaniyeyi geçmiş bulunuyoruz. Uşak olarak üretmeye, afet bölgesindeki vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ordu depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu halkı seferber oldu.
“Kalbimiz depremzedelerle atıyor”
Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan deprem felaketinin ardından tüm ülke seferber oldu.
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.
AFAD’ın gönderdiği 92 bin çadırın 50 bini kuruldu
Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderdi.
Giresun’dan deprem bölgesine yardım konvoyu
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Giresun’da da hissedilen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası afet bölgesine Giresun’dan bir yardım konvoyu daha yola çıktı.
“El ele, gönül gönüle”
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, deprem bölgesine gönderilecek bağışların toplandığı depoda çalışmalara eşlik ederek, kadirşinas Sinoplulara teşekkür etti.
Kars’tan Urfa’ya 9 tır yardım yola çıktı
Deprem bölgesi için seferber olan Kars, çok sayıda iş makinesi, teknik personel, sağlık çalışanı ve ayni yardımı tırlarla bölgeye gönderdi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün talimatı ile 9 tır yardım malzemesi de Şanlıurfa için yola çıktı.
“Tarihimizin gördüğü en büyük depremlerden biri”
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde can kaybı sayısının bin 14’e çıktığı açıklayan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Tarihimizin gördüğü en büyük depremlerden biriyle karşı karşıyayız” dedi.
Battaniyeler farkındalığın simgesi
Kütahya Valiliği, engelli bireylerin hayatına temas eden, onların hayatlarını kolaylaştıran projelere destek olmaya devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de engelli ve engelli yakınlarının sosyal hayata ve istihdama katılımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Afet Farkındalığı ve Eğitimle Engelimi Aşarak Kazanıyorum Projesi.
Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 46 yaralı
AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda ilde hissedildi. Düzce ve çevre illerde panik nedeniyle biri ağır 46 kişi yaralandı. AFAD, depremin ardından 96 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.
Bakan Soylu, Göle’nin köylerinde inceleme yaptı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Milletvekili Orhan Atalay ve beraberlerindeki heyet, Göle ilçesinde deprem bölgesini ziyaret ederek depremden etkilenen vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
İyilik Treni’nin ikincisi Pakistan için yola çıktı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemeleri taşıyan ikinci "İyilik Treni" Ankara'dan sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gönderildi.
Notalar Nemrut’tan yükselip dünya basınına ulaştı
Kahta Kaymakamlığı’nın organize ettiği ‘Nemrut Perseid Buluşmaları’ konseri Türkiye’deki ulusal basınla birlikte dünya basınının da gündemine girdi. Kaymakam Selami Korkutata, bu tip organizasyonlarla Kahta, Adıyaman ve Nemrut’u dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.
Nemrut Dağı’nda battaniyeli konser
Kahta Kaymakamlığı'nın, ‘Battaniyeni al gel konser ve çorbalar bizden’ sloganıyla Nemrut Dağı’nda düzenlediği konserde Santuri Sedat Anar, kendisine def ile eşlik eden kardeşi Selahattin Anar ile birlikte yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir gece yaşattı.