Arama
Arama Sonuçları
Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazasının meydana geldiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı.
Asayiş ve güvenlikte son 4 ayı değerlendirdi
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı günden bu yana dört aylık süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.
Huzurlu şehir Tokat
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 7 gün 24 saat esasıyla 10 bin kilometrekarelik alanda 600 bin vatandaşa hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Selde zarar gören 1161 vatandaşa 25'er bin lira yardım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 'Zarar tespiti yapılan 1161 vatandaşımıza toplamda 25'er bin lira yardım yapıldı'' dedi.
Deprem bölgesinde 3 dakikada bir artçı sarsıntı oluyor
AFAD, deprem bölgesinde 8 bin 550 artçı sarsıntı kaydedildiğini, 4 ayda kaydedilmesi gereken deprem sayısını 17 gün içinde gerçekleştiğini açıkladı. Bölgede yaklaşık 3 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geldi.
“Tarihimizin gördüğü en büyük depremlerden biri”
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde can kaybı sayısının bin 14’e çıktığı açıklayan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Tarihimizin gördüğü en büyük depremlerden biriyle karşı karşıyayız” dedi.
Orduyu sel aldı, can kaybı yok
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş’taki yağışlar sonucu 73 konut ve işyerini su bastığını, muhtelif heyelanlar olduğunu belirterek, “31 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yaralı ve can kaybımız yoktur şükür. 298 iş makinesi ve 418 personelle devletimizin ilgili birimleri sahadadır” dedi.
Bayram tatili trafik kazaları bilançosu: 67 can kaybı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7-18 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük Kurban bayram tatilinde, ülke genelinde trafik kazalarının bilançosunu açıkladı. Buna göre 53 ölümlü trafik kazasında 67 can kaybı yaşandı.
Trafik kazalarının bilançosu ağır
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nın 2022 Haziran ayına dair kaza bilançosu çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre Türkiye genelinde ilk 6 ayda meydana gelen 226 bin 793 kazada 920 kişi hayatını kaybederken, 127 bin 619 kişi yaralandı. Geçtiğimiz haziran ayında ise vuku bulan 39 bin 747 kazada 25 bin 276 kişi yaralandı, 192 kişi hayatını kaybetti.