Arama
Arama Sonuçları
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"
II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi.
"Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek çok önemli"
Öğretmenler Arası Matematik Dersi Özgün Oyun ve Etkinlik Geliştirme Materyal Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek ve onların bu alandaki gelişimlerini sağlamak büyük bir önem taşıyor" dedi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Adıyaman’ın yarasını saran koordinatör kaymakamlara başarı belgesi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan şehrin yaralarının sarılması için destek olan koordinatör kaymakamları başarı belgesi ile ödüllendirdi.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
“İçinde kötülük olmayan tek şey”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilerin okuma, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinin gelişmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma Günlüğüm Projesi” kapsamında Emlak Kredi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kumbuzoğlu, “Çok büyük olmasına rağmen içinde zerre kötülük olmayan tek şey çocukların yüreğidir” dedi.
Sait Muhammed Bilgin
Eskil Kaymakamı
Masumiyetin adı Esma
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Eskil ilçesinde okul açılışları yaptı. Hacı Battal Tüzün İlkokulu’nun açılışında Esma ile tanışan Vali Kumbuzoğlu, küçük Esma’nın ilgisiyle karşılaştı. Kendisi de Esma ile yakından ilgilenen Kumbuzoğlu, “Sen çok özel ve güzel bir kızımızsın. Tebessümün hiç solmasın” dedi.
Uraloğlu: Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için çok önemli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov ile görüştü. Bakan Uraloğlu, "Türkiye-Ukrayna arasındaki kara yolu taşımacılığını serbestleştirdik ve 2024 sonuna kadar da uzattık. Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için kesinlikle çok önemli ki Cumhurbaşkanımız o noktada çok net bir irade ortaya koydu. İnşallah kısa sürede orada barış ve Ukrayna’nın bütünlüğü sağlanır” dedi.
"Tozanlı Vadisi eşsiz nimetler sunuyor"
Sivas'ın Tozanlı Vadisi'nde üretilen organik ham propolis özütünün tozu elde edildi. Türkiye'de bir ilk olan ürünü inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, "Tozanlı Vadimiz, el değmemiş tabiatı ve yüzlerce çeşit çiçek varlığıyla eşsiz nimetler sunuyor" dedi.
“Öğrencilerimize unutamayacakları dokunuşlar yapın”
Aday öğretmenlere seslenen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Öğrencilerimizin hayatlarına ömürlerinin sonuna dek unutamayacakları dokunuşlarda bulunmalısınız. Sevinçte ve kederde bir ve beraber olmanın tohumlarını serpmelisiniz” dedi.
Yeni yılda yeni kitap
Afyon Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, yeni yılın ilk günlerinde ikinci kitabını çıkardı. Geçen sene geçmişten günümüze tarihi bir kaynak olan ‘Türk Atalar Sözleri’ isimli kitabını yayınlayan Vali Yardımcısı Kolsuz, şimdi de ‘Tarihî Fıkralardan Seçmeler’ kitabını okuyucularıyla buluşturdu.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
“İlk hayalimiz çevremizi iyiliklerle yeşertmek olmalı”
Hakkari Valisi Ali Çelik, öğrencilerle geleceğe dair hayalleri hakkında sohbet etti. Vali Çelik, “İlk önce hepimiz iyi bir insan olmak için çalışacağız. İlk hayalimiz çevremizi iyiliklerle yeşertmek olmalı” dedi.
“Büyük atılımlara gençlerimizle ulaşacağız”
Artvin Bilim ve Sanat Merkezince düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı, Vali Cengiz Ünsal tarafından gerçekleştirildi.
Ölüme terk edilen yaşlı kadına sahip çıktı
Çorum'da tek başına yaşayan 90 yaşındaki Nazende Bilgin huzurevine yerleştirilirken, ilk ziyaretçisi Vali Zülkif Dağlı oldu.
Osmaniye’de 3875 kalıcı konut hızla yükseliyor
Osmaniye’de 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta ise ince imalatın devam ettiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, 1351 konutun Aralık ayında yapılacağını açıkladı.
100 yaşındaki Zeynep nine unutulmadı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 100 yaşındaki Cumhuriyet çınarı Zeynep Aydemir'i evinde ziyaret etti.
Gabar Dağı'ndan çıkan ham petrolü inceledi
1850 rakımlı Gabar Dağı'nın zirvesinde yer alan petrol sahasında çalışmalar devam ediyor. Alanda inceleme yapan Şırnak Valisi Cevdet Atay, kuyulardan çıkartılan ham petrol numunelerini inceledi.
İlk fideler toprakla buluştu
Sivas Belediyesi tarafından Katı Atık Depolama Sahasında yapımı tamamlanan Cam Serada ilk domates fideleri toprakla buluştu.
“7'den 77'ye milletimizin her ferdiyle istişare edeceğiz”
‘Şehir buluşmaları’ programının ilkini Taşköprü beldesinde gerçekleştiren Yalova Valisi Hülya Kaya, “Şehrimizi yakından tanımak, milletimizin sinesinde vatandaşlarımızla hemhal olmak ve seslerine kulak vermek için sahadayız. Kadın, erkek, 7'den 77'ye milletimizin her ferdiyle istişare edeceğiz. Nerede bir ihtiyaç varsa onu gidermek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Futbol hakemlerine pastalı sezon açılışı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şubesi ile İl Hakem Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği 2023-2024 Futbol Hakemlerinin Sezon açılış törenine katıldı.
Miahaber Hukuk Danışmanı Altıparmak, Star Gazetesi'nde yazılarına başladı
Miahaber Hukuk Danışmanı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkan Vekili, Avukat Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi yazarları arasına katılarak, yazılarına başladı.
“Her zaman aynı hizada ve göz temasında olacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Bir Genç Bin Gelecek” diyerek farklı liselerden gençlerle bir araya geldi. Vali Aydoğdu, “Yaşadığımız şehri onların gözü ile de görmek, el ve gönül birliği ile güzel hikayeler yazmak istiyoruz” dedi.
Kırşehir Ahilik kutlamalarına hazır
Ahilik Haftası kutlama programını açıklayan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 18-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlamalara tüm halkı davet etti.
Yerel esnaftan alışveriş yaptı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık Sivas" etkinliğine katılarak, yerel esnaftan alışveriş yaptı.
Agro Sivas Tarım Fuarı 8. kez kapılarını açtı
Sivas Valiliği himayesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl 8. düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.
Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi.