Arama
Arama Sonuçları
Edremit'te güvenli turizm için toplantı yapıldı
Yaklaşan turizm sezonu öncesi, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonunun geçirilmesi amacıyla Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında turizm sezonunda alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
Dilucu şehitleri için anıt yapılıyor
8 Eylül 2015 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 13 kahraman polisimizin aziz hatırasını yaşatacak olan Dilucu Şehitleri Anıtı’nın yapımına başlandı.
Vali Çeber'den Ramazan'a sürpriz
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2. sınıf öğrencisi Ramazan Poyraz'a sürpriz yaparak onun doğum gününü kutladı.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
Diyabetli çocuklar glikoz ölçüm cihazlarına kavuştu
Afyonkarahisar'da Tip-1 Diyabetli çocuklar, hayatlarını kolaylaştıracak glikoz ölçüm cihazlarına kavuştu.
"Ahirette misli misli karşınıza çıkacak"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa ilçesinde okul yaptıran ve okul yapılması için arsa temin ederek eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle birlikte iftar yaptı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Soytürk, "Bunun bir de ahiret kısmı var. Bir gün öbür tarafa gideceğiz ve bir hesap vereceğiz. İnanıyorum ki ahirette bunun misli misli karşınıza çıkacak" dedi.
"Bu okullarda ilim, bilim, spor ve eğlence var"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ERVA spor okullarını ziyaret ederek, genç sporcuların antrenmanını izledi. Vali Çiçek, "Erva Spor Okulları’nda ilim var, bilim var ve çocuklarımızın sağlıkla yetişebilmeleri için spor ve eğlence var. Onlara geleceğimizi emanet edeceğiz" dedi.
Çiftçilere yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak
Kütahya'da nohut üretimini geliştirmek ve kayıt altına almak amacıyla Nohut Üretim Sözleşmesi imzalandı. İki pilot köyde uygulanacak sözleşme kapsamında 42 çiftçiye yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak. Ekilecek nohut için ilaçlama hizmeti de yüzde 100 hibe ile ücretsiz sunulacak.
100 bin bardak çay ikram edilecek
Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonuyla “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla 02-05 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesinde düzenlenecek Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı Vali İhsan Selim başkanlığında gerçekleştirildi.
"Hayvancılıkta çok ilerideyiz"
Iğdır'da bir aydır şap karantinasında olan Iğdır Canlı Hayvan Borsası, yeniden hizmet vermeye başladı. Açılışa katılan Vali Ercan Turan, "Iğdır'da hayvancılık çok kaliteli düzeyde yapılıyor. Hayvancılıkta çok ilerideyiz" dedi.
"Her mahallede bir spor okulu açacağız"
Kayseri Valiliği tarafından hayata geçirilen ERVA Projesi kapsamında 18. spor okulu açıldı. Açılışta konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Gençlerimizi sporla buluşturmaya ve her mahallemizde bir spor okulu açmaya devam ediyoruz" dedi.
Borsa İstanbul'un 150. yıl gongu dünyanın ilk borsası Aizanoi’de çaldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul’un kuruluşunun 150. yıl dönümü ve BIST 500 Endeksi'nin başlaması dolayısıyla dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ne canlı bağlantı yaparak gong çaldı. Kütahya Valisi Musa Işın, törenin hem Borsa İstanbul hem de Kütahya için tarihi bir an olduğunu söyledi.
Çevreye duyarlı yeşil sanayinin temelleri atılıyor
Edirne’den sonra İpsala’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak firmalarla yapılan protokollere Vali Yunus Sezer ve firma sahipleri tarafından ilk imzalar atıldı. İpsala OSB’de temeller ise 2024 yılının ilk aylarında atılacak.
“Yarının Rize’si için neler yapabiliriz?”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Rize Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Vali Baydaş, “Buralardan bize yol haritaları, görmediğimiz alanlara dair ev ödevleri çıkacak” dedi.
Meslek lisesine kimya ve motorlu araçlar atölyesi
Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan törenle modern Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi atölyelerine kavuştu.
"Malatya eskisinden daha güzel olacak"
6 Şubat depreminden sonra dükkanlarını kaybeden Buğday Pazarı esnafına tahsis edilecek olan dükkânların kura çekimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Malatya’mız eskisinden daha güzel olacak ve bunu hep birlikte başaracağız" dedi.
Türkiye'nin en büyük serası Adana'da olacak
Karataş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inceleme yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "4 bin 100 dekar alan üzerine kurulacak olan bu yapı faaliyete geçince yılda 100 bin ton sebze üretimi yapılacak. Burası Türkiye'nin en büyük sera kümelenmesi olacak" dedi.
DASK'ta yeni tarifeye dikkat…
Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi’ndeki köşe yazısında depremlerin ardından ilk olarak karşılaşılan ceza hukuku uygulamalarının ardından şimdi de vatandaşların hakları ile kurumların ödevlerini içeren tazminat meselesini kaleme aldı.
Valiye sıcak karşılama
Okulları ziyaret eden Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, öğrencilerle yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. Öğrenciler ise Vali Arslan'a sarıldı.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
Önce sökümünü sonra hasadını yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Arslanlı Köyünde düzenlenen etkinlikte traktörle Osmaniye yer fıstığı hasadı yaptı.
"Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz”
Kütahya Valisi Musa Işın, Çavdarhisar’daki Aizanoi Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak, “Hz. İsa’dan (M.Ö) 3000 yıl öce kurulmuş bir medeniyeti merak ediyorsanız, Aizanoi’yi mutlaka görmelisiniz” dedi.
“Manisa’yı hiçbir zaman unutmayacağım”
Sakarya Valisi olarak atanan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Üç yılı aşkın süredir Manisa’da valilik yapmak, şahsım ve ailem için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi oldu” diyerek şehre veda etti.
Van’ın ilk TOGG’u
Van Valisi Ozan Balcı, Van Ticaret Borsası’na kurada çıkan Van’ın ilk TOGG aracının tanıtımına katıldı.