Arama
Arama Sonuçları
Uygulama noktasında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis kontrol noktasını ziyaret ederek, ekiplerle ve öğrencilerle birlikte uygulama yaptı.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Görev başındaki polislerin bayramını kutladı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Hayatla Yarışılmaz" mottosuyla başlatılan kampanya kapsamında düzenlenen trafik denetimlerine katıldı. Seç Jandarma Uygulama Kontrol Noktasında ve Demirtaş Polis Uygulama Noktasında yapılan trafik denetimlerinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva da yer aldı.
Çocuklara hayvan sevgisi aşıladı
Hakkâri Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, bir araya geldiği öğrencilere hayvan sevgisi aşıladı. Ateş, “Dünyamız onlarla çok daha güzel” dedi.
Van ve Bitlis’te gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan'dan geçerli, 17 Nisan da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi.
"Unutma, deprem değil tedbirsizlik öldürür"
Düzce Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol, Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Kaymakam Demirkol, "İlçemizde deprem bilincinin oturması, deprem gerçeğinin unutulmaması hususu üzerinde durduk. Unutma, deprem değil tedbirsizlik öldürür" dedi.
“Yılbaşında silah sıkmaya hayır”
Şanlıurfa Siverek’te yılbaşında silah sıkılmaması için seferberlik başlatıldı. Kaymakam Musa Aydemir öncülüğünde başlatılan çağrı büyük destek görürken, silah sıkacakların tespiti için geceleri drone ile tatbikatlar yapıldı.
Çağrıların yüzde 67’si asılsız
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek, gelen bir çağrıya cevap verdi. Vali Şıldak, 112 acil çağrının hayat kurtardığını belirterek, gereksiz yere meşgul edilmemesini istedi.
Sürücülere trafik kurallarını hatırlattı
İstanbul Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Alemdağ Caddesinde bir araya geldiği sürücü ve yolculara trafik kurallarını hatırlatarak, “Kurallarla yol ver hayata” dedi.
"ŞÖNİM başvuruları yüzde 30 azaldı ama yeterli değil"
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Çalışmalar neticesinde ŞÖNİM'lere yapılan başvuru yaklaşık yüzde 30, barınma talebinde bulunanların sayısı da yüzde 25 civarında azaldı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Sıfır toleransla yaklaştığımız bu konuda kadına yönelik ve aile içi şiddeti tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz" dedi.
Motosiklet trafik uygulamasına katıldı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet ve elektrikli bisikletlere yönelik yapılan trafik uygulamasına katıldı.
Sürücülere emniyet kemeri uyarısı
Jandarmanın trafik denetimine katılan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sürücülere emniyet kemeri ve trafik kuralları konusunda uyarılarda bulundu.
Trafik denetimine katıldı
Sinop Erfelek Kaymakamı Sercan Yıldız, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince yapılan trafik denetim uygulamalarına katılarak, sürücülere trafik kurallarını hatırlattı.
“Sağlık için hareket et”
Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü’ne katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Sağlıklı yaşam için hareket lazım, yürümek lazım” dedi.
“Burada öğrendiklerinizi anne babalarınıza da anlatın”
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve trafik bilincini gelecek nesillere aşılayan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi.
Seçimlerde 601 bin güvenlik personeli görev yapacak
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 601 bin güvenlik personelinin görev alacağını söyledi.
Meslek liseliler tuvalet kağıdı ve kağıt havlu üretiyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek üretim atölyelerinde incelemelerde bulundu.
Her ay bir spor branşının tanıtımını yapacak
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, her ay bir spor branşının tanıtımının yapılacağı “Her Ay Bir Branş Tanıtım Projesi” basın lansmanına katıldı.
Evde bakım hizmetinden faydalananlara moral
Sakarya Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Vefa (Yaşlı evde bakım) Destek Programı ve Ulusal Yardım Programı"ndan faydalanan Kuyumcullu Mahallesi’ndeki aileleri ziyaret etti.
Esnafları gezerek mendil ve broşür dağıttı
Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, esnaf ve lokantaları gezerek, ‘KADES’ ve ‘UYUMA’ uygulamalarını tanıtan mendil ve broşür dağıttı.
Kadına karşı şiddete “dur” dedi
Kütahya Valiliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kütahya’nın tarihi yapılarını kadına şiddetle mücadelenin sembol rengi turuncuyla aydınlattı.
Motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıldı
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle trafikte alınan yeni önlemler çerçevesinde motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli skuter ve motorlu bisiklet sürücülerine akşam saatlerinde seyahat ederken reflektif yelek giyme zorunluğu getirildi.
23 haneye misafir oldu
Muğla Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Ulusal Hane Ziyaretleri kapsamında 23 haneye misafir oldu. Ailelerin taleplerini dinleyen Balcı, bir hayırsever vatandaş tarafından hediye edilen tekerlekli sandalyeyi sahibine teslim ederken, bir çocuğa da bisiklet hediye etti.
'Gıdanı koru, sofrana sahip çık'
İstanbul Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dünya Gıda Günü sebebiyle "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında düzenlenen farkındalık programına katıldı.
Ülke genelinde ‘Hayata Saygı Duruşu’ yapıldı
İl ve ilçelerde eş zamanlı olarak vali ve kaymakamların katılımı ile "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" etkinliği gerçekleştirildi.
'Öncelik hayatın öncelik yayanın'
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” mottosu kapsamında Kahramanmaraş’ta farkındalık etkinliği düzenlendi.
Anız yakanlara en üst sınırdan ceza verilecek
Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla Batman ve Diyarbakır Bismil ve Silvan ilçelerinde anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Vali Canalp, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade etti.
Karne öğrenciden şenlik Valilik ve belediyeden!
Hakkari Valiliği ve Belediyesi işbirliği ile 2021-2022 eğitim ve öğretim dönemini tamamlayarak karnelerini alacak öğrenciler için 2 bin 800 rakımda karne şenliği düzenlendi.
Bilim dolu şenlik!
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği’nde çocukların tasarladığı doğa dostu elektrikli arabaya bindi; mikroskopla incelemelerde bulundu; öğrencilerle dinlediği masallarla diyar diyar dolaştı.