Arama
Arama Sonuçları
Türkiye’nin gündemine oturacak çalıştay Şanlıurfa’da yapılacak
Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek.
“Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız her zaman önceliğimiz”
Devletin bekası, yarınların teminatı, en değerli varlıklar olan çocukların afet ve kriz süreçlerinde korunması, desteklenmesi ve psikolojik olarak güçlendirilmesine; tartışma, sunum ve atölye çalışmalarıyla katkılar sunan Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı MKÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) işbirliği ile deprem bölgelerinde koordinatör olarak görev yapan kaymakamların katılacağı bir eğitim programı düzenliyor.
Van’ın vizyonu uluslararası kongrede belirlenecek
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek. Vali Ozan Balcı’nın öncülüğünde düzenlenecek kongrede ‘‘Türkiye Yüzyılında Van’ tasavvuru ele alınacak.
"Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1939 Erzincan Depremini Anma Programı ve Yerelde Afet İletişim Paneli'ne katıldı. Vali Aydoğdu, "Biz madem depremden kaçamıyoruz. O zaman depremle yaşamayı mutlakla öğrenmemiz gerekiyor" dedi.
Rize spor turizminin yol haritası çıkarıldı
'Spor Turizminde Marka Şehir Rize' temasıyla düzenlenen ve 3 gün süren 'Spor Turizm Çalıştayı'nın kapanışında konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, “Çok güzel yol haritaları çıktı” dedi.
“Siirt fıstığını 50 bin tona çıkaracağız”
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Ulusal Siirt Fıstık Çalıştayı'na katılarak, 30 bin ton olan Siirt fıstığı verimini modern yetiştirme teknikleri ile 50 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Erzincan çalıştaya hazırlanıyor
Erzincan'ın tüm potansiyelini kullanarak daha parlak bir geleceğe ulaşması amacıyla düzenlenecek olan çalıştay için ilk adımın atıldığı hazırlık toplantısına başkanlık yapan Vali Hamza Aydoğdu, “Tek amacımız Erzincan’ımızı daha üst noktalara taşımak” dedi.
“Sağlam bir toplum için aile güçlü olmalı”
‘Aile Çalıştayı’na katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Bağlarımızdan kopmadan ama günceli de yakalayarak, kesinlikle gelişerek, aile kurumunu güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.
“Kaz yetiştiriciliğini daha modern bir yapıya kavuşturmalıyız”
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kaz yetiştiriciliği konusunda birikimlerin değerlendirilmesi, yetiştiriciliğe ilişkin teknik ve ekonomik sorunların tartışılması ve bu yönde geleceğe yönelik stratejik hedeflerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen 6. Kaz Çalıştayı’na katıldı.
Şanlıurfa'da ‘Göç Çalıştayı’
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa Kent Konseyi, Şanlıurfa Valiliği ve UNFPA’nın paydaşlığında ‘Yerelde Toplum Temelli ve Kapsayıcı Hizmetlerin Güçlendirilmesi Şanlıurfa Göç Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok da katıldı.
‘Ortak Akılla Yarınlara Şanlıurfa’
2022 Yılı İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları 3. Toplantısı, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan başkanlığında, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Vali Ayhan, "Eylül ayının ilk haftasında yapılacak olan Ortak Akılla Yarınlara Şanlıurfa çalıştayımızın hazırlıklarına başladık" dedi.