“Siirt fıstığını 50 bin tona çıkaracağız”;

“Siirt fıstığını 50 bin tona çıkaracağız”

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Ulusal Siirt Fıstık Çalıştayı'na katılarak, 30 bin ton olan Siirt fıstığı verimini modern yetiştirme teknikleri ile 50 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi....

Resim

SİİRT FISTIĞININ GELECEĞİ ÇALIŞTAYDA KONUŞULDU

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Vali Kemal Kızılkaya, Siirt 'in kalkınma lokomotifinin ‘tarım, hayvancılık ve turizm’ olduğunu vurguladı.

2002 yılında 40 bin dekar olan Siirt fıstığı alanının 353 bin dekarı aştığını belirterek, “30 bin 611 ton civarında olan Siirt fıstığı verimini destekleyeceğimiz sulama projeleri ve modern yetiştirme teknikleri ile 50 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Vali Kızılkaya, “İlimizde Bitkisel ve Hayvancılık üretimini desteklemek amacıyla 2018-2023 yılları arasında Bitkisel ve Hayvansal üretim alanında 532 Milyon 648 bin TL tutarında destekleme ödemesi yapılmıştır” bilgisini verdi.

Kızılkaya, “İlimizde yaklaşık 35 bin aile, direk ve dolaylı olarak 150 bin civarında nüfus geçimini tarımdan sağlamaktadır. Tarımsal üretimin ilimize katkısı 10 milyar liranın üzerindedir. 2021-2022 yıllarında Tarım ve Orman Bakanlığı, GAP İdaresi Başkanlığı ve Valiliğimiz destekleri ile 12 milyon 600 bin lira tutarında 23 proje uygulanmıştır” diye konuştu.

Resim

ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ DESTEKLER SAĞLANDI

Vali Kızılkaya, şöyle devam etti: “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 2022-2023 yıllarında toplamda 775 adet proje, 70 milyon 761 bin TL ile desteklenerek, üreticilerimize ve çiftçilerimize çok önemli ekonomik destekler sağlanmıştır. Hedefimiz; huzur ve güven ikliminde, ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmek, Hizmetin en güzeline layık olan değerli Siirt halkına da daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak ortamı hazırlamak ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha da yükseltmektir.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum