Arama
Arama Sonuçları
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
Vali öğrencilere soru sordu, renkli cevaplar aldı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Kitap Fuarı’nda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere ‘Rize’de il çay ziraatını yapan kişiyi’ soran Vali Baydaş, ilginç cevaplar aldı.
Yaban hayvanlarına yem bıraktılar
Muş Valisi Avni Çakır, vali yardımcıları ve Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız, karla kaplı Varto kırsalında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için bölgeye yem bıraktı. Vali Çakır, “Doğadaki dostlarımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.
Denetimler üst seviyede olacak
Geniş bir yol ağına sahip Balıkesir’de kış aylarında yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı alınacak tedbirleri masaya yatıran Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, denetim ve kontrollerin üst seviyede olmasını istedi.
"İhbar gelir gelmez teyakkuza geçilecek"
Kışa hazırlık toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bu toplantılar vesilesiyle önceki sene yaşanan sorunları ve yapmamız gerekenleri masaya yatırıyoruz. Meteorolojik ihbar alır almaz tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz haline geçecek" dedi.
Burdur Doğa Tarihi Müzesi
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Arkeoloji Müzesi’ni gezerek incelemede bulunarak, herkesi Neolitik Çağ'dan günümüze kadar Burdur'un tarihine ışık tutan eşsiz örneklerin sergilendiği müzeleri görmeye davet etti.
‘Gönül elçisi’ vali eşleri Emine Erdoğan’la buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Programı'nda vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi.
Namazdağ Üs Bölgesi’nde Mehmetçikle
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Namazdağ Üs Bölgesinde Mehmetçiklerle bir araya geldi.
Vali Yardımcısı’ndan “Aday Adayı Adayı” şiiri
Yazdığı şiirler ile büyük beğeni toplayan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, son yazdığı “Aday Adayı Adayı” şiiriyle milletvekili adayı olmayı düşünen bürokratlara mesaj verdi.
Depremlerdeki can kaybı 45 bini geçti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.
Deprem bölgesine 387 bin çadır gönderildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 bin 44 kişinin hayatını kaybettiğini, bölgeye sevk edilen 387 bin çadırın 172 bininin kurulduğunu açıkladı.
196 bin afetzede başka illere göç etti
Depremde 31 bin 974 kişinin vefat ettiğini açıklayan AFAD, 196 bin afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiğini duyurdu.
2 bin artçı deprem oldu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 07.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Ordu depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu halkı seferber oldu.
AFAD’ın gönderdiği 92 bin çadırın 50 bini kuruldu
Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderdi.
Şırnak'ta jandarmayla futbol
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'taki Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Soylu incelemelerin ardından vali ve komutanlarla birlikte askerlerle maç yaptı.
İpekyolu’nun vizyon projeleri hayata geçiyor
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın beraberinde, Belediye meclis üyeleri, merkez 20 mahalle muhtarı ve Ak Parti İpekyolu İlçe yönetimiyle birlikte ilçede hayata geçecek vizyon projeleri gezerek yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Hurda malzemelerle kütüphane kuruyorlar
Hayat boyu öğrenme kurumlarında geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında geri dönüşüm kütüphaneleri kurulmaya devam ediyor. Buna göre ülke genelindeki halk eğitimi merkezlerinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan geri dönüşüm kütüphanesi 525’i geçti.
Çiçek Abbas’lı mesleki eğitim fuarına yoğun ilgi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, hurda olarak alınan ve üstü açık spor araca dönüştürülen 1988 model otomobille tur atarken Çiçek Abbas filmi ile hafızalara kazınan minibüsün bir benzerinin yapıldığı aracı yakından inceledi.