Arama
Arama Sonuçları
Bir çete daha çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen "Mahzen-14" operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik’in yaptığı Organize Suç Örgütünün çökertildiğini açıkladı.
“Huzurumuza ket vurmak isteyenlerin karşısındaki kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Türkiye’nin huzuru Bilecik’in huzuru” diyerek yola çıktığımızı vurgulamıştık. Bu huzura ket vurmak isteyen kim olursa olsun karşısında kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Emniyet, jandarma ve adli teşkilatımızla birlikte vatandaşımızın huzuru için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın emrinde olacağız” dedi.
2023'te 420 çete çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “KAFES” operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, geçen sene 420 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.
Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı
Edirne Valisi Yunus Sezer valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirdi. Vali Sezer, göçmen kaçakçılığında yüzde 95’lik azalma olduğunu açıkladı.
Çetelerden ele geçirilen lüks araçlar suçluları yakalayacak
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu ele geçirilen 23 lüks otomobil, emniyetin hizmetine verildi. Daha önce operasyonlarda ele geçirilen araçlar otoparklarda uzun süre kalıyordu veya çürümeye terk ediliyordu. Bu kez mahkeme tarafından emniyetin hizmetine geçirilmesine karar verildi. Suç örgütlerinden ele geçirilen araçlar şimdi suçluları yakalayacak.
“Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor”
Eğitim yöneticileriyle bir araya gelen ve bir seferberlik havası içinde çalışılmasını isteyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor. Büyük düşüneceğiz, daha derin ufuk çizgisine odaklanacağız ve hep birlikte eğitim alanında çıtayı yükselteceğiz” dedi.
“Zehir tacirlerine hayatı zehir edeceğiz”
Konya’da ‘Güvenlik ve Huzur’ toplantısı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine yönelik operasyonların artarak devam edeceğini belirterek, “Teröristlerle arasında hiçbir fark görmediğimiz zehir tacirlerine hayatı zehir edeceğiz” dedi.
Ankara’dan 81 il valisiyle toplantı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilin valisiyle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Toplantının gündemini terör, çeteler, uyuşturucu, düzensiz göç oluşturdu.
Son 120 günde 309 terörist etkisiz
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki medya temsilcileriyle Beşiktaş Four Seasons Otel'de bir araya geldiği programda terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve asayiş olmak üzere yapılan operasyonlar ile ilgili bilgiler verdi.
38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini belirterek, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini söyledi.
Vali yardımcısı oğullarına vasiyetini şiire döktü
Kocaeli’nden Sakarya’ya tayin olan şair Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, oğullarına vasiyetini mısralara döktü. Şiirinde oğullarına hayat dersi niteliğinde tavsiyelerde bulunan Avşarbey, “Zorbalığı bir hak görme/ Hak adaleti yok görme/ Bir Fatiha'yı çok görme/ Mülki denen zata oğul” dedi.
İkinci terörist başından vuruldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde sabah bombalı saldırı girişiminde bulunan ikinci teröristin başından vurularak etkisiz hale getirildiğini söyledi.
“Fatih’in bugünü dünden daha iyi”
İstanbul Valisi Davut Gül, Tarihi Yarımada’yı ziyaret etti. Günün erken saatlerinde başlayan incelemelerde Vali Gül, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
4 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: 241 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya, Erzincan, Isparta ve Ordu’da düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonları kapsamında 241 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
50 ilde Silindir Operasyonu: 400 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 50 ilde düzenlenen silindir operasyonunda organize suç örgütü üyesi 400 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
“Ay yıldızlı al bayrağımızla şehrimizi gelincik tarlasına dönüştürelim”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kocaeli Valiliği’nce başlatılan her ev ve işyerine “Bayrak As” kampanyasının tanıtımı ve Bayrak dağıtım programı, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
‘Yıldızlar Pusulamız Ufkumuz Aydınlık’
Sivas Akıncılar Kaymakamlığı, ‘Yıldızlar Pusulamız Ufkumuz Aydınlık’ adıyla örnek bir projeye imza attı. Türk ve İslam tarihinde iz bırakmış şahsiyetlerin hayatı, özel olarak seçilen 5’er dakikalık videolarla öğrencilere izletiliyor.
Ahmet Berkay Deniz
Kıbrıscık Kaymakamı
Dolandırıcılar yanlış adama çattı
Ankara Valisi Vasip Şahin, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Vali Vasip Şahin'den para isteyen dolandırıcılar, istedikleri parayı alamamaları üzerine bu kez de Vali Şahin'i eşi ve çocuklarına zarar vermekle tehdit etti. Şahin'in ihbarıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hasan TANRISEVEN
Giresun Vali Yardımcısı
Sadettin Yücel
Kuşadası Kaymakamı