Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Barış Heyeti barıştırdı
Batman’ın Kozluk ilçesinin Tuzlagözü Köyünde yaşayan ve aralarında 2021 yılından bu yana husumet bulunan Sönmezsoy ve Durmaz aileleri Vali Ekrem Canalp’ın desteği ve Kaymakam Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda kurulan Kozluk Barış Heyeti ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
"Su çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır"
"Su Bir Haktır" başlıklı söyleşiye katılan Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, "Suyu bir mal görmenin ötesinde çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır, bu nedenle topyekün bilinç gerekiyor" dedi.
Batman'ın içme suyu sorunu çözülüyor
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısına karşı projeler geliştirdiklerini belirterek, "Kente su sağlayan içme suyu depolarının kapasitesi 43 bin m3’e çıkarıldı" dedi. Vali Canalp, içme suyuyla ilgili 2 önemli projenin daha hayata geçirileceğini belirtti.
"Sizin FETÖ'cü taktikleriniz bize işlemez"
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, hakkında çıkan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Uslu, "Sizin FETÖ'cü taktikleriniz, algı operasyonlarınız bize işlemez. Ama avukatımız hukuken gerekeni yapacak" dedi.
Kıbrıs Türkü’nün milli kahramanları anıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türk Mukavemet Teşkilatı Lideri Dr. Fazıl Küçük ölüm yıl dönümü dolayısıyla Antalya’da anıldı. Vali Hulusi Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC, atiye doğru beraber yürüyor" dedi.
İlana çıkılmadan kapasitenin iki katı başvuru geldi
Niğde Valisi Cahit Çelik, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sahasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Ziyaret ve incelemelere Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş ve ilgililer katıldı.
İskenderun'da 588 bina mahkemelik olduğu için yıkılamıyor
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin en çok etkilediği kentlerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde binaların kontrollü olarak yıkımı sürüyor. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ağır hasar alan binaların yüzde 87,41’inin yıkımının yapıldığını, kalan 588 binanın da hukuki sürecin tamamlanmasının ardından yıkımının gerçekleştirileceğini söyledi.
Kadına karşı şiddetle mücadele semineri Ordu’da yapıldı
İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Ordu Valiliği'nin ev sahipliğinde Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri'nin ilki Ordu’da yapıldı. Seminere Vali Muammer Erol da katıldı.
İlçenin yarısı 36 yıl sonra tapusuna kavuştu
Erzurum'un Karayazı ilçesinin hemen hemen yarısına tekabül eden 269 dönümlük arazideki tapu tahsis sorunu, 36 yıl sonra çözüme kavuştu.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Anadolu'nun El Hamrası açılış için gün sayıyor
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Anadolu'nun El Hamrası olarak nitelendirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda devam eden restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, "Nisan veya mayıs ayında ziyaretçilerimize açmış olacağız" dedi.
Hatay, mirasına sahip çıkıyor
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve yeniden inşa çalışmaları devam eden Tarihi Valilik Binası’ndaki restorasyon alanını ziyaret ederek, proje süreci ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı.
DASK'ta yeni tarifeye dikkat…
Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, Star Gazetesi’ndeki köşe yazısında depremlerin ardından ilk olarak karşılaşılan ceza hukuku uygulamalarının ardından şimdi de vatandaşların hakları ile kurumların ödevlerini içeren tazminat meselesini kaleme aldı.
Merhum Menderes ve arkadaşları dualarla anıldı
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, 62’inci ölüm yıl dönümlerinde kabirleri başında dualarla anıldı.
108. dönem birincisi Pazaryeri’ni tercih etti
108. dönem kaymakam kursu Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen kura çekimi ile sona erdi. Kuraya tabi olmayan dönem birincisi Ahmet Tayyib Kahraman, Bilecik Pazaryeri Kaymakamlığını seçti.
“Sizlerle sevindik, sizlerle üzüldük”
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dadaşlar diyarı Erzurum Aşkale’den Van Erciş Kaymakamlığı’na atanan Murat Karaloğlu, ‘severek ve gururla 3 yıl görev yaptığı’ Aşkale Kaymakamlığı görevinden ayrıldı.
Hatay’ın ana vatana katılışının 84. yıldönümü kutlu olsun!
Kadim medeniyetlere beşiklik etmiş, binlerce yıllık geçmişe sahip Hatay’ın 23 Temmuz 1939’da ana vatana katılışının 84. yıldönümü kutlu olsun!
28 ilçenin kaymakamı değişti
"Yurt Dışı Dil Eğitim Programı" kapsamında dil eğitimine gidecek olan kaymakamların ilçelerinden ayrılması nedeniyle çok sayıda ilçede kaymakam değişikliği yaşandı.
“Bütün dünyaya bir demokrasi şöleni gösterdik”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere ilişkin "Bütün dünyaya bir demokrasi şöleni gösterdik. Türkiye'nin en huzurlu ve en güvenli seçimini geçirdik” dedi.
Anayasa Mahkemesi, bilgi edinme talebinin reddedilmesine ‘hak ihlali’ dedi
Anayasa Mahkemesi, kamu idarelerinden istenen bilgi edinme taleplerine emsal olabilecek nitelikte bir karara imza attı. Mahkeme, bilgi edinme talebinin reddedilmesinin ‘ifade özgürlüğünü ihlal’ olarak değerlendirerek ‘hak ihlali’ kararı verdi.
Urla’nın merkezine yeşil alan ve otopark
İzmir Urla Belediyesi vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçe merkezinde belediye hizmet binası arkasında yer alan ve halk arasında eski pazar yeri olarak bilinen, yaklaşık 5.700 m2’lik arazide Yeşil Alan ve Otopark projesi çalışmalarına başlandı.
“Erdoğan davamızın lideri, biz neferleriyiz”
Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında sıkıntılar olduğuna yönelik iddialar ortaya atılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan davamızın lideridir. Biz, davamızın neferleriyiz” dedi.
“Gün para kazanma değil yardımlaşma günü”
Mardin Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel öncülüğünde deprem bölgesine 17 tır malzeme ve 10 gün boyunca her gün 40 bin adet kumanya gönderildi.
Salih AYHAN
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
İdris Akbıyık
Muğla Valisi
4 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: 241 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya, Erzincan, Isparta ve Ordu’da düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonları kapsamında 241 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
“Yeminimiz dağları teröristlerden temizlemek”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Belek Turizm Merkezinde düzenlenen TEM Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayında yaptığı konuşmada, "Yeminimiz bu dağları temizlemektir, bu dağlarda terör örgütünün bir tek unsurunu, Cumhuriyetimizin 100. yılı 29 Ekim 2023'te bırakmamaktır" dedi.