Arama
Arama Sonuçları
"Tokat, bağcılıkta bir numaradır"
Tokat Valisi Abdullah Köklü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Köklü, "Tokat, bağcılıkta bir numaradır. Devletin verdiği destek, çiftçinin gayreti ve azmi ile üretimi daha da arttıracağız" dedi.
“Bu kadar güzel çilek üretimi yapılan yer görmedim”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında destek verilen işletmelere ziyarette bulundu.
Sis Dağı’nın yayla yolu yenileniyor
Giresun Valisi Enver Ünlü, ilin önemli turizm merkezlerinden Görele ilçe sınırları içerisinde yer alan Sis Dağı Yaylası’nda, yapımı tamamlanan ve devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.
‘Tarladan Sofraya Kadın Emeği’ne 2 milyon liralık destek
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğünce, kendi emeğini kazanca dönüştürerek aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların bir araya gelerek oluşturdukları kümelenme çalışmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan “Tarladan Sofraya Kadın Emeği Projesi”nin protokolü imzalandı.
Rize’de arıcılığın geliştirilmesi için yeni proje
Projeyle gezgin arıcılık yapan, bulunduğu yerde elektriği ve yaşam çadırı olmayan 30 yetiştiriciye güneş enerjisi sistemi ve yaşam çadırı kurulacak.
Ordu ekonomisine 90 milyon liralık seracılık katkısı
Ordu Valisi Tuncay Sonel beraberinde Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte Ordu’da her geçen gün yaygınlaşan ve üretimi artan seracılık faaliyetlerini yerinde inceledi.
İşçilerle birlikte kivi topladı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Coğrafi İşaretli Ordu Kivisi’nin hasat döneminin başlaması nedeniyle kivi üreticilerinin hasat sevincine ortak oldu.
Yayla esnafından alışveriş yapıp kaymakamlara ikram etti
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Çambaşı Yaylasının merkezinde bulunan esnaflardan alışveriş yapıp, beraberinde bulunan kaymakamlara ikram etti.
Çamoluk Festivali’nde en iyi bal 30 bin liraya satıldı
Giresun'un Çamoluk ilçesinde düzenlenen "28. Çamoluk Bal Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Göl Park alanındaki festivale katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, yörenin organik tarım ve bal üretimde yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışmasında ‘Amasya’nın En İyi Kirazını’ yetiştiren üreticilere ödüllerini verdi.
Vali, arıcı kıyafeti giyip kovanları inceledi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, arıcı kıyafeti giyip rahat tavırlarla arı kovanlarını inceledi. Vali Sonel, arıcılara polen toplama tuzağı dağıttı.
Ordu’da 5 Milyon TL’lik 8 projeyi DOKAP destekleyecek
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenecek toplam 5 Milyon TL tutarındaki 8 projenin protokol imza töreni, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapıldı.
Çiftçi dostu Vali!
Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’e çiftçiler adına Çiftçi Dostu Vali plaketi takdim edildi.