Arama
Arama Sonuçları
Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.
Vatandaş talep etti, Vali talimat verdi
Vatandaşların köprü talebinin yerine getirilmesi için talimat veren Iğdır Valisi Ercan Turan, yapımına başlanan köprüyü inceledi. Vali Turan, "Köprü sayesinde hem vatandaşlarımız hem de öğrenciler daha rahat bir geçiş sağlayacak" dedi.
Eldeş Göleti'nde sona gelindi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Eldeş Göleti çalışmalarında artık sona gelindiğini belirterek, barajın kısa süre içinde hizmet vereceğini ifade etti.
"Ayancık'ta yapılan sosyal konutlar yüzde 65 tamamlandı"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Ayancık 2. Etap TOKİ Sosyal Konutları Projesi alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "158 Sosyal Konutun yapım işi, alt yapı ve çevre düzenlemesi ile birlikte; yüzde 65 oranında tamamlanmıştır" dedi.
Sinop'ta 42 konutun kura çekimi yapıldı
Sinop’un Saraydüzü ilçesinde inşa edilen 42 konutunun hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura töreni yapıldı. Törene katılan ve ilk kurayı çeken Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Vatandaşlarımızın, sıcak yuvalarında mutlu ve huzurlu yaşamalarını temenni ediyorum" dedi.
İsrailli Bakan Katz'ın skandal paylaşımına mülki idare amirlerden sert tepki:
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımda bulundu. Paylaşıma Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Mülki idare amirleri, sosyal medya hesaplarından bu skandal paylaşıma tepki gösterdi.
Sağanağın vurduğu yollarda inceleme yaptı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yoğun yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan ve ekiplerinin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açılan bölgelerde inceleme yaptı.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Sabaha kadar çalışan ekibe teşekkür etti
Erzincan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, kentte etkili olan sağanak nedeniyle yaşanan su taşkınlarında sabah saatlerine kadar kanal açma ve temizlik çalışmaları yapan ekibe teşekkür etti.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
"Yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Terme ilçesinde etkili olan sağanağın ardından bölgede inceleme yaptı. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tavlı, "Devletimiz tüm imkanlarıyla yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanında" dedi.
Helel Vadisi’nin zirvesinde su kaynaklarını inceledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, 2300 metre rakımdaki Helel Vadisi’nin zirvesinde su kaynaklarıyla ilgili inceleme yaptı. Vali Çelik, inceleme sonrası gerekli çalışmaların başlatılması için talimat verdi.
"Sorun ve talepleri çözüme kavuşturacağız"
Hakkari Valisi Ali Çelik, merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, talepleri ve sorunları dinledi. Vali Çelik, imkanlar dahilinde tüm talepleri çözüme kavuşturacaklarını belirtti.
"Kozluk'ta büyük bir enerji potansiyeli var"
DSİ 10. Bölge Yenilenebilir Enerji Şube Müdürü Mehmet Türkmen ve beraberindekilerle bir araya gelen Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, yenilenebilir enerji projelerine dikkat çekerek, "Bu konuda Kozluk'ta büyük bir enerji potansiyeli var" dedi.
Suyun geleceği için toplantı yapıldı
Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu.
Sinop'taki sel ve heyelan riskleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kent genelinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olası; sel, taşkın, heyelan vb. hidro-meteorolojik riskler masaya yatırıldı.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Hakkari'deki yatırımlar istişare edildi
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında 2024 Yılı 2.Dönem İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılı yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.
626 yatırım projesi için 98 milyarlık bütçe
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Çiftçi, 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 TL tutarında bir bütçe ayrıldığını belirtti.
Türkiye’nin en büyük ve en zorlu parkuru Enduro Ekstrem Park hazır
Türkiye'nin en büyük Enduro Parkı’nın yapıldığı Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na ilk kez ev sahipliği yapacak.
Fedakar sağlık çalışanlarıyla iftar bereketini paylaştı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sağlık çalışanlarıyla iftar programında bir araya geldi.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
Önce saha ziyareti sonra karar
Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve uygulama Yönetmeliği kapsamında her ay gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
Batman'da dev aydınlatma projesi
Türkiye’de bir ilk olan 5 bin 500 metrelik dev led aydınlatma projesinin lansmanını Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp gerçekleştirdi.
15 bin dekar arazi için çalışmalar başlıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 bin dekar alanı kapalı sistem şebekeyle sulanmasını sağlayacak olan Lalapaşa 1 ve 2 göletlerinin imalatlarının tamamlanması için iş sözleşmesinin imzalanarak çalışmalara başlanıldığını açıkladı.
“Şehitlerimiz asla unutulmayacak”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 15 Temmuz Şehidi Mustafa Yaman’ın Esentepe Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Şehit için dua eden Vali Arslan, “Şehitlerimiz asla unutulmayacak” dedi.
İnandık Barajı su tutmaya başlıyor
Yapımı tamamlanan Yerköy İnandık Barajı, şubat ayı sonunda su tutmaya başlayacak. DSİ Müdürü Vali Mehmet Ali Özkan’a barajın maketini takdim etti.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
Valiler de yalnız bırakmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı.