Arama
Arama Sonuçları
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
"Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalı"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli'ne katıldı. Panalde konuşan Vali Şahin, "Türkiye’de kadınların iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisi de kreş-gündüz bakım evi konusudur. Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar" dedi.
Özel çocuklarla ebru yaptı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, “ÖNEM Projesi’’ kapsamında Süleyman Şah İlkokulu’nda düzenlenen ebru sanatı etkinliğine katılarak özel eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi.
Konya’daki ambulans sayısı 133’e çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.
Kübra ablası mektubuna karşılık verdi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kendisine bileklik ören, ‘Canım Kübra ablacığım’ diye başlayan bir mektup yazarak okuluna davet eden Asude’ye sürpriz yaptı.
Öğrencilerin mutluluklarına ortak oldu
Antalya Valisi Hulusi Şahin'in eşi Ebru Şahin, Köyde Bir Kardeşim Var projesi kapsamında Gazipaşa Karatepe İlkokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle oyunlar oynayan Şahin, onlara kardeş okullarından gelen mektup ve hediyeleri de iletti.
"Kitap fuarı Antalya'da kökleşmiş"
13. Antalya Kitap Fuarı'nı ziyaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Kitap fuarı Antalya'da kökleşmiş. Okurlar fuarı bekliyor ve okur-yazar buluşmaları oluyor" dedi.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
KKTC 40 yaşında
15 Kasım 1983'te ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dün tören ve etkinliklerle kutlandı. Antalya’da düzenlenen resepsiyona katılan Vali Hulusi Şahin, “Nice yıllara” dedi.
F-16'lar, Antalya'da 100. yıl için gösteri yaptı
Antalya'da F-16 savaş uçakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla gösteri uçuşu yaptı. Gösteriyi izleyen Vali Hulusi Şahin, pilotları ayakta alkışladı.
Bayburt, ‘özel’ bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları’na Bayburt ev sahipliği yapıyor.
“Öğrenme hayat boyu devam eden bir yolculuk”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur ve Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programın açılışını gerçekleştirdi.
Şenol Öztürk
Karapınar Kaymakamı
Hatay şehidini uğurladı
Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde askeri aracın buzlanma nedeniyle devrildiği kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan 2 askerden uzman çavuş Muammer Ay (26), memleketi Hatay’da toprağa verildi.
Şehit için 7. gün mevlidi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bir hafta önce şehit olan Uzman Çavuş Selçuk Kurt için düzenlenen 7. gün Mevlidinde şehit ailesini yalnız bırakmadı.
Huzurevi sakinleri için moral konseri
Malatya Musiki Cemiyeti, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Malatya Huzurevinde konser verdi.
Geleneksel el sanatları ustaları festivalde buluştu
Malatya’yı ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.
Çocuklar ‘geleneksel oyunları’ çok sevdi
Bingöl Yedisu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen ve Dünya Etnospor Konfederasyonuna bağlı Etnospor Deneyim Merkezinin de desteklediği, Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği'nde çocuklar gönüllerince eğlenirken, büyükler de kendilerine eşlik etti.
30. yıl belgeseli için kamera karşısına geçti
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte ebru yaptı. Yiğitbaşı, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 30. yıl belgesi için kamera karşısına geçti.
Kaymakamla Belediye Başkanı Mas Güreşi yaptı
Bingöl’ün Genç ilçesinde düzenlenen ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’nde Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, ‘Mas Güreşi’ yaptı. Müsabakada dostluk kazandı.
“Yine güzel bir mağlubiyet aldım”
Afyonkarahisar Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün, öğrencilerin spor oyunlarına katıldı. 4. sınıf öğrencisi Eymen ile yaptığı masa tenisi maçını kaybedince öğrenciye gazoz ısmarlayan Kaymakam Sülün, “Yine güzel bir mağlubiyet aldım” dedi.
Yöresel el sanatları gelecek nesillere aktarılacak
Safranbolu'nun yöresel el sanatları, "Tarihin Başkentinde Bir Usta, Bin Usta Projesi" ile geleceğe taşınacak. Safranbolu Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan proje odasını ve projeye katılan kursiyerleri ziyaret eden Karabük Valisi Fuat Gürel, "Yöresel ürünlerin el emeği göz nuru olarak kursiyerler tarafından üretilmesi, Karabük ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi.
Afrodisias çocuk sesleriyle çınladı
Aydın'ın Karacasu ilçesinde Kaymakam Hatice Gamze Kuran öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde ve Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 1. Afrodisias Sanat ve Çocuk Şenliği, ilçedeki ana okulundan liseye kadar binden fazla çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Komandoları Suriye’ye Vali ve aileleri uğurladı
Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 48 komando, Suriye'nin Mebruka kentine dualarla uğurlandı. Kur’an tilaveti ve Komando Andı sonrası aileleri ile vedalaşan komandolar Vali Ekrem Canalp’in “Allah yar ve yardımcınız olsun” duasıyla Suriye’ye yola çıktı.
Vali Çelik: En büyük ilaç sevgi
Kütahya Valisi Ali Çelik, Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda “43 Proje Resim Sergisi” ile okul bahçesinde kurulan seranın açılışına katıldı. Vali Çelik, "En büyük ilaç sevgi" dedi.
Vali Kırbıyık, el sanatları festivalinde demir dövdü
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinin açılış törenine katılarak, demir dövdü.
Isparta’da şimdi gül zamanı!
Adı gülle anılan, gül renkli, gül kokulu, Türkiye’nin gül bahçesi Isparta’da vakit, gül vakti.. Isparta'da 2022 yılı gül hasat sezonu uluslararası düzeyde organize edilen renkli bir festivalle kutlanıyor.
Hüseyin KAPTAN
Gaziantep Vali Yardımcısı