Arama
Arama Sonuçları
Tunceli'de 8 bölge riskli ve rezerv alanı ilan edildi
Tunceli'de yapılan incelemeler sonucunda 134 yapı ve 798 bağımsız bölümün bulunduğu 8 bölge riskli ve rezerv alanı olarak tespit edildi. Alanlarda inceleme yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Artık kimseyi enkazların altından biz kaldırmak istemiyoruz" dedi.
90 UMKE ekibiyle gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı
Karaman'da, Sağlık Bakanlığının 2024 yılı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) faaliyet planında yer alan 'UMKE 13. Bölge Tatbikatı' başladı. Gökçe köyünde başlayan ve 3 gün sürecek tatbikata, 90 UMKE personeli katıldı.
İftarda depremzede ailenin acısını paylaştı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ramazan ayında her gün farklı bir adreste vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.
"Zor günde uzatılan eller unutulmaz"
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, 30 milyon TL değerindeki malzemelerin teslim edildiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Zor günde uzatılan eller unutulmaz. Biz de sizlerin işini kolaylaştırmak için arama-kurtarmada kullanılan malzemeler aldık" dedi.
“Bu zor zamanları birlikte aşacağız”
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’te toprak altında kalan işçilerin ailelerini çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgilendiriyor. Ailelerle sürekli iletişim halinde olan Vali Aydoğdu, “Birlikte, dayanışma içinde, bu zor zamanları aşacağız” dedi.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
“Umudu ve dayanışmayı en gerçek haliyle tecrübe ettim”
6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden geçen bir yılda acılar tazeliğini, deprem kayıpları ise yüreklerde tazeliğini koruyor.
“Yarınımız bugünden daha iyi olacak”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlediği 365. Gün Basın Bilgilendirme toplantısında 6 Şubat depremlerinin bilançosu ile Hatay'ı yeniden inşası noktasında gelinen çalışmaları anlattı.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, yıkım ve enkaz kaldırma ekibiyle toplantı yaptı. İlçede enkazın yüzde 95’inin kaldırıldığını belirten Kaymakam Erdoğan, kalan sürecin de bir an önce tamamlanmasını istedi.
Muhammet Tugay’a ‘Yılın İdarecisi’ ödülü
Erzurum Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, 10 Ocak İdareciler Günü kapsamında 81 ilin valisinin katılımıyla düzenlenen törende Yılın İdarecisi olarak seçilerek, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülü aldı.
Boyabat’ta 5 evde yangın: 2 ölü
Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Dağtabaklı köyünde bir evde çıkan yangın, 4 eve daha sıçradı. 5 evin zarar gördüğü yangında 2 kişi hayatını kaybetti. Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ile birlikte Dağtabaklı Köyü’ndeki yangın mahallinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Mustafa Özarslan, yetkililerden bilgiler aldı.
Fırtınada 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı
AFAD yurt genelinde hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının meydana geldiğini duyurdu. Sel ve fırtınada 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.
Taksi durağında duygulandıran sohbet
Ziyaret ettiği taksi durağında 12 buçuk saat enkaz altında kalan bir depzemdeyle tanışan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Ömer kardeşimiz, 'Hayatta hiçbir şey sağlık ve hoşgörüden önemli değil. Dünya hepimize yeter, kavgaya gerek yok' diyor. Keşke hepimiz acı bir deneyim yaşamadan bunun farkında olabilsek" dedi.
Yangın bölgesinde inceleme yaptı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu ilçesinde meydana gelen ve ekipler tarafından kontrol altına alınan orman yangını bölgesinde inceleme yaptı. Yangından etkilenen vatandaşları ziyaret eden Aktaş, "Zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının en kısa sürede saracağız" dedi.
Kaymakamdan tatbikat teşekkürü
Muğla'nın Datça ilçesinde deprem tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatı izleyen Kaymakam Murat Atıcı, ekibe teşekkür etti.
“Bütün mahallelerde spor okulları açacağız”
Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA) spor okulunun açılışına katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bütün mahallelerde spor okulları açacaklarını söyledi.
Hassalı muhtarları dinledi
Hassa ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, muhtarlarla da bir araya gelerek, “Tüm çabamız, her bir ferdimizin yaralarının en kısa zamanda sarılması yönündedir” dedi.
Vali Masatlı'nın Hatay heyeti ile yoğun Ankara mesaisi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ilin yöneticileri ile birlikte Ankara çıkarması yaptı. Bakanları tek tek ziyaret eden Hatay heyeti, deprem sonrasında ilin yaralarının sarılması adına yapılacakları en üst seviyede masaya yatırdı.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.
Hatay’ın son durumunu havadan inceledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Belen, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerinin yıkım, enkaz kaldırma çakışmalarını ve enkaz döküm sahalarını havadan inceledi.
“Depremin izlerini hızla siliyoruz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, depremlerin ardından yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, “Depremin izlerini hızla siliyoruz” dedi.
Elbistan’a veda vakti!
Yaklaşık 6 ay Elbistan’da kaymakam vekilliği yaparak ilçenin ayağa kalkması için mücadele eden Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, 182 gün fedakarca görev yaptığı ilçeye ‘fahri hemşehri’ olarak veda etti.
“Allah bu acıları bir daha yaşatmasın!”
Bir yıla yakın bir süre Nurhak’ta kaymakam vekilliği yaparak depremin yaralarını sarmak için fedakarca çalışan Sercan Yıldız, ilçeye veda etti. Kaymakam Yıldız, “Allah bu acıları bir daha yaşatmasın!” dedi.
Öncelik şehrin huzur ve güvenliği
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan uygulama noktasını ziyaret ederek, uyuşturucu ve asayiş konularında asla taviz verilmeyeceğini söyledi.
Nurhak’ın köylerinde deprem enkazı kalmadı
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde kırsal mahallelerde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Kaymakam Sercan Yıldız, “Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
“Yepyeni bir anlayışla, daha güvenli bir Hatay inşa edeceğiz”
Deprem sonrası Hatay ve ilçeleri hakkında nasıl bir plan izleneceği konulu toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı, “Yepyeni bir anlayışla daha güvenli, depreme dayanıklı mimariyle yeniden bir Hatay inşa edeceğiz” dedi.
Tayini çıkan kaymakama sevgi seli
Depremin vurduğu Hatay'ın Hassa ilçesinde vatandaşlar, Kilis Elbeyli ilçesine tayini çıkan Kaymakam Osman Acar'ın asrın felaketinde ortaya koyduğu çalışmalardan ötürü ilçeden gitmesini istemiyor.