Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
"Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette"
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz" dedi.
Vali Karadeniz, patlamada hayatını kaybeden işçinin cenazesine katıldı
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, makarna fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden fabrika çalışanı Mesut Şimay'ın cenaze törenine katıldı. Vali Karadeniz, acılı aileye baş sağlığı diledi.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Van'daki işsizlik son bulacak
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "İstihdam konusunda önemli adımlar atıyoruz. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak" dedi.
Kaymakam, üreticiden alınan domates fiyatlarına sitem etti
Domates üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, "Fiyatlar çok kötü, 2 TL. Fabrikalara, sözleşmelerine uymanın iş ahlakının bir gereği olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın, çevredeki tesislere yayıldı
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yıldırım ilçesinde, kağıt fabrikası ve geri dönüşüm tesisinde çıkarak çevredeki tesislere yayılan yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, "Bölgedeki 7 tesis yangından zarar gördü" dedi.
Sabah 05.00’te hal esnafıyla buluştu
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 05:00’te Batman Yaş Sebze ve Meyve Hal Kompleksini ziyaret etti. Hal esnafıyla bir araya gelen Vali Canalp, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmanın önemine dikkat çekti.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın 3 gündür devam ediyor
Aydın'ın Söke ilçesinde, 3 gün önce kağıt fabrikasında çıkan yangına müdahale devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yakup Canbolat, "Toplam 258 personel ve 81 araçla yangına müdahale ediliyor" dedi.
OSB'de çıkan yangının nedeni araştırılıyor
OSB'de çıkan yangının ardından sahada inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, yangının çıkış nedeni ve hasarın boyutlarıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Van için hedef; 50 bin istihdam
Yapımında sona gelinen tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van'ımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Beş ve yedi yıl içerisinde hedefimiz 50 bin istihdam" dedi.
Vali Balcı, gençlerle bilek güreşi yaptı
Yaz Spor Okullarının açılış programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Gelecek nesiller bizim için çok önemli" diyerek gençlerle, hem masa tenisi oynadı hem de bilek güreşi yaptı.
Çukurören köyünün yol sorunu için talimat verdi
Çukurören köyündeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılması için talimat verdi.
Van'da yapılan Spor Adası'nda sona gelindi
Van Valisi Ozan Balcı, Edremit ilçesinde yapılan Spor Adası'nda inceleme yaptı. Adanın eylül ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Nesiller gelir nesiller geçer, mühim olan bizim gelecek nesillere neler yaptığımızdır. Biz gelecek nesillere, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarıyla güzel şeyler üretiyoruz" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"Spora kıymet veren bir valiyim"
Van Valisi Ozan Balcı, Akıl ve Zeka Oyunları Van Turnuvası'nın final yarışlarının startını verdi. Vali Balcı, "Spora kıymet veren bir vali olarak her çocuğun bir spor dalı ile uğraşmasını ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olması gerektiğini belirterek spora tam destek verdik" dedi.
Valiler, Yenilik Merkezi'nde inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte gelen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Model Fabrika ve Yenilik Merkezi'ni ziyaret ettiler.
"Harcadığımız paralar, devletin gerçek sahibi milletin parası"
Yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun açılışına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Vanlı hemşehrilerimize, kadın, çocuk ve gençlere hizmet etmekten memnuniyet duyuyorum. Bu harcadığımız paralar, devletin gerçek sahibi milletin parasıdır" dedi.
Orucunu demir ve çeliğe hayat veren işçilerle açtı
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bugünkü iftarını Karabük Demir Çelik fabrikası (Kardemir) işçileriyle açtı.
2023 spor kompleksinin açılışını yaptı
Van Valisi Ozan Balcı, Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı dolayısıyla 11 ilçede yapılan ve basketbol, voleybol, halı saha ve tenis kortundan oluşan 2023 spor kompleksinin açılışını yaptı.
328 bin Euro’luk Roboto Projesi
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas İl Özel İdaresi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünün destekleri ve İŞGEM işbirliğinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Avrupa Birliği destekli Roboto Projesinin açılışı yapıldı.
İhraç edilen kamyonların büyük kısmı Aksaray’da üretiliyor
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Prof. Dr. Ulf Raese ile bir araya gelen Vali Kumbuzoğlu fabrika ile ilgili bilgi aldı.
Vali Yavuz: Rehineler sağ salim kurtarıldı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, rehine krizinin sona ermesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Yavuz, "Operasyonumuzda herhangi bir çatışmaya girişilmedi. Arkadaşlarımız anlık hareketle içeri girip etkisiz hale getirdi. Rehineler sağ salim kurtarıldı. Geniş çaplı soruşturma başlatıldı" dedi.
“Üretmekten başka çaremiz yok”
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmaları ziyaret etti. Erzincan’ın üretmekten başka çaresinin olmadığını vurgulayan Vali Aydoğdu, “Üretim, üretim, üretim” dedi.
“Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz”
Kars Valisi Ziya Polat, şehrin sanayi tesislerinden Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. İşçilerle yemek yiyen Vali Polat, şeker üretim aşamalarını inceleyerek çuvala şeker doldurdu.
“Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, OSB Yönetim Kurulu toplantısının ardından fabrika alanlarında incelemelerde bulundu. Farklı sektördeki üretim tesislerini gezen Vali Şıldak, “Üretim Şanlıurfa’ya çok yakışıyor” dedi.
Sporcu Fabrikası açılışa hazırlanıyor
Van Valisi Ozan Balcı, İpekyolu ilçesinde yapımı tamamlanan ‘Sporcu Fabrikası’nı gezdi. Balcı, kentin spor altyapısına büyük katkı sağlayacak olan sporcu fabrikasının tamamlandığını ve kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.
Vali Dağlı'dan İskilip OSB’ye 8,5 milyon liralık destek
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İskilip Kaymakamı Ramazan Polat ve İskilip Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSİAD) Başkan Yardımcısı Fikret Kısar ile yaptığı görüşme sonrası İskilip OSB için 8,5 milyon lira aktarılması talimatını verdi.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
Gazoz fabrikasında kimyasal zehirlenme: 2 ölü
Niğde Gazozu fabrikasında çalışan 5 işçi, su kazanını temizlerken kimyasal tepkime sonucu zehirlendi. İşçilerden 2'si hayatını kaybetti. Zehirlenen işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.