Arama
Arama Sonuçları
"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"
Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.
"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"
Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor" dedi.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
5 milyon bütçeli şenlikte kamu kaynağı kullanılmadı
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği’nde ata sporları, gelenek ve göreneklerin temsil edildiği etkinliklerde büyük coşku yaşandı. 5 milyon bütçesi olan ve kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen şenlikte Ertuğrul Gazi ve atalarımız anıldı.
Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi.
Terörden temizlenen bölgede güneşin doğuşunu izlediler
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ve beraberindekiler, terörden temizlenen 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinde güneşin doğuşunu izledi.
"Gitmediğin yer senin değildir" dedi ve bütün köyleri ziyaret etti
Sivas'ın Divriği Kaymakamı Resul Tutay, "Gitmediğin yer senin değildir" anlayışıyla başlattığı köy gezileri kapsamında ilçeye bağlı 105 köyü ve mezrayı ziyaret etti, sorun ve talepleri yerinde dinledi.
Deniz turizmi için toplantı yapıldı
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında İl Deniz Turizm Kurulu yapıldı. Vali Erol, deniz turizmi yapan ve gezi teknesi olarak nitelenen 7 deniz turizmi aracına Turizm İşletme Belgesi verildiğini ifade etti.
Helel Vadisi’nin zirvesinde su kaynaklarını inceledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, 2300 metre rakımdaki Helel Vadisi’nin zirvesinde su kaynaklarıyla ilgili inceleme yaptı. Vali Çelik, inceleme sonrası gerekli çalışmaların başlatılması için talimat verdi.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Türkler tarafından yapılan Kaya Mescidi gün yüzüne çıkarılıyor
Ani Örenyeri'ni ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "Yeni sezon çalışmaları başlayan Ani’deki kazılarımızda Anadolu’da Türkler tarafından inşa edildiği değerlendirilen ilk Kaya Mescidi’nin gün yüzüne çıkarılması için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Edirne'ye film platosu kurulacak
9. Gezici Balkan Panorama Film Festivali'nin açılışında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'ye film platosu kurulacağını ifade etti.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük"
6. Lale Festivali'ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür" dedi.
"Şehrimizi keşfe çıkan öğrencilerimizle sohbet ettik"
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tarihi Frig Vadisi'ni gezen öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yiğitbaşı, "Şehrimizin değerlerini keşfe çıkan öğrencilerimizle izlenimleri üzerine tek tek sohbet ettik, önerilerini aldık" dedi.
Şanlıurfa’daki merkez, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezini ziyaret etti.
Ordulu şehidin emaneti Çağan ile Ankara hatırası
2020-2023 yıllarında 3 yıl 2 ay Ordu Valiliği yapan ve gözyaşları ile şehirden uğurlanan Tuncay Sonel, Ordu ve şehit aileleri ile bağlantısını sürdürüyor.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
"Ziyaretçilerimizin neler çektiğini yaşayarak gözlemledim"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, doğa harikası Çır Şelales'ni ziyaret etti. Alanı gezen ve eksiklikleri gözlemleyen Vali Usta, "Düşe kalka patika yoldan aşağıya indim. Ziyaretçilerimizin neler çektiğini ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizzat yaşayarak gözlemledim" dedi.
Çocukların 23 Nisan mutluluğunu paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çankırı’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Geleceğin valilileri, makam koltuklarında
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleceğin valileri, makam koltuklarına oturdu. Makam koltuklarında dünya çocuklarının bayramını kutlayan öğrenciler, çeşitli talimatlar vermeyi de unutmadı.
Emanet emin ellerde
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Valilik Makamı'nı 23 Nisan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Temsili Vali Elif Su Tanay'a devretti. Vali Selçuk Aslan, “Emanet emin ellerde…” dedi.
Kırşehirli çoban söyledi, Vali Buhara dinledi
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, köy ziyaretleri sırasında karşılaştığı Taburoğlu Köyü'nde çobanlık yapan İlyas Aydemir'in sesiyle mest oldu.
Edirne’de tarihe nostaljik yolculuk
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarını keşfetmek amacıyla hizmete alınan Turistik gezi trenine binerek ilk seferine katıldı.
218 bin öğrenci, Çanakkale’yi gezecek
Gaziantep'te yaşayan 218 bin 327 öğrenci, "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’yi ziyaret edecek.
“Şimdi Şanlıurfa zamanı”
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
Mülki idare amirleri vatandaşların bayram mutluluğunu paylaştı
Mülki idare amirleri Ramazan Bayramı münasebetiyle vatandaşlarla bir araya geldi. Ülke genelinde vali ve kaymakamlar, bayram sabahını camilerde karşıladı. Bayram namazını eda eden vali ve kaymakamlar, ardından cemaatle bayramlaştı. Valilik ve kaymakamlıklarda da protokol, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile bayramlaşma programları düzenlendi.
“Gözlerinde iyilik ve güzellik var”
Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova İlçe Müftülüğü’nün organizesinde Hacı Ahmet Çalış Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda düzenlenen iftar programına katıldı.