Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Şanlıurfa’da 20 okul inşaatı daha başlayacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
“Şimdi Şanlıurfa zamanı”
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
Kaymakama 'Göbeklitepe' hediyesi
Trakya Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Murat Yetkin, Tekirdağ Çorlu Kaymakamı Murat Eren'i ziyaret ederek, Göbeklitepe'nin minyatür heykelini hediye etti.
Selden etkilenen müzeler yeniden kapılarını açtı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen sene yaşanan sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin yeniden kapılarını açtığını belirtti. Müzeyi gezen Vali Şıldak, "Eşsiz eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzemiz, Taştepeler Kazılarında çıkarılan yeni eserlerle daha da zengin hale geldi" dedi.
Sanal gerçeklik otobüsü köy okullarında
Şanlıurfa’nın önemli turizm noktaları, sanal gerçeklik gözlükleri ile köy okullarında öğrenim gören öğrencilere tanıtıldı.
"İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanları keşfedin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, insanlık tarihine ışık tutan neolitik dönem yapılarının Şanlıurfa'da bulunduğunu belirterek, "İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanların keşfine katılmak üzere 2024’te Şanlıurfa’ya davetlisiniz" dedi.
“Gençlerimiz en değerli hazinemiz”
Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerin sorularını cevaplandıran Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “"Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin geleceği olarak en değerli hazinemiz” dedi.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
Urfa’da uluslararası kültür ve turizm buluşması
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Uluslararası Kültür ve Turizm Buluşmaları’nın açılışına katılan Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın geniş kültür ve turizm potansiyelini değerlendirmek için iş birliği içinde çalışılacağını söyledi.
9 kazı için 10 milyon liralık destek
Şanlıurfa Göbeklitepe’nin dünyada uyandırdığı hayranlık sürerken, 12 bin yıllık tarihiyle Karahantepe de Göbeklitepe’den geri kalmıyor. Vali Salih Ayhan, 9 kazı için ilk aşamada 10 milyon liralık destek sağladıklarını söyledi.
“Güzel günler geri gelecek”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Harran Üniversitesi KYK yurtlarında kalan depremzede vatandaşlarla akşam yemeğinde bir araya gelerek, “Güzel günler geri gelecek. Elbet o güzel günlerde, çocuklarımızın doyasıya güldüğü sofralarda yine buluşacağız” dedi.
"2023 bizim yılımız olacak"
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yayınladığı yeni yıl mesajında eğitimden sağlığa turizmden sanayi ve tarıma kadar önemli konulara değinerek, “Kültür ve turizmde 2023 altın yılımız olacak. inanıyoruz, 2023 bizim yılımız olacak!” dedi.
Viranşehir Kaymakamlığı’nın logosu değişti
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel’in talimatı ile değişen ve gelişen Viranşehir’in vizyonuna ve değerlerine uygun olarak motif, renk ve desenleri ile ilçenin tarihi ve kültürel unsurlarını yansıtan yeni bir logo çalışması yapıldı.
Fırat’ın çocukları Şanlıurfaspor’a sahip çıkıyor
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Fırat’ın Çocukları Takımına Sahip Çıkıyor” projesini hayata geçirdi.
Şanlıurfa tarihi ve kültürüyle Ankara’ya taşındı
Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtılacağı ‘Şanlıurfa Tanıtım Günleri’, Ankara Millet Bahçesi’nde başladı. 15-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tanıtım günlerinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.
Konya için spor dolu günler başladı
Türkiye’nin ev sahipliğinde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığı, Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla görsel şölen eşliğinde gerçekleştirildi. Unutulmayacak açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada Erdoğan, "Tüm emeği geçenleri şahsım, milletim adıma tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Klaus Schmidt'in izinde Göbeklitepe'ye pedalladılar
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Klaus Schmidt, vefatının 8. yılında Şanlıurfa'da anıldı.
Şehit aileleri ve gaziler, GAP gezisinde unutamayacakları anlar biriktirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, kentteki şehit aileleri ve gazileri GAP turuna gönderdi. 6 grup halinde uçak ve otobüslerle unutamayacakları bir gezi yaşayan şehit yakını ve gaziler, Vali Sonel’i ziyaret ederek teşekkür etti.
Göbeklitepe UNESCO ile 1.6 milyon ziyaretçi ağırladı
Dünyanın bilinen en eski inanç merkezi olması dolayısıyla "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde dördüncü yılını geride bırakan Göbeklitepe, aldığı bu unvan sonrası 1 milyon 600 bin kişiyi ağırladı.
Peygamberler şehri Şanlıurfa ‘İslam Dünyası Turizm Başkenti’ seçildi
Peygamberler diyarı olarak bilinen ve geçmişte Hac güzergahının önemli uğrak noktalarından biri olan Şanlıurfa, 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından Turizm Başkenti seçildi.
Şanlıurfa’da 4 bin 400 robot yarışıyor!
Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 12 kategoride düzenlenen yarışmada 4 bin 397 robot yarıştırılıyor.
Mesleki eğitimin kalbi 4 gün Şanlıurfa'da atacak
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa'da "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganı ile yarın başlayacak 14. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması ile Türkiye'nin mesleki eğitimdeki kalbinin 4 gün boyunca Şanlıurfa'da atacağını söyledi.
Galataport'taki Göbeklitepe, ziyaretçilerini Şanlıurfa'ya çağırıyor
Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğünde Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport'ta sanatseverlerle buluşan "Back to Realverse: Göbeklitepe" sergisi, görenleri kendine hayran bırakıyor. 12 Haziran’a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenlerde, Göbeklitepe'yi yerinde görme isteği uyanıyor.
Şanlıurfa kültürü ve yöresel lezzetleri ile İstanbul'a taşındı!
12 bin yıllık Göbeklitepe ile adını dünyaya duyuran Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri ve kültürü “Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ ile İstanbul’a taşındı. Büyük bir başarıyla çiğ köfte yoğuran Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Yenikapı’da açılışını yaptığı ve 12 Haziran’a kadar açık kalacak tanıtım günlerine herkesi davet etti. Açılışın sürprizi ise ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses oldu.
Göbeklitepe'de metaverse ve yapay zeka etkinliği
Şanlıurfa'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'de "Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına" yapay zeka ve metaverse etkinliği düzenlendi.
Jet vali üç günde Şanlıurfa'yı fethetti
Şanlıurfa'nın yeni Valisi Salih Ayhan, geçtiğimiz cuma günü geldiği kentte, kurum kuruluş, dernek, tarihi alan ziyaretleri ve çeşitli açılışlara katılarak üç günde kenti adeta fethetti.
Vali Ayhan: 10 milyon turisti Şanlıurfa’da ağırlayabiliriz
Şanlıurfa’da 'Tarihin sıfır noktası' kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, 10 milyon turisti kentte ağırlayabileceklerini söyledi.
NVİ'de yenilik ve proje bitmiyor: Yerli e-Pasaport, Yeni e-Mavi Kart ve Yeni e-Sürücü Belgesi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerli e-Pasaport, Yeni e-Mavi Kart ve Yeni e-Sürücü Belgesi Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.