Arama
Arama Sonuçları
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
"Dileğimiz ciğerlerimiz yanmasın"
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Vali Erol, "Dileğimiz ülkemizin hiçbir yerinde orman yangını hadisesi yaşamayalım. Ciğerlerimiz yanmasın" dedi.
Siirt'teki 'ışık hadisesi'ne yağmur engeli
Siirt'in Tillo ilçesinde 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi yağmurlu hava nedeniyle izlenemedi.
Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını açıklayan Vali, vatandaşları uyardı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiçbir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Herhangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.
Kutsal emanetlerin yer aldığı müzeyi gezdi
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bütün İslam ülkelerinin Kur'an-ı Kerim baskılarının, Peygamber Efendimizin 30'a yakın kutsal emanetinin yer aldığı Siyer-i Nebi ve Musaf-ı Şerif Müzesi'ni gezdi.
Vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı
Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara 7 bin 500 fidan dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Kaymakam Muammer Köken, "Yeni ürünlerle vatandaşlarımızı tanıştırmak istiyoruz" dedi.
Ardahan, kurtuluşun 103. yılını kutladı
Ardahan'ın düşman işgalden kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Dinlenme tesisinin tavanı çöktü: 11 yaralı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tavanı çöken dinlenme tesisinde inceleme yaptı. 11 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirten Vali Yiğitbaşı, gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını söyledi.
"Depremden gereken dersleri alacağız"
Kütahya Valisi Musa Işın, Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Vali Işın, "Devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız" dedi.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
“Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz”
İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aksaray Üniversitesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 2024 yılını ‘genç istihdam yılı’ olarak ilan ettiklerini belirten Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz” dedi.
Umre ödüllü hadis yarışması
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu Gençlik Bilgi Yarışması ödül törenine katıldı. Vali Aydoğdu, “Gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacak” dedi.
Vali Şıldak: Rekor seviyede yakalama oldu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantı yaparak, kentteki son durum hakkında bilgi verdi. Vali Şıldak, "Uyuşturucu üzerinde yoğunlaştığımız ve mücadele verdiğimiz alanların başında geliyor. Geçen yıl yakalanan uyuşturucu miktar 428 kilogramken, bu yıl 1669 kilogram yakalandı. Yüzde 390'lık bir artışla rekor seviyede yakalama oldu" dedi.
Erzurum’un 5 asırlık geleneği ‘1001 Hatim’ başladı
Erzurum’da şehrin ve ülkenin afet ve belalardan korunması için yaklaşık 500 yıldır devam eden “1001 Hatim” geleneği dolayısıyla Pir Ali Baba Türbesi önünde bir program düzenlendi. Hafızların temsili olarak at üzerinde şehri dolaşıp Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan program, İl Müftüsü Rüstem Can ve din görevlilerinin okuduğu dualarla devam etti.
301 madencinin acısı ilk günkü gibi
13 Mayıs 2014'te Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret eden Manisa Valisi Enver Ünlü, maden şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.
“Teyakkuz durumuna geçilmiştir”
Kastamonu genelinde etkili olan şiddetli fırtına sonucu yaşanan zararı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Vali Meftun Dallı, “Teyakkuz durumuna geçirilmiştir” dedi.
“Sahipsiz hayvanlar için çok boyutlu bir kampanya başlatacağız”
Iğdır İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ‘canlılara merhamet’ vurgusu yapan Vali Ercan Turan, sahipsiz hayvanların bakım altına alınması için çok boyutlu bir kampanya başlatacaklarını söyledi.
Yangında bir çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk yaralı
Şırnak’ta bir binanın bodrum katında çıkan ve 1 çocuğun hayatını kaybettiği yangın mahallinde incelemelerde bulunan Vali Cevdet Atay, ölen çocuğa rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Kaymakam Günlü, hakkındaki iftirayı yalanladı
Diyarbakır’ın Çınar İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, "İlçe Müftüsü Ferit Bilgin’e 'Cuma namazında vaaz verme, beni karşıla' dediği ve kendisini karşılamadığı için hakkında soruşturma açtığı" yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı.
“Depremin izlerini hızla siliyoruz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, depremlerin ardından yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, “Depremin izlerini hızla siliyoruz” dedi.
“Çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize”
Adana Yüreğir’e atanan Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, ilçedeki görevini depremde yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret ederek tamamladı. Samandağ’a veda eden Kaymakam Aksu, “Çorbada bir parça tuzumuz olduysa, yaralara azıcık merhem olduysak ne mutlu bize. Hoşçakalın” dedi.
Yüzde 15 rekolte düşüklüğü var
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Köprübaşı Ömerefendi Köyü’nde vatandaşlarla buluşup fındık hasadı yaptı. Vali Aslan, tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 85’ni kapsayan ve tarım sektöründe ana ürün olan fındıkta bu yıl yüzde 15’lik bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyledi.
Hem örgün eğitime devam edip hem de hafız oldular
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Vali Seddar Yavuz, Gölcük İlçe Müftülüğünün düzenlediği “Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi Proje Okulu İcazet Merasimi”ne katıldı.
"Yüreğimize kor düştü"
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık Köyü mevkiinde 27.07.2023 Perşembe Günü saat 15:50 sıralarında yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan yangın söndürme çalışmaları 3'üncü gününde kontrol altına alındı; bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
“İslam aleminin ortak kederi”
Kars ve Iğdır'da, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilişinin 1384. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim öğrenen çocukları mutlu ettiler
Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, yaz tatilinde ilçe merkezinde bulunan Müftüoğlu Camisi bünyesinde açılan ve yaklaşık 100 çocuğun dini eğitim aldığı Kur’an kursunu ziyaret ederek, çocukları hediyelerle sevindirdi.
“Mukaddes kitabımızı okurken manasını tefekkür etmeli, ömrümüzü Kur’an ile süslemeliyiz”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması 6. Bölge final programına katıldı.
"Bu zorlu günler geçecek ve geçiyor"
Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü ve Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde düzenlenen iftar programında, depremzede vatandaşlar ve Suriyeli misafirlerle iftar sofrasında buluştu.