Arama
Arama Sonuçları
Erzurum Valisi Çiftçi, Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Hafız Kal Yarışması'nda Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Erzurum Valisi Çiftçi, plaketini eşi Azime Çiftçi ile Erzincan Valisi Aydoğdu'dan aldı.
Genç hafız çetin sınavdan geçti
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretlerini hafızlar beldesi Tortum'la sürdürdü. Vali Çiftçi, Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma yarışması birincisi 7. sınıf öğrencisi Hâfız Alim Alacalı ile renkli bir sohbet gerçekleştirdi. Kendisi de hafız olan Vali Çiftçi, genç hafızı sınavdan geçirdi.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.
Şehit ve babası için dua
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fırat Kalkanı Şehidi Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın Hakk’a yürüyen babası Mehmet Kılıç için taziye ziyaretinde bulundu. Babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen kızı Zeynep Hüma Kılıç'ın ellerini avuçlarının içine alarak dua eden Vali Köşger, "Allah ikisini cennetinde kavuştursun" dedi.
Merkez Bankası Başkanı, Adıyaman’a okul yaptıracak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ile Şambayat Beldesinde yapılması planlanan 8 derslikli Aslan Selim Anadolu Lisesinin yapım protokolünü imzaladı.
“Gayret onlardan inâyet Allah'tan”
Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’ndan 3 öğrencinin hafızlık sevincini paylaşan Kaymakam Muammer Köken, “Sırada 20 öğrencimiz var. Gayret onlardan inâyet Allah’tan” dedi.
100 yaşındaki asırlık çınarların hayır duasını aldı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Malkara ilçesinde ikamet eden 100 yaşındaki (1923 doğumlu) Hafize Sezer ile Emine Karagülle’yi ziyaret etti.
Hafızlık öğrencileriyle piknik
Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Şuhut Bölge Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu öğrencileriyle ilçe müftülüğünce düzenlenen piknik etkinliğine katıldı.
“Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz”
Valiler Kararnamesi ile Çorum’dan Erzurum Valiliğine atanan Vali Mustafa Çiftçi, görevine başladı. Vali Çiftçi, “Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz” dedi. Vali Çiftçi, valilik makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Erzurum’a hizmet etmek herkese nasip olmaz” diyerek, “Allah, bu kutlu ve onurlu görevde beni mahcup eylemesin. Vatanımız ve Erzurum’umuz için hayırlı eylesin." ifadesini kullandı.
Genç kız hafızlar icazet belgelerini aldı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Üftade Hafızlık Kız Kuran Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 39 öğrenci için düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi programına katıldı.
“Mukaddes kitabımızı okurken manasını tefekkür etmeli, ömrümüzü Kur’an ile süslemeliyiz”
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Piri Reis Kültür Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması 6. Bölge final programına katıldı.
Öğrencilerle sınıfta sohbet
Antalya Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan Ortaokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
260 yeni hafız, Kur’an’ı kalbine indirdi
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, İl Müftülüğüne bağlı merkez ve ilçe Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 260 öğrenci için düzenlenen 'Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı.
160 yeni hafız icazet belgesi aldı
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayarak belge alan öğrenciler için Terzibaba Camiinde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine katıldı.
Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere ödül
Afyonkarahisar Dinar Kaymakamı Kemal Duru ve Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere yönelik düzenlenen Hafızlık İcazet Programına katıldı.
Bakan Soylu, Yasin Börü’nün ailesiyle bir araya geldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Süleyman Soylu, 6-8 Ekim olaylarında terör örgütü PKK’lılar tarafından katledilen Yasin Börü’nün ailesiyle bir araya geldi.
Kur’an’ın koruyucusu yeni hafızları tebrik etti
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Bilecik Müftülüğü Osmanlı Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerinin Kayı Boyu Cami’nde düzenlenen Hafızlık ve İcazet Törenine katıldı.
Cizre'de 37 hafıza törenle belgeleri verildi
Şırnak'ın Cizre İlçe Müftülüğü tarafından 2022 2. dönem hafız mezunları için düzenlenen tören ile 37 hafız ve hafizeye hafızlık belgeleri verildi.