Arama
Arama Sonuçları
"Madımak, Türkiye'nin acısıdır"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için Madımak Oteli'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Vali Şimşek, "Bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas'ın acısı, tüm Türkiye'nin ve ülkemizin acısıdır" dedi.
Barış Heyeti barıştırdı
Batman’ın Kozluk ilçesinin Tuzlagözü Köyünde yaşayan ve aralarında 2021 yılından bu yana husumet bulunan Sönmezsoy ve Durmaz aileleri Vali Ekrem Canalp’ın desteği ve Kaymakam Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda kurulan Kozluk Barış Heyeti ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
Husumetli akrabaları barıştırdı
Bingöl’ün Genç İlçesi Gözütok Köyünde ikamet eden ve akraba olan Davran ile Danış aileleri arasındaki husumet, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel’in girişimleri ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
Muhtarlık kavgası: 1’i polis 8 yaralı
Siirt'in Baykan ilçesinin Veysel Karani beldesinde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada, 1'i polis, 8 kişi yaralandı.
"Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aralarındaki husumeti sonlandıran Atabakar ve Kaymaz ailelerinin barış törenine katıldı. Vali Usta, "Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi. Bu durumdaki diğer ailelere de örnek olması temennisiyle barışları kalıcı olsun inşallah" dedi.
Vali devreye girdi, husumetli aileler barıştı
Karaçöl ve Yeşilkaya aileleri arasında bir süredir devam eden husumet, Iğdır Valisi Ercan Turan’ın desteği, kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sona erdi.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Husumetli aileleri barıştırdı
Kahramanmaraş Elbistan’da husumetli Özdemir ve Gül ailelerini barıştıran Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yıldız, “İki aile arasındaki ihtilaf ve dargınlığın son bularak, iki ailenin barışması bizleri ziyadesiyle mutlu ve memnun etmiştir. Deprem yaralarını sarma mücadelesinde olduğumuz şu günlerde, böylesine güzel gelişmeler Elbistan’a güç katıyor” dedi.
1 yıllık husumet barışla sonuçlandı
Iğdır’ın Aralık ilçesi Gödekli köyünde Aras ve Keşen aileleri arasında bir yıldır süren husumet, Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim’in katıldığı törenle barışla sona erdi.
Husumetli iki aile barıştırıldı
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Saruhan ve Seyhanlı aşiretlerine mensup iki aile arasındaki husumeti sona erdiren barış törenine katıldı.
Vatandaş meraya arpa ekince hasadı kaymakamlık yaptı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde devlete ait meraya arpa eken vatandaşı, amcaları Kaymakamlığa şikayet etti. Kan akmaması için devreye Kaymakam Coşkun Doğan girdi. Arpa kaymakamlık tarafından hasat edilerek emanete alındı. Gelirinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor.
Husumet barışla son buldu
Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Elmadalı ve Nallıkaya köy gençleri arasında Siirt kent merkezinde yaşanan kavga nedeniyle başlayan husumet, Vali Hacıbektaşoğlu ve il protokolünün araya girmesiyle son buldu.
Kaymakam barıştırdı
Hatay‘da yol verme tartışması sebebiyle başlayan ve milyonluk araca taşlarla zarar verilmesiyle devam eden husumet, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök’ün çabaları ile sona erdirildi.
Husumetli taraflar ısrarla barışmayınca mahalle güvenliğe alındı
Şanlıurfa Valiliği, Haliliye ilçesine bağlı Eğerkıran Mahallesi'nde yıllardır arazi anlaşmazlığı nedeniyle devam eden kavga, silahlı çatışma, adam öldürme ve ev kundaklamaya varan olaylara el koydu. Tarafları barıştırmak için valilik, kanaat önderleri, milletvekilleri ve yetkililerin defalarca girişimde bulunmasına rağmen taraflar uzlaşmamakta ısrar edince devreye güvenlik tedbirleri girdi.
Vali ve kaymakam araya girdi, 40 yıllık husumet barışla sona erdi
Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Hamzalar ve Eskitaş Köyünde 1982 yılında Kömür ve Alagöz aileleri arasında başlayan husumet 40 yıl aradan sonra barışla sonuçlandı.
Kavga eden tarafları Vali barıştırdı
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde iki aile arasında fırın sırası nedeniyle çıkan taşlı sopalı kavgada 14 kişi yaralandı.
Husumetli aileleri vali barıştırdı
Muş’ta 1,5 yıl önce yaşanan silahlı kavga nedeniyle aralarında yaşanan husumet Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün aracılığıyla sonlandırıldı.