Barış Heyeti barıştırdı;

Barış Heyeti barıştırdı

Batman’ın Kozluk ilçesinin Tuzlagözü Köyünde yaşayan ve aralarında 2021 yılından bu yana husumet bulunan Sönmezsoy ve Durmaz aileleri Vali Ekrem Canalp’ın desteği ve Kaymakam Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda kurulan Kozluk Barış Heyeti ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı....

Resim

Aileleri barıştırmak üzere düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Kaymakam Ekrem Güngör’ün konuşması ile devam etti.

Kaymakam Güngör, “Öncelikle barış töreninde kıymetli iki ailemize barışı, güveni, huzuru, Peygamber Efendimizin (s.a.s) sünnetini, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’ in buyruklarını seçtikleri için gönülden kutluyorum, bu barışın hayırlara vesile olmasını tüm ilçemize örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Resim

"ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM"

Kaymakam Güngör, “Bizler Kozluk Kaymakamlığı olarak yaklaşık bir senedir Kaymakamlığımızın koordinasyonunda Belediye Başkanlarımızın destekleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Jandarma Komutanlığımız, İlçe Müftülüğümüz, muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz ve kıymetli hocalarımızla bir Barış Heyeti oluşturduk. Bu Barış Heyetinin amacı ilçemizdeki kan davalı ailelerin tamamını ziyaret ederek aralarındaki husumetleri çözmek olacaktır. Bunun ilk örneğini bugün hep birlikte yaşıyoruz. Ben bu ilçede devletin temsilcisi olarak bu husumetin böyle güzel bir varış ile sonuçlandığı için, doğru bir işe vesile olduğu için çok mutluyum, çok huzurluyum” diye konuştu.

Resim

15 HUSUMETLİ AİLE VAR

İlçedeki polis ve jandarma bölgesinde 15 husumetli aile bulunduğunu ve bu aileleri barıştırmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getiren Kaymakam Güngör, barışa katkı sağlayan başta Vali Ekrem Canalp olmak üzere, Belediye Başkanına, barış heyeti üyelerine, kanaat önderlerine, imamlara ve muhtarlara gönülden teşekkür etti.

Program sonunda yapılan olumlu görüşmeler sonucunda Sönmezsoy ve Durmaz aile fertleri el sıkışarak, Kuranı Kerim’in altından geçerek husumete son verdi.

Barışma törenine Kaymakam Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Ak Parti İl Başkanı Sayın Akif Gür, Hüda-Par İl Başkanı Davut Şahin, ilçe siyasi parti başkanları, kurum amirleri, kanaat önderleri, imamlar, muhtarlar, il dışından gelen misafirler ile Sönmezsoy ve Durmaz aileleri katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum