Arama
Arama Sonuçları
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Vali, gençlere köfte ekmek hazırladı
Bakı Gölü Gençlik Kampını ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gençlere ekmek arası köfte ikram etti.
Doğa yürüyüşünde birlik ve beraberlik mesajları verildi
Hakkari Valisi Ali Çelik, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşüne katıldı. Vali Çelik ve vatandaşlar, doğanın tadını çıkardı hem de birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
"Bu başarının ardından 41 yıllık bir emek var"
"Hafız ol, Hafız Kal" yarışmasında 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde "Türkiye Birincisi" olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Elde ettiğim derecenin ardında, 41 yıllık bir emek ve gayret var" dedi.
Talasemili çocukları ağırladı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, 8 Mayıs Talasemi Farkındalık Günü dolayısıyla talasemili çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
Uygulama noktasında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis kontrol noktasını ziyaret ederek, ekiplerle ve öğrencilerle birlikte uygulama yaptı.
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
Saçılacak 7 ton mesirin duasına ‘amin’ dediler
Manisa Valisi Enver Ünlü, 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duasına ‘amin’ dedi.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
Gölbaşı'nda yamaç paraşütü keyfi
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği büyük ilgi gördü.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
Şanlıurfa’da parkta serin bir mola…
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Hasarlı evlere girmeyin
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat Sulusaray merkezli gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kadışehri ilçesine bağlı Ovacık köyünü ziyaret etti. Vali Özkan, "Hasarlı evlere girmeyin" uyarısında bulundu.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır"
Aydın'ın Söke ilçesinde Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır" dedi.
Jandarmadan hem denetim hem bayram kutlaması
Antalya Kemer İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı personel, hem trafik denetimi yapıyor, hem de şeker, çikolata ve kolonya ile vatandaşların bayramını kutluyor.
‘Kıllor’ ikramını geri çevirmedi
Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, akşam saatlerinde sokağa çıkarak vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşlar Kaymakam Yeşilyurt’a ilçenin geleneksel lezzeti olan külünçe (Kıllor) ikram etti.
Önce uyardı, sonra leblebi ikram etti
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ramazan Bayramı öncesi Samsun ve Ankara yolunda uygulama noktasında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret ederek, denetimlere katıldı. Vatandaşları uyaran Vali Dağlı, daha sonra onlara Çorum leblebisi ikram etti.
4 çocuklu Karagöz ailesine misafir oldu
Hane ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 4 çocuklu Karagöz ailesinin hanesine misafir oldu ve aile bireyleri ile birlikte iftar yaptı.
Miniklere kütüphanede hikaye okudu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, ülkemizde her yıl mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphane Haftası” münasebetiyle İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
+1 fark hayata tatlılık katar...
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında “Artı bir fark, hayata tatlılık katar” etkinliğinde özel gençlerle bir araya geldi.
Sahur vaktinde baklavalar kaymakamdan
Gaziantep İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, sahur vaktinde denetim yapan jandarma ekiplerini ziyaret ederek, baklava ikram etti.
Gülbahar Hatun İmareti, Ramazan öncesinde yenilenerek açıldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, aslına uygun olarak restorasyonu tamamlanarak Gülbahar Hatun İmaretinin açılış törenine katıldı.
Ekmek görünümlü bir sanat harikası
Vatandaşları hanelerinde ziyaret ederek gönül kapıları aralayan Şırnak Silopi Kaymakamı Cihat Koç, misafir olduğu hanelerden yoğun ilgi gördü.
Piknikçilerin sıcak çayını içip, sohbet etti
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, Sınır Park Mesire alanında piknik yapan vatandaşlarla yer sofrasında çay içip, sohbet etti.
100 bin bardak çay ikram edilecek
Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonuyla “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla 02-05 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesinde düzenlenecek Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı Vali İhsan Selim başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Gül, vatandaşlara hamsi dağıttı
Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Hamsi Festivali’ne katılan İstanbul Valisi Davut Gül, vatandaşlara hamsi ikram etti. Festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı.
Cizre’de hamsi festivali
Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşların yoğun katılımı ile hamsi festivali düzenlendi. Cizrelilere 1 ton hamsi ikram eden Kaymakam Nazlı Demir, “İlkler bizim işimiz” dedi.