Arama
Arama Sonuçları
“Köyden kente göçü önleyeceğiz”
Köy ziyaretlerine devam eden Edirne Valisi Yunus Sezer, köylerdeki tarım nüfusunun 58-60 yaş aralığına yükseldiğini söyledi. Vali Sezer, “Köylerimizdeki göçü önlemek için tarıma dayalı OSB’lerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
Çevreye duyarlı yeşil sanayinin temelleri atılıyor
Edirne’den sonra İpsala’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak firmalarla yapılan protokollere Vali Yunus Sezer ve firma sahipleri tarafından ilk imzalar atıldı. İpsala OSB’de temeller ise 2024 yılının ilk aylarında atılacak.
"Bir araya gelince işler çözülüyor"
Enez ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez aylık toplantıda bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor" dedi.
Pazarkule Gümrük Kapısı yenilenen yüzüyle hizmette
Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan ve yenileme çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayan Pazarkule Gümrük kapısının açılışı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşti.
Öğrencileri gümrükte ağırladı
Edirne İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, 8. sınıf öğrencilerini İpsala Gümrüğü’nde ağırlayarak, gümrükteki iş ve işlemler hakkında bilgilendirdi.
Hudut karakollarına moral ziyareti
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan hudut karakollarını ziyaret ederek kahraman askerlerle bir araya geldi.
İpsala’da 100. yıl coşkusu
Edirne İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İpsala’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü coşkusuna ortak oldu.
Fatih Adıgüzel
Çamlıyayla Kaymakamı
Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İpsala'da düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katılarak, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı.
Arabanlıların kaymakam üzüntüsü
Gaziantep Araban Kaymakamı Ömer Sevgili'nin, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Edirne İpsala Kaymakamlığı görevine atanması ilçede derin üzüntüye neden oldu. Kaymakamlığın önünde toplanan Arabanlı muhtarlar ve STK temsilcileri, "Kaymakamımızı geri istiyoruz" dedi.
Türkiye’nin balığı İpsala’da üretiliyor
İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, “Ülkemizdeki gölet ve barajlara salınmak üzere, Su Ürünleri İstasyonumuzda titiz bir çalışmayla rekor düzeyde 8 milyon yavru sazan balığı yetiştirildi” dedi.
Sinan ASLAN
Develi eski Kaymakamı
Ömer SEVGİLİ
İpsala Kaymakamı
Ekrem GÜNGÖR
Kozluk Kaymakamı
Ali UYSAL
Edirne Vali Yardımcısı
Enis Aslantatar
Sarıkamış Kaymakamı
Edirne'de tüm ilçelerde aşevi hizmeti verilecek
Edirne Valiliği Türkiye’de bir ilke imza atarak merkez ve tüm ilçelerinde aşevi hizmeti vermeye başlıyor. Vali Ekrem Canalp, kuruluş çalışmaları tamamlanan aşevlerinde yemek dağıtımı için kullanılacak araçların anahtarlarını Valilik önünde düzenlenen törenle vakıf yetkililerine teslim etti.