Arama
Arama Sonuçları
Görevinden istifa edip, MHP'den aday adayı olmuştu
Adana Vali Yardımcılığı görevinden istifa edip, MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olan Huriye Küpeli Kan, yeniden mülki idare amirliği görevine döndü. Kan, yapılan son atamalarla Aydın’ın Nazilli ilçesine kaymakam olarak atandı.
Kaymakam Pamuk, Emekli Vali Vural ile sohbet etti
İstanbul Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Emekli Vali Atilla Vural'ı evinde ziyaret etti. Kaymakam Pamuk, "Mesleğimizin duayenlerinden Emekli Vali Atilla Vural'ı ziyaret ederek mesleki tecrübelerinden istifade ettik" dedi.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
Eyüp Kaykaç, Manisa Vali Yardımcılığına görevlendirildi
İzmir Karaburun Kaymakamlığından istifa edip 31 Mart’ta İzmir Karaburun’da AK Parti’den belediye başkan adayı olan Eyüp Kaykaç, İçişleri Bakanlığı tarafından Manisa’ya vali yardımcısı olarak görevlendirildi.
“Görevimin başındayım”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bazı sosyal medya sitelerinde yayınlanan istifa ettiğine yönelik haberlerini yalanladı.
‘Bakkal Kart’ projesi ihtiyaç sahiplerini de bakkalları da mutlu etti
Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde basına duyurulan "Bakkal Kart" uygulaması kapsamında hayırseverlerin desteği ile vatandaşlara ulaştırılan kartların dağıtımı devam ederken Vali Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan ve Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı ile birlikte şehirde projenin uygulandığı bakkalları ziyaret etti.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
Amatör spor kulüplerine malzeme desteği
Amasya Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine temin edilen spor malzemelerinin dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Bilgehan Bayar, Aydın Vali Yardımcılığına atandı
Kütahya Vali Yardımcısı iken MHP’den Bodrum Belediye Başkanlığı aday adayı olan Bilgehan Bayar, Aydın Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
“Şanlıurfalı hemşehrilerimin emrindeyim”
Kars vali yardımcılığı ve belediye başkan yardımcılığından istifa ederek AK Parti Haliliye belediye başkan aday adayı olan Ramazan Taşkın, adayın ilan edilmesinin ardından teşekkür mesajı yayınladı.
M. Sadık Tunç ve Eyüp Kaykaç belediye başkan adayı oldu
İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç AK Parti'den Karabağlar, Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ise Karaburun’dan belediye başkan adayı oldu.
Vali Abdullah Erin, Mardin için aday oldu
Şanlıurfa'da görev yaptığı süre boyunca halkın sevgisini kazanan ve 'Urfa'nın Vali abisi' olarak anılan Vali Abdullah Erin, memleketi Mardin’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Vali Erin’in adaylığını Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti.
Konya’daki ambulans sayısı 133’e çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.
"Gençlerin fikirlerini dinleyeceğiz"
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde "Gençlerle Baş Başa" çalışmasının ilki Kaymakam Süleyman Bakan'ın katılımıyla yapıldı. Lise öğrencileriyle bir araya gelen Bakan, "İlçemizi her alanda daha ileriye taşıyabilmek için sizlerle bir araya geldik. Fikirlerinizi dinlemek için böyle bir çalışma başlattık" dedi.
“Batı Antalya otoyolu artık sabote edilmemeli”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, bir süredir gündemde olan Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son dönemde, Kaş-Demre Otoyol Projesiyle ilgili spekülasyonların olduğunu belirten Vali Şahin, “Dünya şehri Antalya’yı” gelecek nesillere aktarmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.
Yeni yılda yeni kitap
Afyon Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, yeni yılın ilk günlerinde ikinci kitabını çıkardı. Geçen sene geçmişten günümüze tarihi bir kaynak olan ‘Türk Atalar Sözleri’ isimli kitabını yayınlayan Vali Yardımcısı Kolsuz, şimdi de ‘Tarihî Fıkralardan Seçmeler’ kitabını okuyucularıyla buluşturdu.
Yaşam merkezini köylülerle açtı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Zile'nin Çiftlik köyünde oluşturulan Köy Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
Pazar mesaisinde gençlerle bir araya geldi
İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programında Marmara ve Düzce Üniversitelerinde okuyan öğrencilerle buluştu.
Kayak bilmeyen öğrenci kalmayacak
Erzurum'un Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, "Haydi Gençler Kayağa" projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Kaldırım, "Bu proje sayesinde kayak bilmeyen tüm öğrencilerimize kayak eğitimi veriyoruz" dedi.
Bilgehan Bayar, Bodrum için aday adayı oldu
Kütahya Vali Yardımcısı ve Eski Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, MHP Bodrum Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
Düzensiz göçmenler daha kolay tespit edilecek
Düzensiz göçle mücadele kapsamında ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da başlatılan düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran “Mobil Göç Noktası” uygulaması, İzmit ve Gebze ilçelerinde de faaliyete geçti.
Vali Yardımcısı Kan, aday adayı oldu
Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, belediye başkan adaylığı için görevinden istifa etti.
"Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah"
Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin, görevinden istifa ederek, yerel seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti’den başvuru yaptı.
Vali Abdullah Erin, Mardin için aday oluyor
Şanlıurfa'da görev yaptığı süre boyunca halkın sevgisini kazanan ve 'Urfa'nın Vali abisi' olarak anılan Şanlıurfa'nın eski valisi Abdullah Erin, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacak. Erin'in, adaylık için Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevinden yarın istifa edeceği öğrenildi.
Mülki idareden belediye başkanlığına aday adayı oldular
31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde aday adaylık başvuru süreci devam ederken, belediye başkanlığı için mülki idare amirlerinden de adaylık için istifa edenler oldu.
Haliliye için hizmete aday
Görev yaptığı il ve ilçelerde kaymakam ve vali yardımcısı olarak halkın içinde olan Kars Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın, memleketi Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinden belediye başkanlığına aday oldu.
Vali Akkoyun’dan Kur’an kurslarına destek
Başkanlığını Vali Tuncay Akkoyun'un yaptığı Mardin Büyükşehir Belediyesi Artuklu’daki inşaatı tamamlanan üç Yatılı Kur’an kursunun yurt binaları dahil tüm tefrişat ve donanımını karşılayacak.
Üniversite öğrencilerinin yemek ücreti belediyeden
Mardinli üniversite öğrencilerine 3 müjde veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, bursların 5 bin liraya çıkarıldığını, üniversite yemekhanesindeki ücretin belediye tarafından karşılanacağını açıkladı.
Bilecik Özel İdaresi ihaleleri canlı yayınlanacak
Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün talimatı ile İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek ihaleler artık internetten canlı yayınla kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilecek.