Arama
Arama Sonuçları
"Kooperatifleri her zaman destekleyeceğiz"
Karabük Uğraşan Kadınlar Kooperatifi'ni ziyaret eden Karabük Valisi Mustafa Yavuz, "Karabük’te kadın kooperatiflerinin her zaman yanlarındayız ve projelerine her zaman destek vereceğiz" dedi.
Düzköy’ün ilk kadın kaymakamı görevine başlıyor
111. dönem kaymakam adaylarından, deprem bölgesinde yaklaşık 9 ay koordinatörlük yapan 101 kahraman kaymakam, önümüzdeki haftadan itibaren görevlendirildikleri ilçelerde ilk görevlerine başlayacak.
Van’da OSB içine anaokulu
Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 8 derslikli anaokulunun açılışını yaptı.
Bartın Valisi, Afyonkarahisar Valisi’nden kız istedi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Afyon’da nişan törenine katıldı. Bartın Valisi Arslan’ın yakın çalışma ekibinden Polis Memuru Adnan Verim ve Afyonkarahisarlı Özge Özarı çiftinin nişan merasimine iki kadın vali şahitlik etti.
Erzincanlı şampiyon kızlar havaalanında karşılandı
Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda ülkemize bronz madalya kazandıran Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci; Vali Hamza Aydoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, sporcuların aileleri ve arkadaşları tarafından karşılandı.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
Van’da 41 bin kadın, sosyal ve kültürel etkinliklerle buluştu
Kadın'ın Gücü Van'ın Gücü Projesiyle 41 bin kadın sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturuldu.
"Emek vermekten vazgeçmeyin"
Ataköy Kadın Kültür Evi'ni ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Üretmekten ve emek vermekten vazgeçmeyin" dedi.
"Hakkâri, özel hazırlanmış bir plato gibi"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin doğası ve spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vali Çelik, "Hakkari coğrafi olarak inanılmaz bir alan, adrenalin tutkunları için çok değerli. Kanodan, dağ kızağına, yamaç paraşütünden, dağcılık faaliyetlerine ve trekkinge kadar birçok alanda Hakkâri sanki macera severlere özel hazırlanmış bir plato gibi" dedi.
Eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tenis Turnuvası'na katıldı. Takım elbisesini çıkarıp, spor kıyafetlerini giyen Vali Pehlivan, eline aldığı raketiyle kortta fırtına gibi esti.
Kaymakam desteğiyle okuyan Sebila, mühendis oldu
Yıllar önce Elazığ Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak inşaat mühendisi oldu.
“Birlikte neşelendik, birlikte hüzünlendik”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, 6 Şubat depremlerinden sonra şehre yerleşen Abdullah ve Emine Erkan çiftine misafir oldu.
“Kadının bizatihi kendi bir değerdir”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çeşitli programlara katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Kadının bizatihi kendi bir değerdir gerçeği ile Kırıkkale’mizde her daim hanım kardeşlerimizin yanında ve emrindeyiz. İnsan odaklı hizmetimize devam inşallah” dedi.
Kız çocuklarını okumaya teşvik eden anneleri kutladı
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, kız çocuklarını okumaya teşvik anneler ile şehit annelerini ziyaret ederek Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadın Emeği Zirvesi’nde başarı hikayelerini paylaştı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen ve Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
"Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalı"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli'ne katıldı. Panalde konuşan Vali Şahin, "Türkiye’de kadınların iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisi de kreş-gündüz bakım evi konusudur. Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar" dedi.
1 günde 4 köyü ziyaret etti, sorunları dinledi
Her fırsatta ilçe ve köylere giden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sandıklı ilçesini ziyaret etti. 4 köyü ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, vatandaşların sorunlarını dinledi.
Gençlerle doğa yürüyüşü
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencileriyle doğa yürüyüşüne çıktı. Gençlerle spor ve sağlık dolu bir cumartesi günü geçiren Vali Aslan, çevre temizliğine vurgu yapmayı da ihmal etmedi.
“Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidir”
Kütahya Valisi Musa Işın, Tavşanlı Sekbandemirli Köyü Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Işın, “Kadınlarımız en az erkekler kadar camide hak sahibidirler" dedi.
Bayburt'un kurtuluşunun 106. yılı kutlandı
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kadın çiftçilere destek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Karakale Köyünü ziyaret etti. Cuma namazını köy sakinleriyle kılan, okulda öğrencilerle buluşan Vali Polat, kadın çiftçilere de sertifikalarını verdi.
“Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt dışı bağlantılı bir organize suç örgütünün daha çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Suç örgüt kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız! Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek!” dedi.
Geleneksel motiflere yeniden hayat veriyorlar
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Süphan Mahallesinde bulunan Kilim Atölyesini ziyaret etti. Vali Balcı, geleneksel ürünlerin zamana ve teknolojiye karşı ayakta kalmasına katkı sunan Vanlı kadınları tebrik etti.
“Küçük başla, büyük düşün”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Küçük başla, büyük düşün" sloganıyla TÜGVA bünyesinde geleceğin mühendisleri ve yazılımcılarının yetiştiği İcathane Sınıfı’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Yaşam merkezini köylülerle açtı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Zile'nin Çiftlik köyünde oluşturulan Köy Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katıldı.
“Gayemiz güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye”
Sinop kadın kooperatiflerinin üretim ve istihdama olan katkılarını desteklemek, yapmış oldukları üretim faaliyetlerinin verimliliğini artırmak amacıyla, makine ve ekipman hibe ödeneği destekleri devam ediyor.
El açması gözlemelerin tadına baktı
İzmir'in Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Yörük Evi'nde gözleme yapan kadınlarla sohbet etti. Kaymakam Türköz, taze taze dumanı üstünde el açması gözlemelerin de tadına baktı.
Dünya şampiyonu olan Tuncelili Erivan'ı tebrik etti
Tunceli'de faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, Portekiz'de düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda İsrailli rakibini yenerek dünya şampiyon oldu. Başarılı sporcuyla telefonda görüşen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Seninle gurur duyuyoruz" dedi.
“Düzensiz göçle mücadele kesintisiz sürecek”
Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kütahya ve Sakarya valilerinin katıldığı ‘Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı’na ev sahipliği yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, düzensiz göç ile mücadeleye kesintisiz devam edileceğini söyledi.