Arama
Arama Sonuçları
"Türk somonu, Rusya ve Japonya'ya ihraç edilecek"
Giresun'da kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliği yapan tesiste Türk Somonunun ilk hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Türk somonu, Rusya ve Japonya'ya ihraç edilerek" dedi.
Bu yılın ilk Caretta yuvasını koruma altına aldı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Çıralı'da, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi öncülüğünde, kamu kurumlarının da katkılarıyla ilk yuva etkinliğini gerçekleştirdi.
“Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt dışı bağlantılı bir organize suç örgütünün daha çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Suç örgüt kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız! Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek!” dedi.
2023'te 420 çete çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “KAFES” operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, geçen sene 420 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.
Bir suç örgütü daha çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında; elebaşılığını Ahmet Söylemez’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
"Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "Kafes-30" operasyonuyla Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 10 kişinin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, "Halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız" dedi.
Vali Baydaş, Ardeşen'e çıkarma yaptı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ardeşen ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Ardeşen programı kapsamında ilk olarak Ardeşen Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Baydaş, Kaymakam Ferhat Altay'dan ilçenin genel durumu ve devam eden yatırımlarla ilgili brifing aldı.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
Kafesten balık yakaladı
Kültür balıkçılığı yapılan Torul barajında balıklara yem veren ve kafelerden kepçe ile balık hasadı yapan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ildeki balık üretimini artıracaklarını söyledi.
“Zehir tacirlerine hayatı zehir edeceğiz”
Konya’da ‘Güvenlik ve Huzur’ toplantısı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine yönelik operasyonların artarak devam edeceğini belirterek, “Teröristlerle arasında hiçbir fark görmediğimiz zehir tacirlerine hayatı zehir edeceğiz” dedi.
38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini belirterek, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini söyledi.
Yavru deniz kaplumbağalarının ilk adımlarına şahitlik etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli İlçesi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü sahilinde, yavru deniz kaplumbağalarının gece yarısı ay ışığında yumurtalarından çıkarak hayata ilk adımlarını atmalarına şahitlik etti.
Türk Somonu hasadı başladı
Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç ve Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Yakakent Limanı’nda yetiştirilen yılın ilk Türk Somonu hasadına katılarak, sezonun bereketli olmasını diledi.
“Yumurta tavukçuluğu daha da gelişecek”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’ye ait tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisinde incelemelerde bulundu.
Tedavisi tamamlanan dağ keçileri ve kuşlar doğaya bırakıldı
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzurum Bölge Müdürlüğünce tedavileri tamamlanan yaban hayvanları doğaya salındı. DKMP görevlilerince yaralı ve bitkin halde bulunan iki dağ keçisi, çayır delicesi ile iki kızıl şahinin tedavileri tamamlandı.
Bingöl Hayvan Hastanesi bölgeye hitap edecek
Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi. Törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Plan ve Bütçe Komisyonu Bşk. Bingöl Mv. Cevdet Yılmaz, Bingöl Mv. Feyzi Berdibek, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.
Keban Barajı’nda kaybolan balıkçı 4 gündür aranıyor
Elazığ Valisi Ömer Toraman, Merkez / Fatmalı köyünde faaliyet gösteren balıkçı teknesinin su alarak batması sonucu kaybolan Yaşar Zariç isimli vatandaşın arama faaliyetlerini yerinde inceledi. Uzman 25 dalgıç, 4 bot ve 2 tekne bölgede arama faaliyetlerini yürütüyor.
500 kınalı kekliği doğaya saldı
Nevşehir'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğünce 500 kınalı keklik daha doğaya bırakıldı.
Vali tedavi edilen karacayı ‘bahtı açık olsun’ diyerek doğaya bıraktı
Yaralı halde bulunarak tedavisi Hayvan Hastanesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla tamamlanan karaca, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve ailesinin katılımıyla doğaya bırakıldı.
Vali Sonel, ağ kafesten balık hasadı yaptı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, denizde ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı faaliyetlerini yerinde inceledi. Tekneyle denize açılan ve ağ kafeslerden balık yakalayan Vali, iç su ve denizlerdeki balık üretiminin Ordu'da her yıl arttığını belirtti.
Dalgıç kaymakam denize çöp kafesi indirdi
Antalya’nın Kaş ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Türkiye'de ilk olacak bir projenin adımı atıldı. Kaş'ta faaliyet gösteren Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği (STH) tarafından hazırlanan 'Kayıtsız Kalma Projesi' kapsamında 8 atık istasyonunun ilki, su altına indirildi.