“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”;

“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”

Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi....


Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) düzenlenen toplantıda Bakan Yerlikaya; Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar, Kaçakçılık, Asayiş, Kadına Şiddet, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı konularına dair bilgiler paylaştı.

Yerlikaya, konuşmasında göreve 180 gün önce başladığını ve ilk günden itibaren millete hizmet etme düşüncesi içinde büyük bir gayret ile çalıştığını ifade etti. Daha önceden Ankara’da 90, İstanbul’da ise 120 günlük verileri paylaştıklarını hatırlatan Yerlikaya; “1 Haziran-30 Kasım tarihleri arasındaki 180 günde yapılan çalışmalarımızı da şimdi sizlerle paylaşacağız. Yer, zaman ve mekân ayırt etmeksizin terör örgütleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, tefeciler, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, siber suçlar, asayiş ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında operasyonlarımızı vatan toprağının her karışında, gece gündüz demeden sürdürüyoruz.” diye konuştu.

EN BÜYÜK GÖREVİMİZ TÜRKİYE’NİN HUZURU

Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çalıştıklarını belirten Yerlikaya, “100 yıl önce dişimizle, tırnağımızla, canımızla, kanımızla kurduğumuz Cumhuriyetimiz bir asrı tamamladı. Şimdi ise önümüzde Cumhuriyetimizin 2. asrı olan Türkiye Yüzyılı var. Türkiye Yüzyılı’nda İçişleri Bakanlığı olarak en büyük görevimiz, Türkiye’nin huzurunu tesis etmektir.” ifadelerini kullandı.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK 13 BİN 641 OPERASYON YAPILDI

Atılan her adımdan temel referanslarının hukuk ve insan hakları olduğunun altını çizen Yerlikaya, 40 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin huzuruna ve kardeşliğine kast eden Bölücü Terör Örgütü’yle mücadelede bin yıldır olduğu gibi kardeşliğin galip geldiğini kaydetti. Terörle mücadele kapsamında son 180 günde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaşan Yerlikaya, şöyle konuştu: “Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik İHA’larımız, SİHA’larımız ve İKU’larımız 28 bin 180 saat uçuş gerçekleştirdiler. Bu dönemde, Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK’ya yönelik bin 973’ü şehir, 11 bin 668’i kırsalda olmak üzere toplam 13 bin 641 operasyon yapıldı. Kırsalda gerçekleşen operasyonların 46’sı büyük, 254’ü orta, 11 bin 368’i küçük operasyonlardı. Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik yapılan tüm operasyonlarda 502 terörist etkisiz hale getirildi. 3 bin 583 şüpheli gözaltına alınırken, 770’i tutuklandı, 684’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.”

Türkiye Yüzyılı’nda teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunun esasına ve temel stratejilerine değinen Bakan Yerlikaya, “Teröre ve terörizme karşı mücadelede temel vizyonumuz bitme ve tükenme noktasına gelen terörü ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkartmaktır. Temel stratejimiz, toplumsal kaynaklarıyla birlikte terörizme karşı topyekûn bir mücadeleyi kurumsallaştırmaktır. İnşallah, bu azim ve kararlılıkla, terörün bütün uzantılarını vatanımızdan kazıyıp atacağız.” dedi.


FETÖ İLE MÜCADELE AYNI KARARLILIKLA SÜRECEK

FETÖ ile mücadelenin de kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Ali Yerlikaya, “Hangi kılığa girerlerse girsinler, bu ihanet örgütünün tüm üyelerini de adalete teslim etmekte kararlıyız” diyerek FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara yönelik verileri paylaştı.

Yerlikaya, şunları kaydetti: “FETÖ’ye yönelik; Son 6 ayda, 2 bin 839 operasyon yapıldı. 4 bin 482 şüpheli gözaltına alındı. 994’ü tutuklanırken 933’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Terör örgütü DEAŞ’a yönelik 728 operasyon yapıldı. Bu operasyonlar sonucunda 98 terörist etkisiz hale getirildi. Bin 254 şüpheli gözaltına alınırken 317’si tutuklandı, 255’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Sol terör örgütlerine yönelik, 200 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi. 404 şüpheli gözaltına alınırken 31’i tutuklandı, 86’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.”

100 TERÖR EYLEMİ ENGELLENDİ

Operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen teröristler arasında İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde yer alan sözde üst düzey teröristler olduğunu kaydeden Yerlikaya, “Etkisiz hale getirilen hainlerin 3’ü kırmızı, 1’i yeşil, 10’u turuncu ve 23’ü gri kategoride olmak üzere toplam 37’si sözde üst düzey teröristti. Terörün finansmanına yönelik gerçekleştirilen 115 operasyonda, 647 şüpheli gözaltına alınırken 106 kişi tutuklandı. 16 milyon 392 bin TL ele geçirildi. Ayrıca bu dönemde, toplam 100 terör eylemi engellendi. Bunların 82’si bombalı eylemdi.” diye konuştu.

191 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaklarını ve mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edeceklerini dile getiren Yerlikaya, “Terör ve terörizmle verdiğimiz mücadele kadar önemli ve hayati olarak gördüğümüz hedeflerimizden biri de Şehir Eşkıyaları olarak ifade ettiğimiz organize suç örgütlerinden sokaklarımızı, mahallelerimizi, şehirlerimizi temizlemektir.” şeklinde konuştu.

Suçta kibirlenen, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerinin altını çizen Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu şehir eşkıyalarının tamamını düzenlediğimiz Kafes Operasyonlarıyla adalete teslim etmekte kararlıyız. Son 180 gün içinde; organize suç örgütlerine yönelik 593 operasyonda 4 bin 303 şüpheli gözaltına alındı. Bin 304’ü tutuklanırken, 876’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Toplam 191 organize suç örgütü çökertildi. Bunların 173’ü organize, 9’u narkotik, 9’u siber suç örgütüydü. Yine bu suç örgütlerinin; 4’ü uluslararası, 25’i ulusal, 138’i yerel, 24’ü ise bölgeseldi.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum