Arama
Arama Sonuçları
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
Vali Işın, otopark sorunu için düğmeye bastı
Kütahya Şehir Hastanesinde inceleme yapan Vali Musa Işın, otopark sorunu hakkında konuştu. Vali Işın, yetersiz olan otopark alanlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
5 engelli gence asker kınası yakıldı
Kütahya'da Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte 14 engelli çocuk için sünnet düğünü, 5 engelli genç için ise asker eğlencesi yapıldı. Vali Yardımcısı Hasan Erkal'ın da katıldığı etkinlikte gençlere asker kınası yakıldı.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
"Bu bayram Afyonkarahisar'a bekliyoruz"
Afyonkarahisar Valiliği, vatandaşları kente davet etti. Valilikten yapılan açıklamada, "Ulu Camii büyülesin sizi. Eşsiz mutfağımızı keşfedin bu bayram. Hala yolunuz düşmediyse Afyonkarahisar'a, bu bayram bekliyoruz sizleri" denildi.
Vali Yazıcı’yı amcasının cenazesinde yalnız bırakmadılar
Düzce'nin Kahveleryanı köyünden Hasan ve Mustafa Yazıcı'nın abileri, Hüseyin Yazıcı'nın babası, merhum Yusuf Yazıcı'nın oğlu, Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Düzce Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı'nın amcası Nazmi Yazıcı vefat etti.
Vali, 10 öğrenciyi evinde ağırladı
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 'Gurbetteki Ailem' projesi kapsamında Rota Erzincan Uygulaması üzerinden başvuru yapan 10 öğrenciyi konutunda misafir ederek, beraber iftar yaptılar.
Kahvelerde vatandaşla sohbet
Afyonkarahisar Kızılören Kaymakamı Makbule Adacı, ilçe merkezinde bulunan kıraathaneleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.
Köy çocuklarıyla Gezici Kütüphane'de kitap okudu
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis edilen ‘Gezici Kütüphane’ Bayburt'ta ilk olarak kapılarını Konursu köyündeki öğrencilerine açtı.
“Yeni bir yaşam alanına kavuşacağız”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “81 ile 81 Millet Ormanı” projesi kapsamında Giresun’da 50 bin metrekarelik alanda devam eden ‘Millet Ormanı’ çalışmalarını yerinde inceledi.
"Hayvancılıkta çok ilerideyiz"
Iğdır'da bir aydır şap karantinasında olan Iğdır Canlı Hayvan Borsası, yeniden hizmet vermeye başladı. Açılışa katılan Vali Ercan Turan, "Iğdır'da hayvancılık çok kaliteli düzeyde yapılıyor. Hayvancılıkta çok ilerideyiz" dedi.
Genç hafız çetin sınavdan geçti
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretlerini hafızlar beldesi Tortum'la sürdürdü. Vali Çiftçi, Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma yarışması birincisi 7. sınıf öğrencisi Hâfız Alim Alacalı ile renkli bir sohbet gerçekleştirdi. Kendisi de hafız olan Vali Çiftçi, genç hafızı sınavdan geçirdi.
Köy kahvesinde vatandaşları dinledi
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kale Köyü’nü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Okulların durumunu kontrol eden ve kahvede köy halkını dinleyen Vali Tanrısever, köyün sorunlarının karşılanması için gerekenlerin yapılacağını söyledi.
"Okul çevresindeki tedbirler ciddiyetle uygulanacak"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında “Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı. Vali Işın, "İlk yarıyılı sorunsuz tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. İkinci döneme güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapabilmek için alınan tedbirler ciddiyetle uygulanacak" dedi.
Esnafa olan çay borcunu ödedi
Esnafı ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Esnafımız çay/kahve teklifinde bulunuyorlardı. Yoğunluktan 'bir dahaki sefere' diyerek borçlanıyorduk. Bugün nasip oldu ve bazı borçlarımızı ödedik" dedi.
Mülkiye çaycı Recep amcasını kaybetti
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin hocalar katında uzun yıllar çaycılık yapan Recep Erdoğan vefat etti. Mülkiye, “Recep amcaya rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm Mülkiye camiasına başsağlığı dileriz” dedi. Recep Amca'nın cenazesi bugün saat 15.00"te Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.
Kahvehanede sorunları dinledi
Edirne'nin Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, kahvehanede halk buluşması düzenledi. Kaymakam Yılmaz, vatandaşların sorununu tek tek dinleyip, not aldı.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
Adımlar sağlık için atıldı
Konya'nın Kulu ilçesinde obeziteye karşı "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe Kaymakam Ömer Faruk Canpolat da katıldı.
Kahvehane ziyaretinde talepleri dinledi
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, kahvehaneleri ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Karakaş, "Onların taleplerini dinledim. Vatandaşlarımızın istekleri konusunda ne gerekiyorsa yapmak için not alarak, ilgili kurumlara ilettim" dedi.
Faydalı böcek üretim laboratuvarı kurulacak
Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı'nda konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "İlimize kazandırmayı arzuladığımız faydalı böcek üretim laboratuvarı ile biyolojik mücadelemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
‘Edebiyat Evinde haftanın yedi günü hizmet var’
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından haftanın 7 günü hizmet veren Edebiyat Evinde öğrenciler ders çalışmanın yanında, sosyalleşip hoş vakit geçiriyor. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, gençlerin geleceği için her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.
“Dostun evi gönüllerdir”
Doğankent’te bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, esnaf ve vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet ederek, “Dostun evi gönüllerdir” dedi.
"Çay ve kahveler bizden!"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Merkez Gazi Caddesi üzerinde tarihi binada hizmete açılan “Kitap Kahve ve Genç Ofis” merkezini ziyaret etti. Gençleri merkeze davet eden Vali Serdengeçti, "Çay ve kahveler bizden!" dedi.
“Talep olursa ikinci, hatta üçüncüsünü de açabiliriz”
Sason’da evlerinde çalışma ortamı olmayan, huzurlu bir ortama ihtiyaç duyan ve sınavlara hazırlanan öğrenciler için kaymakamlık tarafından açılan okuma salonunun açılışında konuşan Kaymakam Murat Mete, talep olursa ikinci veya üçüncüsünü de açabileceklerini söyledi.
Pazar esnafı ile tanıştı
Trabzon Hayrat Kaymakamlığına atanan ve 9 Ekim’de ilk kaymakamlık görevine başlayan 111. dönem kaymakam adaylarından Davut Elmastaş, Pazar esnafını ve kahvehaneleri ziyaret ederek Hayratlılarla tanıştı.