Arama
Arama Sonuçları
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
"THK’yı ayağa kaldıracağız"
Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, "Kurumu kapatmaya değil, borçlarını ödeyip ayağa kaldırmaya geldik” dedi.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Çocuk gelişimine izcilik çözümü
Antalya İl Çocuk Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti.
Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, yıkım ve enkaz kaldırma ekibiyle toplantı yaptı. İlçede enkazın yüzde 95’inin kaldırıldığını belirten Kaymakam Erdoğan, kalan sürecin de bir an önce tamamlanmasını istedi.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.
Hatay’ın son durumunu havadan inceledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Belen, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerinin yıkım, enkaz kaldırma çakışmalarını ve enkaz döküm sahalarını havadan inceledi.
“Depremin izlerini hızla siliyoruz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, depremlerin ardından yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirterek, “Depremin izlerini hızla siliyoruz” dedi.
Öncelik şehrin huzur ve güvenliği
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan uygulama noktasını ziyaret ederek, uyuşturucu ve asayiş konularında asla taviz verilmeyeceğini söyledi.
Ağır hasarlı binaların yüzde 80’i temizlendi
6 Şubat depremlerinde yıkıma uğrayan Kahramanmaraş Nurhak’ta ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarında %80 seviyesine ulaşıldı.
2 ay içinde çalışmalar tamamlanacak
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’da enkaz kaldırma çalışmalarının bilançosunu açıklayan Vali Salih Ayhan, “Enkaz kaldırma ve yıkım işlemlerinde bugün itibarıyla yüzde 35 seviyesine eriştik” dedi.
Köylerdeki depremzedelerin taleplerini dinledi
Kilis Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, ilçenin köylerinde depremden zarar gören vatandaşları çadır ve konteyner alanlarında ziyaret etti.
Tokat ile Gölbaşı arasında büyük bir bağ oluştu
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Depremzede çocukları sevindirdiler
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde koordinasyon çalışmalarını sürdüren Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ile birlikte, Erkenek mahallesindeki çadırları ziyaret etti.
Maraş’ta enkazın yarıdan fazlası kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, bina sayısı olarak yüzde 46, hacim olarak bakıldığında enkazın yüzde 55'inin kaldırıldığını açıkladı.
Besni’ye 546 konteynerlik kent kuruluyor
Adıyaman-Besni'de ilk etapta kurulacak 546 konteynerlik konteyner kent çalışmaları Çankırı AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde OSB’deki 41 dönümlük alanda devam ediyor.