Arama
Arama Sonuçları
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
"Muş muhteşem doğasıyla sizleri bekliyor"
Doğa harikası Kızılağaç Kanyonu'nda doğa yürüyüşü yapan Muş Valisi Avni Çakır, "Muş muhteşem doğasıyla sizleri bekliyor" dedi.
"Ardahan için UNESCO jeopark statüsü almak istiyoruz"
Ziyaret Deresi Kanyonu ile Kalecik Kalesi'ni gezen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan geneli için UNESCO jeopark statüsü almak istediklerini dile getirdi.
“Andırın'ın güzelliklerini dünyaya duyurmalıyız”
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Andırın ilçesinin Emirler Mahallesi'nde bulunan doğa harikası Kanlıböğet Kanyonu'nu gezdi.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
Ihlara Vadisi’nde büyülü doğa yürüyüşüne öncülük etti
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ‘Turizm Haftası’ nedeniyle tertip ettiği etkinlikleri kapsamında, il protokolü, lise ve üniversiteli gençler ve vatandaşlarla birlikte ‘Geleneksel Ihlara Vadisi Yürüyüşü’ne iştirak etti.
Doğa harikası kanyon turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kangal ilçesindeki doğal güzelliği ile kendisine hayran bırakan Turnalı Kanyonu'nun turizme kazandırılacağını belirtti.
Turizm noktalarını gezdi
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, haftasonunda bölge turizmine önemli katkı sağlayan alanları ziyaret etti, incelemelerde bulundu.
Diyadin Kanyonu Yürüyüşü
Ağrı Valisi Mustafa Koç, il protokolü ve vatandaşların katılımlarıyla, Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Valiliğin koordinesinde "Diyadin Kanyonu Yürüyüşü" gerçekleştirildi.
Takoran Vadisi'nde tekne turu
Siverek ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Takoran Vadisi’nde tekne turu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yerli ve yabancı turistleri bu vadiyi görmeye davet etti.
Vali Çakır’dan Pınarbaşı’ya yakın takip
Vali Avni Çakır sel felaketinde en çok etkilenen ilçelerden biri olan Pınarbaşı’yı yakın takibe aldı.
Cehennem Deresi, turizmde adını daha fazla duyuracak
Dünyada sayılı kanyonlar arasında gösterilen ve Artvin’in Ardanuç ilçesinin önemli turizm değeri olan Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin ve Ardanuç’un turizmine daha fazla katkı sağlayacak.
Kaymakam radyoya konuk oldu
Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün Afyonkarahisar yerel radyosuna konuk oldu. Daha önce Sultandağı ilçesinde Kaymakam olarak görev yaptığını belirten Sülün, “Bu bölgeye aşina biriyim. Sandıklı’ya geldiğimde ilçenin gelişmişliğine hayran oldum.” dedi.
Siirt’te fıstık gibi festival
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, bu yıl 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ‘Siirt Fıstık Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
Kanyonun soğuk suyu içinde kekik içti
Isparta Valisi Aydın Baruş, Sütçüler ilçesinin Çandır ve Yeşilyurt köylerinde inceleme yaptı. Çandır köy sınırları içinde bulunan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulunan Vali Baruş, ikram edilen Sütçüler Kekiğini kanyondan akan suya girerek yudumladı.
Gökyüzü Gözlem Şenliği’ne yoğun ilgi
Türkiye’nin en karanlık noktalarından biri olan Melikler Yaylası’nda 6. Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından astronomi meraklıların bir araya geldiği şenliğe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Safranbolu'da bayram yoğunluğu
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı'nda yerli ve yabancı turistle dolup taştı. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, aldıkları önlemler sayesinde ilçeye gelen binlerce turistin rahat tatil geçirdiğini söyledi.
Şuğul Kanyonu turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, birinci derece arkeolojik sit alanı olan, Gürün ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan, tertemiz suyu ve dik kayalıklarla çevrili görkemli yapısıyla dikkat çeken Şuğul Kanyonu’nun turizme kazandırılması için çalışma başlatılacağını açıkladı.
Dalgıç kaymakam denize çöp kafesi indirdi
Antalya’nın Kaş ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Türkiye'de ilk olacak bir projenin adımı atıldı. Kaş'ta faaliyet gösteren Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği (STH) tarafından hazırlanan 'Kayıtsız Kalma Projesi' kapsamında 8 atık istasyonunun ilki, su altına indirildi.
Ahmet Gazi KAYA
Şişli Kaymakamı