Arama
Arama Sonuçları
Diyarbakır Valisi, Narin hakkında açıklama yaptı
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin detayları açıkladı. Vali Zorluoğlu, "Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.
Narin'in cansız bedeni bulundu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
"Çalışmalarımızı yoğunlaştırdık"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin ailelerini ziyaret etti. Ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yerlikaya, "İşçilerimizin olabileceği yerlerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" dedi.
"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi.
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
8 Ocak'ta kaybolan çiftçinin cesedi Dicle Nehri'nde bulundu
Diyarbakır Yenişehir ilçesi Hantepe Mahallesi'nde 8 Ocak tarihinde akrabasını ziyaret etmek için evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan çiftçi Abdurrezzak Kılıç’ın cenazesine ulaşıldı.
Fırtınada kaybolan kadın 6 gündür aranıyor
Ardeşen ilçesinde oluşan fırtına sonrası kaybolan Zeynep Bekar için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek çalışmalar hakkında bilgiler alan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, çalışmaların aralıksız bir şekilde havadan, karadan ve denizden devam ettiğini ifade etti.
Jandarma 83 yaşındaki alzheimer hastası için seferber oldu
Sinop'un Merkez ilçesinde kaybolan 83 yaşındaki Alzheimer hastası bir kadın, Jandarma ekipleri tarafından evinin 3 km ilerisindeki ormanlık alanda sağ bulundu. Yaşlı kadın sağlık kontrollerinin ardından ailesine teslim edildi.
Selde kaybolan Asel bebeğin cansız bedeni bulundu
Aksaray'daki selde kaybolan 3 aylık Asel bebeğin 5 günün sonunda cansız bedeni bulundu. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “O artık cennet bahçesinde. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Çoruh nehrinde kaybolan şoför için yoğun mesai
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 23.05.2023 tarihinde Artvin- Şavşat karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu aracıyla Çoruh nehrine düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan sürücü Zübeyir Topal’ı bulmak için AFAD koordinesinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Akıllı Saat Projesi ile kaybolanlara hızlı ulaşılacak
Geçen hafta İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ve Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Ergin Yılmaz tarafından Erzincan Valisi Mehmet Makas'a tanıtımı yapılan Akıllı Saat Projesi kapsamında, akıllı saatlerin dağıtımına başlandı.
Munzur Çayı'nda kaybolan 3 genç 13 gündür aranıyor!
Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Tunceli-Ovacık Karayolu üzerinde devam eden arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Özkan, kazazede vatandaşların ailelerini de ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özkan, “Çalışmalarımız havadan, karadan ve su üzerinde devletimizin tüm imkanlarıyla devam ediyor” dedi.
Valilikten suda boğulmalara karşı uyarı
Siirt Valiliği, vatandaşları suda boğulmalara karşı uyararak, bütün yıl boyunca vatandaşların can ve mal güvenliği açısından Botan çayına yaklaşmamalarını istedi.
3 gün önce kaybolan yaşlı kadını arama çalışmaları sürüyor
Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, ilçeye bağlı Gedikevi köyünde üç gün önce kaybolan 76 yaşındaki Alzheimer hastası Ayşe Çepel’i arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.
Keban Barajı’nda kaybolan balıkçı 4 gündür aranıyor
Elazığ Valisi Ömer Toraman, Merkez / Fatmalı köyünde faaliyet gösteren balıkçı teknesinin su alarak batması sonucu kaybolan Yaşar Zariç isimli vatandaşın arama faaliyetlerini yerinde inceledi. Uzman 25 dalgıç, 4 bot ve 2 tekne bölgede arama faaliyetlerini yürütüyor.
Bilecik'te kaybolup Sakarya'da bulunan minik Efe’den Vali’ye ziyaret
Geçtiğimiz gün evinin önünde oyun oynadığı sırada kaybolan ve ekiplerin bulmak için seferber olduğu konuşma engelli Efe, ailesi ile Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın ziyaretine geldi. Vali Kızılkaya, “Her ne kadar endişeye kapılsak da yavrumuzun sağ salim bulunması bizleri mutlu etti. Tabi ki bu mutluluğu da oyuncakla taçlandırmalıydık” dedi.
Vali Yazıcı: Bütün alışverişimi küçük esnaftan yaparım
Elmalı’da dükkanlarını büyütüp gıda şirketine çeviren aileyi ziyaret eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Ben bütün alışverişimi küçük esnaf ve yerli marketlerden yaparım. Evime en yakın yerli marketi ya da bakkalı bulur alışverişimi oradan yaparım” dedi.
Köy halkının da katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı
Karaman'da 6 ayrı vaka üzerine yapılan ve 170 personel ile 41 aracın katıldığı yerel saha tatbikatı gerçeğini aratmadı. Köy halkının da katıldığı tatbikatı Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da izledi.
Kayıp kepçe operatöründen 9. günde acı haber geldi
Düzce'de sele kapılan kepçe operatörünün cansız bedeni aramaların 9. gününde kaybolduğu yerden 30 kilometre uzakta bulundu. Aramaları her gün bizzat takip eden Düzce Valisi Cevdet Atay, acılı aileye başsağlığı diledi.
Müküs Çayı'nda kaybolan hemşire 22 gündür aranıyor
Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Beğendik beldesinde akıntıya kapılan ve 22 gündür devam eden hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmalarını yerinde inceledi. Güneş'in ailesiyle görüşerek bilgilendiren Vali Hacıbektaşoğlu, “Eyüp Güneş kardeşimizin bulunması için gereken her şey yapıldı ve bundan sonrada yapılacaktır" dedi.
Kayıp kepçe operatörü 5 gündür aranıyor
Düzce Valisi Cevdet Atay, şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen selde sulara kapılarak kaybolan kepçe operatörünün aranması için yapılan çalışmaları yerinde denetledi. 5 gündür aranan Okan Bayrak'ın bulunması için yapılan arama çalışmalarına her gün katılan Vali, tüm birimlerle koordineli bir şekilde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.