"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde";

"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi....


Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda meydana gelen toprak kayması sonucunda kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Bölgeye giden İçişleri Bakanı Yerlikaya, işçileri arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, son durum hakkında bilgi verdi.

"BİLİM ADAMLARI DA BÖLGEDE"

Ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, "1708 personel şu an görev yapıyor. İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız şu an yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. 100 dönüme yayılmış 9-10 milyon metreküp topraktan bahsediyoruz. Bu kütle içinde bir avantajımız var. 2 araç içinde olan ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık. Daha hızlı aksiyon alabilmek için bu radar taramalarıyla bu araçlar ve konteynerle ilgili bir iz alır almaz oraya odaklanıp mesafe almak istiyoruz. Arama-kurtarma personelinin çalıştığı yerde heyelan riski yok. Arama-kurtarma çalışmalarının güvenliğinden taviz vermeden çalışmalara devam etmek istiyoruz. Arama kurtarma faaliyetleri için herhangi bir risk olmaması adına bilim insanları bölgeyi sürekli izliyor. Arama tarama faaliyetleri yapan arkadaşlarımız da telsizle gelen bilgileri anında dinliyor. Duamız temennimiz güzel haber vermek, bu noktada çalışıyoruz. İnşallah hayırlı haber vermek bizlere nasip olur. Aramayı seri yapmamız lazım. Bunun için avantajımız, radarla radarın derinliğine geldiği mesafede bunlara erişebiliriz. İdari ve adli soruşturma sürüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum