Arama
Arama Sonuçları
"İstanbul'daki 99 suç çetesi çökertildi"
2024 yılının 6 ayına ilişkin asayiş verilerini açıklayan İstanbul Valisi Davut Gül, "Organize suçlarla mücadelede 2024 yılının ilk 6️ ayında, 137 operasyonda; 99 suç çetesi çökertildi" dedi.
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
Zehir tacirlerine geçit yok: 83 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde uyuşturucu imalatı ve satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik "Narkoçelik-24" operasyonlarında 83 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
“Vanspor’u maddi ve manevi anlamda hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız”
Van Valisi Ozan Balcı, TFF 2. Ligde grubunda şampiyonluğun en büyük adayı Vanspor Futbol Takımının yönetimi, teknik heyeti ve futbolcularıyla Vanspor tesislerinde bir araya geldi.
Pavyonlarda çalışan kişilerde çıkan silahları açıkladı
Kütahya’daki pavyonları kapatan Vali Musa Işın, pavyonlarda çalışan 12 kişi ve irtibatlı oldukları 26 kişiden çıkan silahların dökümünü açıkladı. Pavyonları batakhane olarak niteleyen Vali Işın, “Kütahya’nın huzuru için mücadeleye devam” mesajı verdi.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
Osmaniye’nin kurtuluşunun 102. yılı kutlandı
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri dün akşam başladı. Kutlamalar kapsamında Fener Alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisi düzenlendi, sabah saatlerinde ise Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
"Mücadeleye yılmadan devam edeceğiz"
Batman Valisi Ekrem Canalp, kent genelinde uyuşturucuyla mücadele konusunda titiz çalışmalar yapıldığını belirtti. Vali Canalp, "1.663 operasyon yaptık. Batman'da 1.906 şüpheli yakaladık ve bunların içerisinden de 181’i tutuklandı. Devlet olarak yapmış olduğumuz mücadeleyi yılmadan usanmadan devam ettireceğiz” dedi.
Asayiş ve güvenlikte son 4 ayı değerlendirdi
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı günden bu yana dört aylık süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.
Beyaz Dağ’ın zirvesine tırmandı
Hakkari’nin güzelliklerini keşfetmeye devam eden Vali Ali Çelik, dağcılarla birlikte Oğul Vadisi'nden Beyaz Dağ'ın zirvesine tırmandı.
Jalapeno biberinin adı ‘Kaymakam biberi’ oldu
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’in ilçede alternatif ürün olarak projelendirdiği, tanıtım ve deneme amaçlı Buzağılık Köyü’ne ücretsiz fidesini verdiği Jalapeno biberine köylüler ‘Kaymakam biberi’ adını verdi.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Sıfır noktasında doktor ve asker birlikte
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ve Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca’da bulunan, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınında, sınırın sıfır noktasında kurulan Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi'ni ziyaret etti.
Meşalelerle Toros dağlarındaki Yörük çadırlarına yürüdüler
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, emniyet, jandarma, sağlık personelleri ile öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik bir heyet ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Yörük çadırlarını ziyaret etti.
20 ilde 90 zehir taciri yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 90 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı.
Kandil gecesi lokma ikramı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Mevlid Kandili Programı sonrası vatandaşların kandilini tebrik ederek, tatlı ikramında bulundu.
"Cami de bizim, cemevi de"
Kırıkkale'nin Delice ilçesi Çatallı köyünde yapımı tamamlanan Çatallı Köyü Ata Cemevi'nin açılışı yapıldı. Vali Mehmet Makas ve beraberindekilerin katıldığı açılışta Alevi Dedesi Kasım Güvercin tarafından 'Gülbengi' duası yapıldı daha sonra da kurban kesildi.
Elbistan’a veda vakti!
Yaklaşık 6 ay Elbistan’da kaymakam vekilliği yaparak ilçenin ayağa kalkması için mücadele eden Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, 182 gün fedakarca görev yaptığı ilçeye ‘fahri hemşehri’ olarak veda etti.
Futbolculara baklava ikramı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, EMS Yapı Sivasspor'u ziyaret ederek yeni sezonda takıma başarı diledi. Vali Şimşek ziyarette sporculara baklava ikram etti.
Şanlıurfa'nın ‘Şükran Beratı’ ile uğurlandı
Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Vali Salih Ayhan’a, Şanlıurfa’ya verdiği büyük emeklerden dolayı ‘Kent Şükran Beratı' takdim edildi.
“İslam aleminin ortak kederi”
Kars ve Iğdır'da, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilişinin 1384. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Depremzedeler için 1 tır dolusu tandır ekmeği pişiren kadınlara teşekkür
Erzurum Valisi Okay Memiş, depremler sonrası bölgeye pişirdikleri 1 tır dolusu köy ekmeğini gönderen Karayazılı kadınlara teşekkür ederek, "Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
80 gün sonra yeniden Kütahya’da
Hatay’da koordinatör vali olarak görevini sürdüren Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya’da kurum ve daire müdürleriyle Değerlendirme Toplantısı yaptı. Çalışmalar ve faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler alan Vali Çelik, hizmetlerin güvenilir, kaliteli ve verimli şekilde yürütülmesi için çalışmaların artırılmasını istedi. Vali Çelik, mesaisini haftanın 4 günü Kütahya’da, 3 gün ise Hatay’da sürdürecek.
İmam hatip öğrencileriyle iftar
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Kayserililer Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği koordinesinde Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde misafir edilen depremzede vatandaşlar ve öğrenciler için düzenlenen iftar programına katıldı.
Şanlıurfaspor’da neler oluyor? Vali Ayhan devreye girdi
Uzun süren kötü gidişatın ardından bu sene Vali Salih Ayhan’ın öncülük etmesi ve belediyelerin desteğiyle iyi bir ivme yakalayıp şampiyonluğun favori takımı olarak gösterilen Şanlıurfaspor’da son günlerde yaşananlar ‘neler oluyor’ sorusunu gündeme getirdi.
“Acılarımızı paylaşarak azaltıyoruz”
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, İl Müftülüğü ve merkez ilçe müftülüklerince yetim çocuklar ile aileleri ve depremzede vatandaşlar için düzenlenen iftar programına katıldı.
Depremzede çocukları sevindirdiler
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde koordinasyon çalışmalarını sürdüren Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ile birlikte, Erkenek mahallesindeki çadırları ziyaret etti.
Batman, afetzedeler için “Tek Ses, Tek Yürek” oldu
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi vesilesiyle geliri depremzedelere aktarılmak üzere Batman Valiliği himayesinde Batman Belediyesi, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla “Afetzedeler için Tek Ses, Tek Yürek” temasıyla iyilik buluşması gerçekleştirildi.