Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Valilikten madde madde dolandırıcılık uyarısı
Rize Valiliği, son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları ile ilgili yapılan uyarılara rağmen, halen dolandırıcıların kullandıkları çeşitli yöntemler sonucu vatandaşların mağdur olduğu belirtti. Valilik, “Meydana gelen olaylar ile ilgili adli süreçler yürütülmekte, fakat en önemli hususun, vatandaşlarımızın bilinçli davranması sonucu olayların olmasının önlenmesi olduğu unutulmamalıdır” dedi.
2 bin 756 firariye bayram operasyonu
“Firari suçlularla mücadelemiz bayram tatilinde de devam ediyor” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 4 gündür devam eden “Aranan şahıslara yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-17” operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığını açıkladı.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Huzurevi sakinlerinin nüfus cüzdanları yenilecek
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Neriman Çilingir Huzurevini ziyaret ederek, asırlık çınarlarla bir araya geldi.
Hakkari’nin turizm potansiyeli çalıştayda masaya yatırıldı
Hakkâri Öğretmen Evinde düzenlenen çalıştay programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ile birlikte; Vali Yardımcısı, kamu ile özel kurumların müdürleri ve temsilcileri, Hakkâri Üniversitesi ve çevre illerimizdeki üniversitelerden öğretim üyeleri, doğa, spor ve kültürel faaliyet kooperatiflerinden temsilciler, basın mensupları ve sosyal medya içerik üreticileri olmak üzere birçok alandan temsilciler katılım sağladı.
Teknoloji bağımlılığına karşı eğitim verildi
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Umut Kasman'ın büyük önem verdiği teknolojiyi doğru kullanma ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nde seminer düzenlendi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’den yeni kitap
Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Yusuf Adıgüzel’in yeni kitabı ‘Dijital İletişimi Anlamak 4’ okuyucularla buluştu.
“Çalışmak sizden, YKS başvuru ücreti bizden”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, üniversite sınavına girecek öğrencilerin yükünü hafifletiyor. Kaymakam Kayabaşı, belediye aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin YKS ücretini karşılayacak.
“Aynı ciddiyetle çalışmalara devam edeceğiz”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, eğitimin ikinci yarıyılı için alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıya başkanlık yaptı. Vali Aygöl, “Aynı ciddiyetle çalışmalarımıza devam edileceğiz” dedi.
Ehliyetlerin son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024
İçişleri Bakanlığı, kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmadığını, ancak ehliyetler için son değiştirme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu açıkladı.
33 milyonluk proje için protokol imzalandı
Karaman'ın Sarıveliler ilçesine iş insanı Salih Yıldırım tarafından sağlık tesisi yapılacak. 33 milyon liraya mal olması beklenen proje için Vali H. Engin Sarıibrahim'in katılımıyla protokol imzalandı.
10 milyon kimlik kartı, 5 milyon pasaport
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2023 yılı istatistiklerini paylaştı. Buna göre geçen sene nüfus müdürlüklerinde 10.4 milyon kimlik kartı, 4.9 milyon pasaport, 3.9 milyon sürücü belgesi hazırlandı.
Kaymakamlık sınavında bir soru iptal
İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonuçları için bekleyiş sona erdi. ÖSYM, kaymakamlık sınav sonuçlarını bugün sabah açıkladı.
İhbarda bulunanların kimliği saklı kalacak
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Yüreğir Doğankent Nüfus Şefliğinin açılışına katıldı. Uyuşturucu ile mücadele için destek isteyen Sağlam, “Mahallenizde, sokağınızda, evinizin önünde bu işlerle uğraşan şerefsizler varsa bunları bildirin” çağrısında bulundu.
“Deprem gerçek hazırlık esas”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa-Niksar 1942 Depremi Anısı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele panelist olarak katıldı. Vali Hatipoğlu, “Deprem gerçek hazırlık esastır” dedi.
"Düzensiz göçle mücadeleye devam ediyoruz"
Antalya Vali Hulusi Şahin, Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Düzensiz göçmenlere karşı ciddi tedbirler aldıklarını ifade eden Vali Şahin, "Hep birlikte büyük bir kararlılıkla düzensiz göçle mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
"En değerli sermayemiz, insan kaynağımız"
Iğdır'da AFAD gönüllülerine yönelik program düzenlendi. Programa katılan Vali Ercan Turan, "En değerli sermayemiz, insan kaynağımız" dedi.
Düzensiz göçmenler daha kolay tespit edilecek
Düzensiz göçle mücadele kapsamında ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da başlatılan düzensiz göçmenlerin tespitini hızlandıran “Mobil Göç Noktası” uygulaması, İzmit ve Gebze ilçelerinde de faaliyete geçti.
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.
Asırlık çınara yenilenen kimlik kartını verdi
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Cumhuriyet’le yaşıt Penpe Korucu teyzeyi evinde ziyaret ederek, hem doğum gününü kutladı, hem de yenilenen kimlik kartını verdi.
Coşkuya ortak oldu
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 100 öğrencinin zeybek oyunu eşliğinde sunulan 100. Yıl koreografisini izleyerek coşkularına ortak oldu.
77 kaymakam adayı ilanı Resmi Gazete'de
İçişleri Bakanlığı bu yıl alacağını duyurduğu 77 kaymakam adayı için ilana çıktı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre 3 Aralık’ta yapılacak sınav için başvurular 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında alınaak.
Göç İdaresi’nden TBMM’ye sunum
TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu’na sunum yapan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesi için uygulanan İstanbul Modeli’yle 1 Haziran’dan 29 Eylül’e kadar 105 bin göçmenin yakalandığını açıkladı.
“Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp’ta ; biri kırmızı, biri turuncu ve biri de gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” dedi.
"Güvenli okul, güvenli gelecek"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıda okul çevresi ve güzergahları ile okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılacak çalışmalar madde madde belirlendi.
Nusaybin Zabıtasının Bursluluk Sınavı mesaisi
Mardin Nusaybin'de bugün yapılan Bursluluk Sınavında Belediyeye bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri sınav öncesi ve sonrasında büyük emek harcadı.
Kaymakamın kimlik mücadelesi
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 43 yıldır Türkiye Cumhuriyeti kimliği olmadan yaşayan ve bu nedenle vatandaşlık haklarından yararlanamayan kadına uzun uğraşının sonunda kimlik çıkarttırdı.
ÖSYM Başkanı’ndan Nüfus’a teşekkür
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Sınavları nedeniyle hafta sonu mesai yapan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti.