Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Kommagene Bienali için bu yıl 41 ülkeden 198 sanatçı başvuru yaptı
2022 yılında Adıyaman’ın ve Kahta’nın adını dünyaya duyuran Kommagene Bienali’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Bienal hazırlıklarının sürdüğünü belirten Kaymakam Selami Korkutata, 41 ülkeden 198 sanatçının başvuru yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaymakamlıktan belgesel film
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Kaymakamlığı tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırlanan "ŞAŞKIN" isimli belgesel sinema filminin galasına katıldı.
Vali, kovan sözünü yerine getirdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2023 yılında düzenlenen Bal Yarışması'nda dereceye giren üreticilere kovan sözü vermişti. Sözünü tutan Vali Usta, üreticilere kovan dağıttı.
"Sizlere güzel bir haber vermek istiyorum"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Sevgili Bingöllü hemşehrilerim, sizlere güzel bir haber vermek istiyorum. Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı Kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi" dedi.
Yetimlere yalnız olmadıklarını hissettirdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yetimlerle iftar açarak yalnız olmadıklarını hissettirdi. Yetimlere sarılan Vali Usta, "Sevgi ve şefkatle sarılmaya en çok ihtiyaç duyan yetimlerin yanında olalım" dedi.
"Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aralarındaki husumeti sonlandıran Atabakar ve Kaymaz ailelerinin barış törenine katıldı. Vali Usta, "Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi. Bu durumdaki diğer ailelere de örnek olması temennisiyle barışları kalıcı olsun inşallah" dedi.
Bingöl, şehit teğmenini son yolculuğuna uğurladı
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütüyle çıkan çatışma sonucunda şehit olan Bingöllü Tabip Teğmen Hulusi Elçi, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Kokutata: Gazetecilik toplumun vicdanına aynadır
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, “Gazetecilik, toplumun vicdanını simgeleyen bir aynadır. Bu ayna, doğru haberle, hakikati yansıtarak toplumu bilinçlendirir ve demokratik sürecin aydınlatılmasına katkıda bulunur” dedi.
Afetzedeler için hazırlanan örnek daireyi incelediler
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta’da yükselen deprem konut inşaatlarını gezerek, örnek daireyi inceledi.
Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak
Adıyaman Valiliği himayesinde Kâhta Kaymakamlığı tarafından 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları düzenlenecek. 23-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kadim topraklar yeniden lezzetle buluşacak.
Depremin zarar verdiği tarihi eserler onarılıyor
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bir yandan depremzedelerimizin yaralarını sararken, diğer taraftan depremde zarar gören tarihi eserlerimizin onarım çalışmalarına başladık” dedi.
Kıbrıs gazisi ebediyete uğurlandı
Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, vefat eden Kıbrıs Gazisi Hamit Karakuş’un cenaze törenine katılarak, merhum gaziye Allah’tan rahmet diledi.
Kahta’dan Elbistan’a
Bilecik Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, depremin ilk günü Koordinatör Kaymakam olarak geldiği Adıyaman’ın Kahta ilçesine 70. günün sonunda veda ederek, destek için Elbistan’a doğru yola çıktı.
“Okulları açtık, sıra turizm sektöründe”
Asrın felaketi olan depremlerden sonra eğitim hayatının kesintiye uğradığı yerlerde okullar yeniden açılırken, öğrenci ile öğretmenlerin buluştuğu Adıyaman Kahta’da Kaymakam Selami Korkutata, “Okulları açtık, sıra turizm sektöründe” dedi.
Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi.
Parke taşı döşedi
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ile birlikte köyleri ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.
Kommagene Bienali Nemrut Dağı'nda Borusan Quartet konseriyle sona erdi
İki ay boyunca Adıyaman Kahta’yı sanatla buluşturan Kommagene Bienali, Nemrut Dağı'nda düzenlenen Borusan Quartet konseriyle sona erdi.
Sırada Caz Festivali var
Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, ‘Badem Çiçeği’, ‘Su Sporları’, ‘Nemrut Gastronomi’, ‘Perseid Geceleri’, ‘Kommagene Bienali’ derken bu hafta da Mezopotamya’nın tacında ‘Mezopotamya Caz Festivali’ düzenleneceğini açıkladı.
“Kommagene Bienali’nin ardından ‘prebienal’ yapmayı planlıyoruz”
Düzenlediği festivaller ve Kommagene Bienali ile ilçenin ve Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, önümüzdeki yıl da Kâhta’da ‘prebienal’ düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
Kommagene Bienali’ne hayran kaldı: Dünya çapında bir organizasyon olmuş
Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, TV100 Televizyonu’nda Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programında Uluslararası Kommagene Bienali’ni övgüyle anlattı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata’yı tebrik eden Fuat Uğur, “Dünya çapında bir organizasyon yapmışlar” dedi.
Engellilerle Nemrut’a tırmandılar
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz” etkinliği kapsamında ünlü çello sanatçısı Jamal Aliyev tarafından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde verilen konsere katıldı.
Cendere Köprüsü'nde Senfoni Orkestrası ile Kâhtalı Mıçe coşturdu
Kommagene Bienali kapsamında düzenlenen ve Anadolu halk müziği ile klasik batı müziğinin sentezlendiği Kâhtalı Mıçe & İzmir Senfoni Orkestrası konseri büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Kommagene Bienali ile Kâhta sanata doyacak
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 23 ülkeden 53 sanatçının katılımıyla gerçekleşen 1. Kommagene Bienali birbirinden değerli eserleri sanat severlerle buluşturdu.
Notalar Nemrut’tan yükselip dünya basınına ulaştı
Kahta Kaymakamlığı’nın organize ettiği ‘Nemrut Perseid Buluşmaları’ konseri Türkiye’deki ulusal basınla birlikte dünya basınının da gündemine girdi. Kaymakam Selami Korkutata, bu tip organizasyonlarla Kahta, Adıyaman ve Nemrut’u dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.
Nemrut Dağı’nda battaniyeli konser
Kahta Kaymakamlığı'nın, ‘Battaniyeni al gel konser ve çorbalar bizden’ sloganıyla Nemrut Dağı’nda düzenlediği konserde Santuri Sedat Anar, kendisine def ile eşlik eden kardeşi Selahattin Anar ile birlikte yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Kâhta, Kommagene Bienali ile 20 ülkeden 53 sanatçıyı ağırlayacak
Adıyaman Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kommagene Bienali, Kâhta Kaymakamlığı ev sahipliğinde 20 Ağustos-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.
Samsat deprem konutları için kura çekimi
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, Samsat deprem konutları için kura çekimine katıldı.
Kaymakam Korkutata: Bu topraklarda Ömer Halisdemir’ler bitmeyecek
Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bu ülke topraklarında Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar, Ömer Halisdemir’ler asla bitmedi ve bitmeyecek” dedi.
Özel öğrenciler geleneksel kahvaltıda buluştu
Adıyaman Kâhta Kaymakamlığı'nın öncülüğünde ilçede eğitim gören özel eğitim sınıfı öğrencileri 'Geleneksel Özel Eğitim Sınıfı Kahvaltısı'nda bir araya geldi.