Arama
Arama Sonuçları
Mesir Macunu Festivali’nde 3 yıllık hasret sona eriyor
Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali üç yıllık korona virüs engeli sonrasında yeniden düzenlenecek. Komite tarafından festivalin başlangıcı 26 Nisan olarak belirlenirken 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek saçım töreniyle festival sona erecek.
Sarıyer Kaymakamı istifa etti, yerine Şehitkamil Kaymakamı atandı
İstanbul Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, hayatına bundan sonra özel sektörde devam edeceğini belirterek sürpriz bir şekilde istifa etti. Yerine Gaziantep Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı atandı.
‘Telefonla vatandaşlık hayal ürünü’
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, telefonla vatandaşlık verildiği iddialarını yalanlayarak, “Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür. Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir” açıklamasını yaptı.
‘Dolandırıcılara karşı uyanık olalım’
Isparta’nın Atabey ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Aydın Baruş, “Vatandaşlarımızın telefon ve internet üzerinden dolandırılma olaylarına dikkat etmemiz gerekiyor. Bu durumlara karşı herkesi uyaralım” dedi.
Vali Baruş, ağaçtan kayısı topladı
Isparta Valisi Aydın Baruş Aşağıkaşıkara köyünde kayısı bahçelerini dolaşarak ağaçtan kayısı topladı. Ziyaret ettiği bahçe sahibi Veli Deniz’e bereketli bir sezon geçirmesi temennisinde bulunan Vali Baruş, Aşağıkaşıkara Muhtarı Zeki Aslan ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Eşinin vasiyetini yerine getirip tüm birikimini eğitime bağışladı
Şanlıurfalı hayırsever Aysel Ünalan, eşiyle birlikte bugüne kadar biriktirdiği tüm birikimini il merkezinde inşaatı devam eden anaokulunun yapımı için bağışladı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 36 yıllık öğretmen Aysel Ünalan ile anaokulu yapımı için protokol imzaladı.
Vali Ayaz, kene ve koronaya karşı uyardı
Artan kene ve korona vakalarına karşı uyarılarda bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından Şabanözü'nün ardından Ilgaz'da bir vefatımız daha oldu" dedi.
Biz Karaman'dan gider olduk, kalanlara selam olsun!
Valiler kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, “Biz Karaman'dan gider olduk, kalanlara selam olsun, haydi eyvallah” diye Karaman’a veda etti.
Vali Abdullah Erin, Urfa için izinsiz çalışmış
4 yıl 10 ay 11 gün toplamda 1777 gün görev yaptı. Kullandığı izin gün sayısı ise babasının hastalığı ve vefatı hariç sadece 10 gün. 'Gece gündüz çalışacağız' demişti, öyle de yaptı. Urfalılar, “Çaba ve fedakarlıklarınızı unutmayacağız” dedi.
Yasin ŞAHİN
Kabadüz Kaymakamı
Osman ACAR
Elbeyli Kaymakamı