Arama
Arama Sonuçları
"Aile kurumuna bizim kadar sahip çıkan başka bir topluluk yok"
Aile Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Aile kurumuna bizim kadar sahip çıkan, aile bireylerini bir arada tutmak için uğraşan bir başka bir topluluk yok" dedi.
"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır"
Aydın'ın Söke ilçesinde Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır" dedi.
Kırgızlarla aşık atma oyunu oynadı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaklaşık 41 yıl önce ülkemize gelen ve 50 ailenin de Yenifakılı ilçesine yerleştiği Kırgız Türkleri'ni ziyaret ederek bir süre sohbet edip taleplerini aldı.
Niğde şehidini uğurladı
Suriye Cerablus Basufan üs bölgesinde yaralanmasının ardından dün Cinderes Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Niğdeli P. Söz. Er Onur Özbek, memleketi Yıldıztepe Kasabası’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Mavi Vatan da kırmızı beyaz
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında, Kaleiçi Yat Limanından Konyaaltı Sahiline hareket eden deniz araçlarının Mavi Vatan’ı kırmızı beyazla süslediği Deniz Korteji’ne eşlik etti.
Oğuzlar’da coşkulu Cumhuriyet yürüyüşü
Çorum Oğuzlar’da Kaymakam Muhammed Turan öncülüğünde düzenlenen Büyük 100. Yıl Yürüyüşü ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Kaymakam Turan, “Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak” dedi.
Ciğer pişirip vatandaşlara ikram etti
Vali Yunus Sezer, “Edirne’ye Gel Ciğerimi Ye” mottosuyla düzenlenen festivalde ciğer pişirerek vatandaşlara ikram etti.
Niğde Gastronomi Festivali başlıyor
Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 3. Niğde Gastronomi Festivali kapılarını yarın vatandaşlara açıyor. Tüm vatandaşları festivale davet eden Vali Cahit Çelik, 3 gün boyunca Niğde’yi her yönüyle tanıtacaklarını belirtti.
Yarım asırlık Bağ Bozumu Festivali
Nevşehir Valisi Ali Fidan, il protokol üyeleri ile birlikte, Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’nin açılışına katıldı.
Urla'da bağbozumu zamanı
Rahvan atları ve tarım araçları korteji ile renkli görüntülere sahne olan İzmir Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Urla Cumhuriyet Meydanında yapılan açılış töreni ile başladı.
“Vatan bir bütündür, parçalanamaz”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih, şüphesiz kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” sözleriyle önemine vurgu yaptığı Erzurum Kongresi, 104'üncü yıl dönümünde, törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
Cudi Gabar'da roket sesleri yerine raket sesleri
Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cudi - Gabar’da, Şehit Aybüke Yalçın-1 Petrol Kuyu Sahasında, 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasının açılışını gerçekleştirerek gösteri maçında milli sporcular ile bir araya geldi.
Ihlara Vadisi'nde 2023 genç, 3 bin metrekarelik Türk bayrağı açtı
Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi'nde, Cumhuriyetin 100. yılı anısına 2023 gencin katılımıyla 3 bin metrekarelik Türk bayrağı açıldı.
Cumhuriyet Bayramı’nı zeybek oynayarak kutladı
İzmir Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kent Orkestranın verdiği konserde zeybek oynadı.
Vosvos korteji, Cumhuriyet Bayramına renk kattı
Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in de katıldığı Türk bayrakları ile donatılan motosiklet ve rengârenk Vosvos araç korteji, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına renk kattı.
Cumhuriyet coşkusuna balıkçı tekneleri de eşlik etti
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen römorkör su gösterileri ve balıkçı tekneleri kortej geçişini ilgiyle izledi.
“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması”
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Göksun Kaymakamı Mustafa Caner Culukar, “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması” temasıyla düzenlenen 8. Elma Festivaline katıldı.
Siirt’te fıstık gibi festival
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, bu yıl 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ‘Siirt Fıstık Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
“Daha fazla Kaman Cevizi üreteceğiz”
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 31. Kaman Ceviz Festivali’nin açılışını yaptı. Ceviz hasadı da yapan Vali Buhara, ceviz üretimini artıracaklarını söyledi.
Vali Yiğitbaşı, 'kaymaklı yumurtalı sucuk' pişirdi
Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin ilk gününde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önlük giyerek kaymaklı yumurtalı sucuk pişirdi.
Engellilerle Nemrut’a tırmandılar
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, “Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz” etkinliği kapsamında ünlü çello sanatçısı Jamal Aliyev tarafından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde verilen konsere katıldı.
Balcan Kebabı'nda dünya rekoru
Şanlıurfa Birecik’te düzenlenen 2. Kelaynak ve Balcan Festivali’nde Şanlıurfa’nın plakası olan 63 metre uzunluğunda Balcan Kebabı yapıldı. Kaymakam Kadir Duman, bunun bir dünya rekoru olduğunu söyledi.
Bu tablo sana çok yakıştı Suruç!
Şanlıurfa Suruç Kaymakamlığı ve Belediyesi’nce düzenlenen "Suruç 3. Nar Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş, “Bereketin simgesi narın her tanesi bu festivalde bir ve bütün oldu. Bu tablo sana çok yakıştı Suruç” dedi.
Diyarbakır’da 'Karpuz Festivali' zamanı
Diyarbakır'da düzenlenen 12. Diyarbakır Karpuz Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatılırken, karpuzlar develer ile festival alanına taşındı. En büyüğü ise 51 kilo 400 gram ile sahnede yerini aldı.
Fırat’ın incisi Birecik’te, ‘Kelaynak ve Balcan Festivali’ başlıyor
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, 23-24-25 Eylül 2022'de ikincisi düzenlenecek ‘Birecik Kelaynak ve Balcan Festivali’ tüm hemşehrilerini davet etti.
'Fındık Ordu’da hayatın kendisi'
Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, Kültür Bakanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Sen1 Ordusun Platformu’nun destek ve katkılarıyla düzenlenen Zümrüt Fındık Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.
‘Ahi Evran, bu şehre ruhunu üfledi’
Ahilik Haftası açılışında konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Ahi Evran, bu şehre ruhunu üflemiştir. Bu sebeptendir ki bu şehrin ruhunda Ahilik vardır. Kırşehir olarak Ahi Evran-ı Veli gibi bir değere sahip olmaktan bahtiyarız” dedi.
Suruç 3. Nar Festivali'ne hazırlanıyor
Şanlıurfa Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş, Suruç 3. Nar Festivali'nin 23 Eylül Cuma günü başlayacağını, Suruçluların 3 gün boyunca unutamayacakları bir festival yaşayacaklarını söyledi.
‘Dünya Didim’i seviyor’
Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, bu yıl ilk kez ilçede yaşayan 65 ülkenin vatandaşlarının desteğiyle düzenlenen “Dünya Didim'i Seviyor Festivali”ne katıldı.