Arama
Arama Sonuçları
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
"Eğitim yatırımları, ekonomik yatırımların çok ötesinde"
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, TİHCAD tarafından Ballı Köyü İlkokul ve Ortaokulu için güzel bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirildiğini belirterek, eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
Kahraman şehidimizin adı okulda yaşatılacak
Bursa Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Şehit Halis Keskin'in adının verildiği Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ortak laboratuvarının açılışına katıldı. Kaymakam Esen, emeği geçenlere teşekkür etti.
“Daha fazla insanımızı iş gücüne dahil edeceğiz”
İl İstihdam Kurulu’na başkanlık yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Şehrimizde istihdamı daha çok artırmak, daha fazla insanımızı iş gücüne katmak için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
328 bin Euro’luk Roboto Projesi
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas İl Özel İdaresi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünün destekleri ve İŞGEM işbirliğinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Avrupa Birliği destekli Roboto Projesinin açılışı yapıldı.
Hakkari'deki binalara KAROT testi yapılacak
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında deprem çalışmalarıyla ilgili toplantı yapıldı. Vali Çelik, "En az 2500 bina için KAROT testi yapılacak. Yapı stokları ile heyelan ve çığ bölgeleri incelenecek" dedi.
Antalya'da sel ve su baskını: 5 ilçede eğitime ara verildi
Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi, birçok ev ve iş yerine de su bastı. Sahada inceleme yapan Vali Hulusi Şahin, 1500 civarında ihbar aldıklarını belirterek, "Bu gece zor bir geceydi. Ekipler sahada, çalışmalar devam ediyor" dedi.
"Günlük 4 bin ton atık ayrıştırılıyor"
Ankara'nın Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Kaymakam Adayı N. Cengiz Yamakoğlu ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Celal Almaz ile birlikte Tıbbi Atık İmha ve Evsel Atık Bertaraf Tesisi'ni ziyaret etti. Kaymakam Kılıç, "Tesisimiz, belediye atıkları, tıbbi atıklar ve tehlikeli atıkları kabul etmektedir. Günlük ortalama 4 bin ton atık ayrıştırıyor" dedi.
Edirne’nin yöresel ürünleri internet sitesinde
Edirne’nin yöresel ürünlerinin yer aldığı ilk ve tek internet sitesi “edirneyoresel.com.tr” hizmete girdi. Vali Yunus Sezer, vatandaşları yöresel ürünlerin tanıtılmasına katkı yapmaya ve kooperatiflere destek olmaya davet etti.
"Muğla'da okul sayısı artıyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, "Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Muğla genelinde mevcut okul sayısının her geçen yıl artış göstermesi, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.
Son kontrolleri yaptı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yapım aşaması tamamlanıp son kontrolleri yapılan Artvin sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu.
Faydalı böcek üretim laboratuvarı kurulacak
Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı'nda konuşan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "İlimize kazandırmayı arzuladığımız faydalı böcek üretim laboratuvarı ile biyolojik mücadelemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
66 projeye 16 milyon destek verilecek
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 'Uzman Eller' Projesi'nin bilgilendirme ve tanıtım toplantısına katıldı. Uzman Eller ile 66 projeye, 16 milyon 500 bin TL destek verileceği açıklandı.
Türkiye'nin yeni üretim üssüne 1 milyarlık yatırım
Türkiye'nin yeni üretim üssü hedefinde ilerleyen Konya'nın Kulu ilçesinde yer alan OSB'ye 1 milyar 250 milyon liralık yatırım yapılacak. Yatırım yapacak firmalarla yer tahsis sözleşmesi yapıldı.
Hakkari’de ‘geleceğin teknoloji yıldızları’ yetişecek
Hakkari’de başlatılan “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” projesi ile, öğrenciler, girişimci kadınlar, engelli vatandaşlar ile birlikte bütün vatandaşlara eğitim laboratuvarları kurularak Bilişim Teknolojileri alanında eğitim verilecek.
‘Yazılım Van’ projesinin ilk öğrencileri ders başı yaptı
Van Valisi Ozan Balcı, ‘Yazılım Van’ projesi kapsamında Ezberciler iş merkezinde açılan Yazılım Van Uygulama merkezini ziyaret etti.
Vatandaşların sorunlarını dinledi
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ‘Açık Kapı’da vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
“Bu kadar güzel çilek üretimi yapılan yer görmedim”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında destek verilen işletmelere ziyarette bulundu.
Türk Emniyet Teşkilatı’ndan dev eser
Türk Polis Teşkilatı personelinin adli anlamda bilgisini güncellemek, eksik çalışma tekniği bilgisinin kalmaması için gerekli tüm yöntemleri bir arada sunabilmek ve alanda meydana gelen gelişmeleri aktarabilmek amacıyla İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü 10 ciltlik Adli Bilimler ve Kriminalistik Ansiklopedisi hazırlandı.
Arıcılara hibe ilaç desteği
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Bolaman Havzası Projesi kapsamında Kabataş ilçesindeki arıcılara %100 hibe destekli Varroa ilaç dağıtımı programına katıldı.
Girişimcilik desteğiyle işletmelerini büyüttüler
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, KOSGEB İleri Girişimcilik Desteği’nden yararlanan işletmeleri ziyaret ederek, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Doğunun en büyük hayvan bakım merkezi tamamlanmak üzere
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, yapımı tamamlanmak üzere olan Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Öğrencilerin oyunlarına eşlik etti
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, ilçedeki okulları ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Çetin, öğrencilerin oyunlarına eşlik etti.
Öğrencilerin spor aktivitelerine katıldı
Sinop Erfelek Kaymakamı Mustafa Düzgün, İmam hatip lisesini ziyaretinde beden eğitimi dersinde olan öğrencilerin spor aktivitelerine katıldı.
'Matematik Koridoru' ile öğrenciler dersi daha çok sevecek
Hedef Projesi kapsamında düzenlenen ‘Matematik Koridoru’nun açılışı yapıldı.
Bal tadında festival başladı
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı’da bulunan endemik Geven bitkisinin çiçeklerinden elde edilen Ağrı Geven balı ve arı ürünlerinin yerel ve ulusal alanda tanıtımını sağlamak amacıyla 5.’si düzenlenen Geleneksel Ağrı Geven Balı Festivali’nin açılışına katıldı.
Batman’da icathane açıldı
Türkiye Gençlik Vakfı, Dicle Kalkınma Ajansı, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesinin işbirliği ile Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde oluşturulan İcathane laboratuvarının açılışı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Bingöl Hayvan Hastanesi bölgeye hitap edecek
Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi törenle hizmete girdi. Törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Plan ve Bütçe Komisyonu Bşk. Bingöl Mv. Cevdet Yılmaz, Bingöl Mv. Feyzi Berdibek, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve vatandaşlar katıldı.
Kafkas Arısı ‘konak’ta tanıtılacak
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kafkas Arısını desteklemek, Ardahan çiçek balının üretimini ve tanınırlığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Kafkas Arı Konağı Projesi kapsamında yapımı devam eden inşaatı yerinde inceledi.