Arama
Arama Sonuçları
"Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım"
Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik tarafından kendisine fahri hemşehrilik beratı verilen Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, "Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım, çok teşekkür ediyorum" dedi.
Vali ve Kaymakam'a fahri hemşehrilik beratı verildi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ile Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'e başarılı çalışmalarından dolayı Karakeçili Belediyesi tarafından meclis kararıyla fahri hemşehrilik beratı verildi.
5 milyon bütçeli şenlikte kamu kaynağı kullanılmadı
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği’nde ata sporları, gelenek ve göreneklerin temsil edildiği etkinliklerde büyük coşku yaşandı. 5 milyon bütçesi olan ve kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen şenlikte Ertuğrul Gazi ve atalarımız anıldı.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Pazarcı esnafının taleplerini dinledi
Semt pazarını ziyaret eden Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, tezgahları tek tek dolaşarak, esnafın taleplerini dinledi.
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Validen 'dijital bağımlılığa' karşı 'spor' önerisi
"Okullar Sporla Daha Da Güzel” projesinin tanıtım lansmanına katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, çağımızın hastalığı dijital bağımlılığa karşı sporun önemine vurgu yaparak, öğrencilere "spor yapın" tavsiyesinde bulundu.
Vali Makas, şehit ailesinin baba acısını paylaştı
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman'ın vefat eden babası Hayrullah Duman'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Vali Makas’tan yeni kaymakamlara ‘Sırlı duayı arayın’ tavsiyesi
111. dönem kaymakam adaylarından bir kısmı bugün yeni ilçelerinde görevlerine başladı. Kaymakamlık görevlerinin ilk günlerinde valileri ziyaret eden kaymakamlar, valilerden talimat ve tavsiyeler aldı.
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
İş ve işlemlerde azami özen istedi
Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı II. Dönem Toplantısı, kurul üyelerinin katılımı ile Vali Mehmet Makas başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kaymakam vekillerini uğurladı: Rabbim yol ve baht açıklığı versin!
İçişleri Bakanlığı tarafından Kaymakam Adaylarına yönelik hazırlanan yabancı dil kursuna katılmak üzere Kırıkkale’den ayrılacak olan Karakeçili, Bahşılı, Balışeyh ve Sulakyurt Kaymakam Vekilleri, Vali Mehmet Makas’a veda ziyaretinde bulundu.
14 yaşındaki oğlunu kaybeden esnafı cenazede yalnız bırakmadı
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 14 yaşında mide kanamasından oğlunu kaybeden şehrin tanınmış esnaflarından Ferhat Biçer’i cenazede yalnız bırakmadı. Esnaf oğlunun tabutunu taşıyan Vali Makas, merhum için dua etti.
En kıymetli emanetleri unutmadı
Şehit ailelerini ziyaret eden Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas, onların istek ve taleplerini dinledi.
Hem inceleme yaptı hem talepleri dinledi
Bir günde 3 köyü ziyaret eden Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, hem köylerde yapılan çalışmaları inceledi hem de vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.
Din görevlilerine teşekkür
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Din Görevlileri Nisan Ayı Olağan Toplantısı’na katıldı.
Kilit kavşaktaki trafiğe havadan denetim
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen ile birlikte havadan yapılan trafik denetimine katıldı.
Mülki idare amirleri vatandaşların bayram mutluluğunu paylaştı
Mülki idare amirleri Ramazan Bayramı münasebetiyle vatandaşlarla bir araya geldi. Ülke genelinde vali ve kaymakamlar, bayram sabahını camilerde karşıladı. Bayram namazını eda eden vali ve kaymakamlar, ardından cemaatle bayramlaştı. Valilik ve kaymakamlıklarda da protokol, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların katılımı ile bayramlaşma programları düzenlendi.
Bayramı hastanede geçireceklere acil şifalar diledi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Ramazan Bayramı dolayısıyla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi görmekte olan vatandaşları ziyaret etti.
43 ilin kesişim noktasında trafik denetimi
Emniyet Genel Müdürü Vali Erol Ayyıldız ve Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 43 ilin kesişim noktası olan Kırıkkale’de yol kontrol noktalarını ziyaret ederek, yapılan denetimler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Hayırsever çift Çerkezköy’e cami yaptıracak
Hayırseverler Müjgan Karagöz ve Serkan Karagöz çifti tarafından Tekirdağ Çerkezköy ilçesinin İstasyon Mahallesi’nde cami yaptırılacak.
Çocuk Evi’nde kalan emanetlere yol ve baht açıklığı diledi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas, Irmak Çocuk Evi'nde bulunan çocuklarla iftar sofrasında bir araya geldi.
"Nevruz bütün insanlığın bayramıdır"
Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü programlarına katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Dirilişin tabiattaki karşılığı Nevruz Bayramı'mız kutlu olsun. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır" dedi.
Pazarın nabzını tuttu
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, esnaf ve vatandaş ziyaretleri kapsamında semt pazarını (Cumartesi Pazarı) ziyaret etti.
“Bir gün müzeye dönüşmesi dileğiyle...”
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale sakinlerinden Hüseyin Demirbilek’in uzun yıllar boyunca biriktirdiği ve Ahılı İlkokulunda sergilediği antika ürünlerden oluşan sergiyi gezdi.
“Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir”
Üreticilere tohum ve arıcılık malzemesi dağıtan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarımıza ekip olarak devam ediyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarılara benzer sonuçları, tarım alanında da elde edeceğiz inşallah” dedi.
Zaferin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye’de gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Vali İlhami Aktaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla halk yürüyüşü gerçekleştirdi.
"Korkmadık, hiçbir zaman korkmayacağız"
İstiklâl Marşı'nın kabulünün 103. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Korkmadık, hiçbir zaman korkmayacağız. Bayrak inmeyecektir" dedi.
“Kadının bizatihi kendi bir değerdir”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çeşitli programlara katılan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Kadının bizatihi kendi bir değerdir gerçeği ile Kırıkkale’mizde her daim hanım kardeşlerimizin yanında ve emrindeyiz. İnsan odaklı hizmetimize devam inşallah” dedi.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.