Arama
Arama Sonuçları
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
EGM'den yasa dışı dinleme iddialarına açıklama
Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Yasa dışı dinleme yapıldığı" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız!"
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2019 yılında Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’u anma programına katıldı.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Bakan Yerlikaya: 75 kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin 530 kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
"Daha fazla acı yaşamamak için lütfen dikkat!"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bayram tatilinin sonlarına doğru yola çıkacak vatandaşlara seslenerek meydana gelebilecek olası kazalara karşı dikkatli olunmasını ve trafik kurallarına uyulmasını istedi.
“Görevimin başındayım”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bazı sosyal medya sitelerinde yayınlanan istifa ettiğine yönelik haberlerini yalanladı.
Ailesiyle birlikte oyunu kullandı
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, eşi Canan Akkoyun ve oğlu Nevzat Emre Akkoyun, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla Zinciriye İlkokulunda oylarını kullandılar.
“Bize gelemeyenlere biz gidiyoruz”
Balıkesir Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, ilçedeki yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahiplerine ziyaretlerini sürdürüyor.
Sokak hayvanları için Batman modeli
Bölgenin en büyüğü olan Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
Antalya'da deprem meydana geldi
Antalya'nın Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
“Gri listeden çıkış için üstümüze düşeni yapıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri listeden çıkışın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bu konu hakkında özel olarak çalışıyor. İçişleri Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda büyük yol kat ettik. İnşallah ülkemizin haziran ayında gri listeden çıkmasını bekliyoruz." dedi.
Şehitler için hazırlanan Türk bayrağına ilmek attı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kahraman şehitlerimizi unutmamak için hayata geçirilen "Her Şehide Bir İlmek, arkasından Fatiha’nı oku" projesine destek oldu. Vali Ünlüer, proje için hazırlanan Türk bayrağına ilmek attı.
"Öğrencilerimizin güvenliği birinci önceliğimiz"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek başkanlığında “Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı" yapıldı. Vali Çiçek, "Kampüste, yurtta, dolmuşta veya çarşıda öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır" dedi.
“En büyük hedefimiz şehrimizin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kentin 2023 yılı asayiş ve trafik raporunu açıkladı. Açıklanan raporda en dikkat çekici konular ise aranan şahısların yakalanmasındaki artış oranıyla, uyuşturucuya bağlı ölüm olayının gerçekleşmemesi oldu.
"Yalova orkide üretiminde Türkiye birincisi"
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, çiçek seralarını gezdi ve mezata katıldı. Yalova'nın orkide üretiminde Türkiye birincisi olduğunu belirten Vali Kaya, "Çiçeklerin güzelliğine hayran kalmamak mümkün değil" dedi.
Ehliyetlerin son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024
İçişleri Bakanlığı, kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmadığını, ancak ehliyetler için son değiştirme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu açıkladı.
“Gençlerimizi hayata hazırlayacağız”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 26-27 Şubat’ta gerçekleştirilecek Marmara Kariyer Fuarı’nın hazırlık toplantısına başkanlık yaptı. Vali Yavuz, “Gençlerimizi kaptırmamak için onları hayata hazırlayacağız. Önümüzdeki süreçte iş gücü piyasasında 5-10 yılda revaçta olabilecek meslek gruplarına yönelik hamle yapmamız gerekiyor” dedi.
Bilecik'te ekipler teyakkuzda
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kentte gece başlayan kar yağışının devam ettiğini belirterek, uyardı. Vali Aygöl, "Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bazı köy yollarımız kapalı durumda. İhtiyaç halinde ve yağışın durumuna göre ekiplerimiz müdahale edecekler" dedi.
Valiler de yalnız bırakmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı.
“Her bir meclis üyemizi yarınların lideri olarak yetiştireceğiz”
İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde öğrencilerin karar alma mekanizmalarına katılmasını hedefleyen İstanbul Öğrenci Meclisleri projesi hayata geçirildi. 39 ilçede Öğrenci Meclisi Toplantıları düzenlenmeye başladı. Vali Gül, bu kapsamda Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy’de düzenlenen İlçe Öğrenci Meclisi toplantılarına katıldı.
8 ailenin sıkıntısını tek tek dinledi
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile geçimini sağlayan 8 ailenin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinledi.
“Şehit ailesinin konteyneri var”
Kahramanmaraş Valiliği, şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in Kahramanmaraş’ta yaşayan depremzede ailesinin çadırda yaşadığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Kaymakama yeni yıl tebrik kartı gönderdi
Samsun'un Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, kendisine yeni yıl tebrik kartı gönderen Zeynep Naz Coşkun'u ve arkadaşlarını ziyaret etti.
Batman'da ulaşıma zam yok
Batman Belediyesi, enflasyon, asgari ücret ve yakıt zamlarına rağmen ulaşıma bu sene de zam yapmadı. Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Vekili Şükrü Alperen Göktaş, "Kim ne derse desin.. Yapmadık yapmıyoruz" dedi.
13 aileyle hemhal oldu
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte kimsesizlerin kimi olmak için çıktıkları bu yolda, on binlerce haneyi ziyaret edip, gönüllere dokunarak görev yaptığı her şehirde devletin sıcak elini halkın üzerinde hissettirmeye devam ediyor.
“Hizmetin gecikmesi yapmamakla aynıdır”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, kurum ziyaretleri kapsamında Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Akkoyun, “Kamu hizmetlerini sunarken hem hızlı olacağız hem de gayretli ve güler yüzlü olacağız” dedi.
Malatya'da 4,6 büyüklüğünde deprem
Malatya'da merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vali Ersin Yazıcı, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, herhangi bir ihbarın gelmediğini açıkladı.