Arama
Arama Sonuçları
"Zalimlere dur diyebilmek için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz"
Hakkari Ali Çelik, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursu kapanış programına katıldı. Filistin'de yaşanılan insanlık dramına dikkat çeken Vali Çelik, "Zalimlere gelecekte dur diyebilmek için muhakkak çocuklarımızın insanlığa değer sunacak şekilde iyi eğitilmesine ihtiyacımız var" dedi.
"Dünyadaki en büyük güzellik merhamettir"
Şemdinli Hz. Ali Yatılı Erkek Kur’an Kursu ile Hz. Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya gelen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyadaki en büyük güzellik merhamettir. Allah içinizden merhameti, adaleti, ahlakı, sevgiyi hiç eksik etmesin" dedi.
"Aile, fedakârlıkla var edilen vatandır"
Aile Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Aile, kadın ve erkeğin sevgi ve merhametle, birlik ve beraberlikle, alın teri ve fedakârlıkla var ettiği vatandır" dedi.
"Sizler gerçek birer kahramansınız"
Hakkari Valisi Ali Çelik, yol kenarında donma tehlikesi geçiren kuzuları okula taşıyan öğretmenlere teşekkür ederek, "Sizler gerçek birer kahramansınız. İyi ki varsınız" dedi.
"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır"
Aydın'ın Söke ilçesinde Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır" dedi.
"Türk, beklenilendir' düsturunu iliklerime kadar yaşadım"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Suriye-Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezi'nde verilen iftar yemeğine katıldı. Vali Aslan, "Oraya merhameti taşıyan samimiyet 'Türk, beklenilendir' düsturunu iliklerime kadar bir kez daha yaşattı" dedi.
Artuklu’da kardeşlik iftarı
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Artuklu ilçesinde düzenlenen "Kardeşlik İftarı"na Mardin’in tüm renklerini yansıtacak şekilde Müslüman, Süryani ve Ezidi vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Sel felaketinde görev yapan AFAD gönüllülerine teşekkür
13 Şubat’ta Antalya’da yaşanan sel felaketinde görev alan AFAD gönüllüleri için arama kurtarma ekiplerine teşekkür için tören düzenlendi. Törene katılan Vali Şahin, “Bizim toplumumuzun yüksek karakterini sizler temsil ediyorsunuz” diyerek AFAD ve gönüllü kuruluşların yaygınlaştırılması için çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
“Eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Dijital devrim ile birlikte dünyada kartların yeniden dağıtıldığını belirten Vali Şahin, “Genç nüfusumuz ve inanmış eğitim ordumuzla dijital çağa yön vereceğiz” dedi.
"Coğrafya çok zor ama insanı mert ve delikanlı"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Bağışlı köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Çelik, "Hakkari’ye geleli 5 ay oldu. Coğrafya çok zor ama insanı sevgi dolu, merhametli, mert ve delikanlı" dedi.
“Her bir meclis üyemizi yarınların lideri olarak yetiştireceğiz”
İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde öğrencilerin karar alma mekanizmalarına katılmasını hedefleyen İstanbul Öğrenci Meclisleri projesi hayata geçirildi. 39 ilçede Öğrenci Meclisi Toplantıları düzenlenmeye başladı. Vali Gül, bu kapsamda Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy’de düzenlenen İlçe Öğrenci Meclisi toplantılarına katıldı.
Her gün 21.00-21.30 kitap okuma saati olacak
“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi başlatan Vali Davut Gül, “Her gün 21.00-21.30 arası ailecek kitap okuyacağız. Öğrencilerimiz her hafta bir kitap okuyacak. Öğrencilerimiz için yazarlık atölyeleri oluşturacağız. Öğrencilerimizin yazılarını öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından her ilçede çıkartılacak edebiyat dergilerinde yayınlayacağız” dedi.
Kandil akşamını İzmit'teki ailelerle geçirdi
Düzenli olarak vatandaşları ziyaret eden, onların dertlerine ortak olmayı bir borç bilen Kocaeli Vali Seddar Yavuz, üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan Regaip Kandili gecesinde devletin şefkatine ihtiyaç duyan ailelerle bir araya geldi.
Okuma yazma öğrenip valiye mesaj gönderdiler
Okuma yazma öğrenen birinci sınıf öğrencileri Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yeni yıl tebriği gönderdi. Vali Yiğitbaşı da habersiz bir şekilde okula giderek miniklere sürpriz yaptı.
Umre ödüllü hadis yarışması
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Hadislerle O'nu Anlamak" konulu Gençlik Bilgi Yarışması ödül törenine katıldı. Vali Aydoğdu, “Gençlerimiz dini değerlerini de milli değerlerini de en güzel şekilde öğrenerek tüm dünyaya rol model olacak” dedi.
Öğrenciler söz sahibi oluyor
İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayesinde öğrencilerin karar mekanizmalarına katılmasını hedefleyen Öğrenci Meclisleri projesi hayata geçirildi. 39 ilçede Öğrenci Meclisi Toplantıları düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda Vali Gül, Fatih İlçe Öğrenci Meclisi Toplantısı’na katıldı.
"İyi ki varsınız Saniye Öğretmenler"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, okul ziyareti sırasında Saniye öğretmenle duygulu bir diyalog yaşadı. Saniye öğretmen, "Bir öğrencimizin annesi işe erken gittiği için öğrencimiz, annesini göremiyormuş, çok üzülüyor öğrencim. İş yerine söyleseniz de bir saat geç gitse" dedi. Saniye öğretmenin isteğini yerine getiren Aydoğdu, "İş yeriyle konuşup problemi çözdük, dünyalar onun oldu. O nasıl bir mutluluk haliydi. İyi ki varsınız Saniye Öğretmenler" dedi.
Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldular
Amasya Göynücek Kaymakamı Mustafa Kartal, Damlaçimen Köyünde ikamet eden Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldu.
“Hava soğuk, kimse sokakta kalmasın”
Vatandaşların dertleriyle dertlenen, soğuk havalarda kimsenin sokakta kalmasını istemeyen Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkalelilere, “Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı bize bildirin, misafir edelim” çağrısında bulundu.
“Sahipsiz hayvanlar için çok boyutlu bir kampanya başlatacağız”
Iğdır İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ‘canlılara merhamet’ vurgusu yapan Vali Ercan Turan, sahipsiz hayvanların bakım altına alınması için çok boyutlu bir kampanya başlatacaklarını söyledi.
"Çocuklar burada özümüzü öğreniyor"
Gaziantep'te bulunan 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere kırtasiye, çanta ve kitap seti dağıtım protokolü imzalandı. Protokolü imzalayan Vali Kemal Çeber, "Çocuklar, burada iyiliği, değerleri, örfü, adeti aslında bizim özümüzü öğreniyorlar" dedi.
"Türk milleti nerede bir mazlum varsa orada"
Yozgat'ta Filistin yararına düzenlenen kermese katılan Vali Mehmet Ali Özkan, "Türkün ve Türk milletinin büyüklüğü kimi zaman Karabağ'da, kimi zaman Suriye'de, Balkanlarda karşımıza çıkıyor. Türk milleti nerede bir mazlum varsa orda olmaya devam ediyor. Bu Türk milletinin merhametinin bir geleneği" dedi.
Bisikletlerle Tuzla Gölü’ne ‘100’ yazdılar
Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Kaymakam Fatih Güner öncülüğünde Tuzla Gölü’ne bisikletle ‘100’ koreografisi oluşturuldu.
Özel eğitim öğrencileriyle uçurtma uçurdu
Çorum Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Özel Eğitim Uygulama Okulunun düzenlediği Uçurtma Şenliği’nde özel öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.
‘Gönül elçisi’ vali eşleri Emine Erdoğan’la buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Programı'nda vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi.
Kandil gecesi lokma ikramı
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Mevlid Kandili Programı sonrası vatandaşların kandilini tebrik ederek, tatlı ikramında bulundu.
"Sokak hayvanı diye bir şey yok"
İstanbul Valisi Davut Gül, “"Dünyanın her yerine gittiğinizde sokakta sahipsiz adam görürsünüz, sahipsiz hayvan görmezsiniz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım” dedi.
O KAYMAKAM UNUTULMADI…
24 Mayıs 2021 tarihinde yıllık iznini geçirmek üzere gittiği Bursa’da kalp krizi geçirerek Hakka yürüyen Siverek eski Kaymakamı Hasan Ongu dualarda yaşıyor. Merhum kaymakama geçen sene olduğu gibi bu sene de dualarda yer verildi.
Ünye Kültür Merkezi, bir senede bitirilecek
2018 yılında ihale edilerek yapımına başlanan ancak daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı tasfiye edilen ve uzun zamandan bu yana atıl durumda kalan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in girişimleri ile ikmal ihalesi yapılan Ünye Kültür Merkezi inşaatının yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.
Engeli olan gençlerin askerlik mutluluğu
Ordu Valisi Tuncay Sonel, İl Jandarma Komutanlığı’nda Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engeli olan vatandaşlar için düzenlenen "2023 Yılı Temsili Askerlik Uygulaması ve And İçme Töreni"ne katıldı.