Arama
Arama Sonuçları
Adı gibi tatlı Helva Şenliği
Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde geleneksel hale getirilen Helva Şenliği bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Helva dağıtımına eşlik eden Vali Cahit Çelik, “Yeşilburç Köyümüzün yıllardır devam eden geleneklerinden Helva Şenliği, adı gibi tatlı, sıcak ve samimiydi. Koskoca bir aile olan köy sakinlerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolaylısıyla ilçede görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları onuruna düzenlenen “İftar Yemeği’ne katıldı.
"Tabiat dedemizden miras kalmadı ama..."
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Munzur Vadisi Milli Parkı’nda düzenlenen temizlik etkinliğine katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, "Parçası olduğumuz tabiat dedemizden miras kalmadı ama torunlarımızdan ödünç aldık" dedi.
Lokman amcaya teşekkür
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İntikamtepe Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikte dua eden Vali Aygöl, burada uzun yıllardır şehitliğin bakımı ve ihtiyacıyla ilgilenen Lokman amcayla bir süre sohbet etti.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.
“Devlet millet kaynaşmasını valiler sağlıyor”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla 81 ilin valisini Meclis’te ağırladı. Meclis Başkanı Kurtulmuş, “Artık devlet-millet çatışması değil, devlet-millet kaynaşması valiler üzerinden çok güçlü bir şekilde yaşanıyor” dedi.
"Kaliteden ödün vermeden çalışacağız"
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Kaymakam Kayabaşı, "Kaliteden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldular
Amasya Göynücek Kaymakamı Mustafa Kartal, Damlaçimen Köyünde ikamet eden Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldu.
Köyde 21 günde 5 yangın çıktı
21 günde 5 yangın çıkan Bolu’nun merkeze bağlı Muratlar Köyü’nde yangın tedirginliği yaşanıyor. Köyü ziyaret eden Vali Erkan Kılıç, yangınlarla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
"Müthiş bir heyecan"
Aksaray’da düzenlenen 2. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali’nde bağ bozumuna katılan ve pekmezin yapılış aşamalarına ilk kez şahit olan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Müthiş heyecan” dedi.
Vali yardımcısı oğullarına vasiyetini şiire döktü
Kocaeli’nden Sakarya’ya tayin olan şair Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, oğullarına vasiyetini mısralara döktü. Şiirinde oğullarına hayat dersi niteliğinde tavsiyelerde bulunan Avşarbey, “Zorbalığı bir hak görme/ Hak adaleti yok görme/ Bir Fatiha'yı çok görme/ Mülki denen zata oğul” dedi.
Takoran Festivali coşkusuna ortak oldu
Siverek’te düzenlenen Takoran Kültür ve Doğa Festivaline katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Hilvan’da bir kıraathanede vatandaşların çay ikramına eşlik etti.
Göreve başlarken aldığı bayrağı Ercan’a geri teslim etti
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Erzurum Horasan Kaymakamı Ömer Tekeş, göreve başlarken ilçenin sevilen siması Ercan’dan teslim aldığı bayrağı görevi devrederken geri verdi.
Tokat’ın meşhur domatesi salça oluyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat Kadın Kooperatifi üyesi kadınlarla birlikte kazan başına geçerek salça yaptı.
Şanlıurfa’da geleceği çağıran imzalar
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın öncülüğünde, GAP İdaresi koordinesinde destekleme protokolü imzalandı.
Ramazan Cankaloğlu
Acıpayam Kaymakamı
“Yüreğinizi ısıtmaya geliyoruz”
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından bölgedeki vatandaşların yakacak ihtiyaçlarının karşılanması için Karabük Valiliği’nin himayesinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde merkez ve ilçelerden toplanan bin 467 ster yakacak odun demiryolu ile afet bölgesine vagonlarla gönderildi.
“Depremin izlerini silmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından felaketin izlerini silmek için harekete geçen Tokat, hem afet bölgesinde hem de şehre gelen depremzede vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor.
Enkazlar numaralandırılacak dökülüyor
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, depremde ilçede toplam 155 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Enkaz çalışmalarında 38 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Geçen hafta da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Her enkaza bir numara veriliyor. Bütün enkazlar, numaralandırılarak dökülüyor” dedi.
Depremzedeler için "Evim Yuvan Olsun" kampanyası
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere "Evim Yuvan Olsun" uygulaması hayata geçirildi.
Vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de etkisini önemli derecede hissettirdi. 04:17’de yaşanan ilk depremin ardından Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 04:30 itibariyle Hilvan sokaklarındaydı.
"Depremzedelere yardım için canla başla çalışıyoruz”
Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin yaraları el birliği ile hızla sarılmaya devam ediyor.
Yardımlar durmaksızın devam ediyor
Mardin Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi işbirliğiyle depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyası farklı alanlarda ve farklı il ve ilçelere yönelik kesintisiz devam ediyor. Savurlu vatandaşlar tarafından bağışlanan muhtelif yaşam malzemesi, soba ve yakacak odunlar deprem bölgesine gönderildi.
Türkoğlu’nda hayat normale dönüyor
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaralar sarılıyor.
Şems-i Sivasi kütüphanesine 911 bin ziyaretçi
Her türlü bilgiyi kullanıcılarına etkin biçimde sunan Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi, 2022 yılında büyük başarı elde etti.
Cirit turnuvasına rekor katılım
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Geleneksel Atlı Cirit Turnuvasının açılış programına katıldı.
Kömürcüler Sitesi'nde odun kırdı
Van Valisi Ozan Balcı, Özalp yolu üzerindeki Kömürcüler Sitesini ziyaret etti. Vali Balcı, baltayla odun kırdı.
Yunusça bakıp fotoğraf çektiler
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un katılımıyla “Yûnusça Bakmak” Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.
Çiftçilerle birlikte zeytin topladı
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, çiftçilerle birlikte zeytin toplayarak, hasadın bereketli olmasını diledi.
Öğrencilere hediye internet paketi
Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, ilçede yaşayan gençlere internet müjdesi verdi.