Arama
Arama Sonuçları
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
300 bin fidan toprakla buluşacak
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Aslandağı Vilayet Ormanı bölgesinde farklı alanlarda 300 bin adet fidanın toprakla buluşacağı toplamda bin dekarlık alanın kazı ve teraslama çalışmalarını yerinde inceledi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Öğrencilere süt, kefir ve dondurma dağıttı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında Mustafa Kemal İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Vali Aktaş, öğrencilere okul bahçesinde süt, kefir ve dondurma dağıttı.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
"Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz"
Tarihî Horhor Cami'nde incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, "İlimizin imarına, inşasına katkılarımız devam ediyor. Eski Van şehrini ayağa kaldırıyoruz" dedi.
Suyun geleceği için toplantı yapıldı
Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
Düzce Bıçağı tescillendi
Çelik malzeme kullanılarak tasarlanan ve Düzce'ye özdeşleşmiş olan Düzce Bıçağı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ile tescillendi.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Sinop'taki sel ve heyelan riskleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kent genelinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olası; sel, taşkın, heyelan vb. hidro-meteorolojik riskler masaya yatırıldı.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
"Iğdır, doğunun incisi haline gelecek"
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Iğdır Valisi Ercan Turan, "Iğdır, üretimde doğunun incisi haline gelecek" dedi.
Türkiye’nin gündemine oturacak çalıştay Şanlıurfa’da yapılacak
Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.