Arama
Arama Sonuçları
"Yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Terme ilçesinde etkili olan sağanağın ardından bölgede inceleme yaptı. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tavlı, "Devletimiz tüm imkanlarıyla yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanında" dedi.
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Kaymakama sarılan çocuklar gitmesini istemedi
İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği yabancı dil eğitimi kursuna katılacağı ve ardından yurt dışına gideceği için yaklaşık 7 ay görev yaptığı Bolu Kıbrıscık’tan ayrılan Kaymakam Ahmet Berkay Deniz’in öğrencilerle vedası çok zor oldu.
Anadolu’nun El-Hamrası yeniden ayağa kaldırıldı
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.
"66 vatandaşımız hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son günü olduğunu belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk 8 gününde 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tekrar uyarıyoruz. Lütfen aşırı hız yapmayalım" dedi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Tatilin ilk 4 gününde 26 can kaybı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazaları, ölüm ve yaralanmalara ilişkin istatistikleri paylaştı.
Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazasının meydana geldiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı.
Validen eski makam şoförüne vefa
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2002-2003 yıllarında Tekman Kaymakamlığı döneminde makam şoförlüğünü yapan Ahmet Sarıkaya’ya vefa gösterdi. Vali Çiftçi, yaş haddinden emekliye ayrılacağını öğrendiği şoföre başarı belgesi takdim etti.
"Semt pazarı kusursuz bir orkestra gibi"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, semt pazarını ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Vali Kumbuzoğlu, “Mevsim kış olsa da emeğin sıcaklığı var her yerde. Bereketli olsun” dedi.
"Amacımız; vatandaşlarımızın huzurlu olması"
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesini ziyaret etti. İlçedeki vatandaşların ve esnafmın taleplerini dinleyen Vali Akkoyun, "İhtiyaç ve taleplere göre planlamalar yaparak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Temel amacımız; vatandaşlarımızın yaşadığı yerde huzurlu ve mutlu olması" dedi.
Asfalt serim makinesinin başına geçti
Yatırımları yerinde incelemeye devam eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu kapsamda Sülümenli beldesinde sıcak asfalt çalışmalarını kontrol etti.
Kitaphanenin kurdelasını çocuklar kesti
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur ve Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, ŞURKAV bünyesinde kurulan Gençlik Merkezi Kitaphanesi’nin açılışını çocuklarla birlikte yaptı.
Mustafa Düzgün, Dörtdivan Kaymakamlığına atandı
Sinop Erfelek Kaymakamı Mustafa Düzgün, İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu’nun Dörtdivan ilçesine görevlendirildi.
Kaymakam Günlü, hakkındaki iftirayı yalanladı
Diyarbakır’ın Çınar İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, "İlçe Müftüsü Ferit Bilgin’e 'Cuma namazında vaaz verme, beni karşıla' dediği ve kendisini karşılamadığı için hakkında soruşturma açtığı" yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı.
Kırşehir Ahilik kutlamalarına hazır
Ahilik Haftası kutlama programını açıklayan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 18-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek kutlamalara tüm halkı davet etti.
Okey masası kurarak düğün konvoyunun önünü kesen gençlere ceza
Tokat'ta gelin konvoyunun önünü okey masasıyla kesen ve damattan bahşiş talep eden gençlere soruşturma başlatıldı, 1900 lira da ceza kesildi. Vali Numan Hatipoğlu, ““Bu ve benzeri şekilde davranışlarda bulunanlara asla müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.
"Güvenli okul, güvenli gelecek"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıda okul çevresi ve güzergahları ile okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılacak çalışmalar madde madde belirlendi.
"Cenab-ı Hak beterinden korusun!"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun’da aşırı sağanak yağışların neden olduğu taşkınların ardından bölgede incelemelerde bulundu.
Göreve başlamadan esnaf ve vatandaşla tanıştı
Karaisalı’dan “Sizi asla unutmayacağız” diyerek sevgi seli ile uğurlanan Kaymakam Mert Kumcu, yeni görev yeri Hakkari Çukurca’da göreve başlamadan esnaf ve vatandaşlarla tanıştı.
Gürkan Üçüncü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu
Malatya Vali Yardımcısı, Eski Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine getirildi.
Hatay’da ağır hasarlı binaların yarısı yıkıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini belirterek, "İnşallah yakın bir zaman içerisinde ağır hasarlı binaların tamamını yıkmış olacağız." dedi.
Sünnet olan çocukları hediyelerle sevindirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, sünnet şöleni kapsamında sünnet olan çocukları Korgan Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek, hediyelerle sevindirdi.
Kentsel dönüşümün önündeki engeller aşılacak
Batman’da inşaat ve gayrimenkul sektörü açısından kentsel dönüşüm uygulamaları ve Kentsel Dönüşüm ile ilgili yapılacak çalışmaların ele alındığı çalıştay, Vali Ekrem Canalp başkanlığında tüm bileşenlerin katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Gül’ün annesi ebediyete uğurlandı
Gaziantep Valisi Davut Gül’ün vefat eden annesi Cemile Gül, Erzurum’un Horasan İlçesi'nde kılınan ikindi namazının ardından defnedildi.
Gaziantep Valisi Davut Gül’ün annesi vefat etti
Gaziantep Valisi Davut Gül’ün annesi Cemile Gül, Hakk’ın rahmetine kavuştu.
İskenderun’da yaraları sarıyor
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet ve milletin el ele vermesiyle yaralar hızla sarılıyor. İskenderun Koordinatör Valisi olarak bölgedeki görevine 16. günde de devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük çaba harcıyor.
“Acılarımızı birlikte hafifleteceğiz”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Perşembe ilçesinde misafir edilen depremzede aileler ile iftar programında bir araya gelerek, “Acılarımızı birlikte hafifleteceğiz” dedi.