Arama
Arama Sonuçları
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
"Hain emellerine ulaşamayacaklar"
Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi.
Şehidin evladı devlete emanet
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın oğlu Alp Aslan'ın sünnet merasimine katıldı. Vali Doruk, "Şehidimizin evladı, devlete ve millete emanet" dedi.
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın dualarla anıldı
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 7. vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çorum Valisi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Şehit Kaymakam Ersin Ateş'i unutmadılar
PKK terör örgütü tarafından 28 Nisan 1991 günü şehit edilen Bingöl Solhan Kaymakamı Ersin Ateş, ölüm yıldönümünde meslektaşları tarafından anıldı.
Şehit ailesinin iftar sofrasına misafir oldu
Manisa Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, Şehit Jandarma İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Kozak'ın ailesine iftarda misafir oldu.
Şehit öğretmen Aybüke'nin portresi yaptılar
Karabük Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette çocuk evlerinde kalan öğrencilerin hazırladığı anlamlı portre, anne Zehra Yalçın'a hediye edildi.
“Bölücü terör örgütünün propagandasını yapanlara göz açtırmayacağız”
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) propagandasını yapanlara yönelik 2 adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı, yakalanan şüphelilerin ifadeleri alınarak Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
“Onlar bizim zenginliğimiz”
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bölümü tarafından düzenlenen iftar programına katılarak Down sendromlu çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
Nusaybin'de terörün izleri tek tek yok edildi
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, geçmiş yıllarda terör örgütünün, çukur ve barikatlarla büyük zarar verdiği Nusaybin'in artık bambaşka bir yer olduğunu belirterek, "İlçemizin prestij projelerinden Mardin Yolu Caddesi'nin 2016 ile 2023 yılları arasındaki müthiş değişimi" diyerek video paylaştı.
“Gri listeden çıkış için üstümüze düşeni yapıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri listeden çıkışın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bu konu hakkında özel olarak çalışıyor. İçişleri Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda büyük yol kat ettik. İnşallah ülkemizin haziran ayında gri listeden çıkmasını bekliyoruz." dedi.
"Güvenlik güçleri, tek yürek halinde hizmet veriyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Serdengeçti, "İldeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum var. Güvenlik güçleri, millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyor ve tek yürek halinde hizmet veriyor" dedi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
“Yaptığı fedakarlığı unutmayacağız”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Pençe-Kilit harekâtı bölgesinde girdiği çatışmada omuzundan yaralanan Sözleşmeli Er Orhan Yaşar Gündoğan’ı ziyaret etti. Gaziye geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Varol, “Vatanımızın birlik ve bütünlüğü uğruna yaptığı fedakarlığı hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
"Şehit ailelerimiz daima başımızın tacı"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2019 yılında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İdris Gezer'in ailesini ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şehit ailelerimiz daima başımızın tacıdır. Her daim yanınızdayız" dedi.
Eksi 6 derecede Muradiye Şelalesi’ne girdiler
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, tarihi ve turistik değere sahip olan Muradiye Şelalesinde Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen yüzme etkinliğine katılarak katılımcılara çorba ikramında bulundu.
30 sene önce şehit edilen 21 vatandaş dualarla anıldı
Mardin'in Savur ilçesinde 21 Ocak 1994 tarihinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan 21 vatandaş için anma töreni düzenlendi. Törene katılan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Çevik, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Çınar şehitleri unutulmadı
PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 7 yıl önce düzenlediği bombalı saldırıda şehit olanlar dualarla anıldı.
Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı: 9 asker şehit
Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit oldu. Çatışmalarda 4 personel de yaralandı.
Hamzalı şehitleri katliamın 29. yıl dönümünde dualarla anıldı
Diyarbakır Kulp ilçesi Hamzalı Mahallesinde 1 Ocak 1995 'te PKK terör örgütü tarafından şehit edilen, biri korucu, 6’sı çocuk, 9’ü kadın olmak üzere toplam 23 vatandaş için anma töreni düzenlendi.
“Acınız, acımız”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay için baba ocağı Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi Çalışlar mahallesinde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.
"Buradan haykırıyoruz; bu milleti bölemeyeceksiniz"
Kayseri'de 17 Aralık 2016'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden 15 şehit, dualarla anıldı. Anma programına katılan Vali Gökmen Çiçek, "Vatanı, memleketi, bayrağı için ölmeyi şeref sayan bir milleti nasıl böleceksiniz? Buradan haykırıyoruz; hangi hainlikleri yaparsanız yapın bu milleti bölemeyeceksiniz" dedi.
Antalyalı şehitlerin isimleri Şehitlik Parkı’nda yaşayacak
Antalya Valisi Hulusi Şahin, vatanı için canlarını feda eden 172 Antalyalı şehit için birer anıtın bulunduğu, 6 bin 600 metrekare alana kurulan Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.
Vali Gül, Beşiktaş'taki terör saldırısı şehitlerini andı
İstanbul Valisi Davut Gül, 2016 yılında Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından düzenlenen terör saldırısında şehit olanları yad etti.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
Şehit öğretmenin Öğretmenler Günü’nü kutladılar
Çorum Oğuzlar Kaymakamı Muhammed Turan, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte 2017’de hain terör saldırısında şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kabrini ziyaret etti.
Şehit kaymakamımızı rahmetle anıyoruz
Vatanı, milleti ve bayrağı için aşkla hizmet ederken görevi başında şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü, şehadetinin 7. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Unutmadık unutturmayacağız. Ruhu şâd, mekânı cennet, makamı âlî olsun…
İçişleri bütçesi komisyondan geçti
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Yardımcıları ve birim amirlerinin katıldığı komisyonda milletvekillerine bakanlığın çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Bakan Ali Yerlikaya, vekillerin soru ve eleştirilerini de cevapladı.