Arama
Arama Sonuçları
Erzurum'a Vali olmak isteyen Eyşan'a tavsiye verdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Kocaeli'nde yaşayan ve Erzurum'a Vali olmak isteyen Eyşan Duru ile bir araya geldi. Vali Çiftçi, Eyşan'a önemli tavsiyelerde bulundu.
Ücret yok, randevu yok erken teşhis var
Batman Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp ile Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla törenle açıldı.
“Vatandaşın randevu alamadığı anlayıştan ayağına gidildiği anlayışa…”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Ömerli İlçesine bağlı kırsal mahalleleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kırsal mahallelerin sorunlarını yerinde dinleyen Vali Akkoyun, “Değişen ve gelişen devletimiz, vatandaşlarımızın kurumlardan randevu alamadığı anlayıştan vatandaşın ayağına giden bir anlayışa evrildi” dedi.
“Vatandaşın ayağına giderek sorunları yerinde çözüyoruz”
Kırsal mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Artuklu ilçesine bağlı kırsal Eroğlu, Yüce, Sultanköy, Yayla ve Özlüce Mahalleleri muhtarları ve sakinleriyle buluştu.
Ehliyetlerin son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024
İçişleri Bakanlığı, kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmadığını, ancak ehliyetler için son değiştirme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu açıkladı.
"Devlet bir aile, aile küçük bir devlet"
Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları ile üniversiteler iş birliğinde kentte Aile Akademisi kurulması amacıyla protokol imzalandı.
Yurtsuz kalan öğrencinin sorununu Vali Çiçek çözdü
Erciyes Üniversitesi’nde yüksek lisansa hak kazanan ancak yurt başvurusu reddedildiği için Kayseri'ye gelemeyen Salih Işık, sosyal medya üzerinden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’ten yardım istedi. Öğrencinin yardım çağrısına kayıtsız kalmayan Vali Çiçek, öğrencinin yurt sorununun çözülmesi için gerekli talimatları verdi. Yurda yerleştirilen öğrenci, Vali Çiçek'e teşekkür etti.
Fındık alımı dualarla başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) Ordu'da yeni sezon fındık alımına bugün itibariyle başlandı. TMO’nun fındık alımına başlaması nedeniyle Turnasuyu TMO fındık alım merkezini ziyaret eden Vali Muammer Erol, TMO’nun fındık alım çalışmalarını yerinde inceledi ve fındık alım sezonunun üreticilere hayırlı olması dileğinde bulundu.
“Siz beni mutlu ettiniz, Rabbim de sizi mutlu etsin!"
Bu hafta halk gününde 493 vatandaşın derdini dinleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Vatandaşlarımızın yüzündeki tebessümün sebebi olmak için gayret ediyoruz” dedi.
Nüfus hafta sonunda 10 bin vatandaşa hizmet sundu
Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Oylamasında oy kullanan vatandaşların T.C. Kimlik Kartı taleplerini karşılayabilmek için 27-28 Mayıs’ta açık bulundurulan nüfus müdürlüklerinde 10.117 vatandaşımıza hizmet sunuldu.
Nüfus müdürlükleri açık
İstanbul Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, vatandaşların T.C. Kimlik Kartı talepleri için Hükümet Konağı’nda bugün de açık olan Sarıyer İlçe Nüfus Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, fedakarca görev yapan nüfus personeline teşekkür etti.
6 milyon kişi kimlik kartına sürücü belgesini yükledi
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, 6 milyon kişinin kimlik kartına sürücü belgesi bilgisini yüklediğini açıkladı.
Nüfus, hafta sonunda 21 bin 793 vatandaşa hizmet verdi
Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanan vatandaşların T.C. Kimlik Kartı taleplerini karşılayabilmek için hafta sonu olan 13-14 Mayıs’ta açık bulundurulan nüfus müdürlüklerinde 21 bin 793 vatandaşa hizmet sunuldu.
“Nüfus’ta devrim işler yaptık”
İstanbul Fatih’te Nüfusmatik ve Nüfus’ta yapılan devrim hizmetleri anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni başlatılacak bir hizmeti de şöyle açıkladı: "Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz."
“Devletimiz kimseyi darda bırakmaz”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, 2023 yılının ilk “Halk Günü” toplantısını gerçekleştirdi.
Banka işlemlerinde eski kimlik kullanılamayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl Türkiye'deki nüfus idarelerinde 29 milyon 808 bin yüz yüze, e-Devletten ise yaklaşık 146 milyon işlemin yapıldığını açıkladı.
"Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz"
Bolu'da hastalıkların erken teşhisi ve hastaneye gelmekte güçlük çeken vatandaşlar için "Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz" projesi başlatıldı. Proje kapsamında içerisinde doktorların da yer aldığı sağlık ekipleri tarafından köylerde yaşayan vatandaşlar sağlık kontrolünden geçiriliyor.
Bu yıl pasaport talebi ikiye katlandı
Yeni yıl zamlarından önce pasaport randevularında oluşan yoğunluk, alınan tedbirlerle karşılanıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ikiye katlanan talebi karşılamak için üst düzey önlem alıyor.
Yeni doğan bebeğin kimlik kartı ücretsiz eve geliyor
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, e-Doğum Projesinin tamamlandığını açıklayarak, “e-Devlet ile hızlı, güvenli ve kesintisiz hizmet sunuyoruz. Yeni doğan bebeklerinizin doğum bildirimi başvurusunu e-Devlet üzerinden yapmanız durumunda, bebeğinizin kimlik kartını adresinizde ücretsiz teslim alabilirsiniz” dedi.
Türkiye nüfusunun yüzde 85'i çipli kimlik kartına geçti
Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85'i çipli kimlik kartı kullanırken, ehliyet özelliği yüklenmiş çipli kimlik kartı kullananların sayısı 4 milyon 745 bine yükseldi.
Bir ‘doktora darp’ vakası da Tokat’ta yaşandı
Son günlerde hasta yakınlarının doktorlara yönelik şiddetinde artış görülürken, bir vakada Tokat Erbaa’da yaşandı. Vali Hatipoğlu, “Saldırının faili gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli süreç devam etmektedir" dedi.
Randevusuna gitmeyip iptal de etmeyene iki hafta yeni randevu yok
Nüfus müdürlüklerinden alınan randevular konusunda yeni bir uygulama başlıyor. Randevu alıp gitmeyenlere, bir sonraki randevu iki hafta sonra verilecek.
Öğrenciler taramadan geçirilip tedavi edilecek
Van Valisi Ozan Balcı, ‘Eğitimde Sağlık Hareketi’ projesini başlatarak, “Taramayı herkes yapıyor. Bizim projemizde sağlık sorunu olan çocuklarımız tespit edilecek, sonuna kadar takip edilerek tedavileri yapılacak” dedi.
Halk Günü'nde 226 kişiyi dinledi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, her hafta gerçekleştirdiği “Halk Günü” toplantıları kapsamında 226 kişinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinledi.
Türkiye Sağlık Turizmi 12-14 Ekim'de İngiltere'de tanıtılacak
İngiltere’de Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtımı ve İngiltere Sağlık Turizmi Fırsatları Semineri Ekim'de gerçekleşecek. ITIE Uluslararası Turizm Yatırım ve Fuarcılık Limited Şirketi 10-12-14 Ekim 2022 tarihlerinde İngiltere’de Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtımı ve İngiltere Sağlık Turizmi Fırsatları Semineri gerçekleştirecek.
TMO, Ordu'da fındık alımına başladı
Ordu’da yeni sezon fındık alımına, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) başlandı. Ofiste alımı yapılan sezonun ilk fındığının 53 randıman geldiğini kaydeden Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Fiyat 55 lira 12 kuruş olarak belirlendi. Bu da şunu gösteriyor; çiftçilerimiz bahçelerine bakım yaptığı zaman, destek alındığı zaman bereketli oluyor" dedi.
Yerli ve milli pasaportun üretimi başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şubat ayında verdiği talimatla çalışmalarına başlanan yerli ve milli pasaportlar üretime başlanıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, yerli ve milli pasaportların 25 Ağustos'ta üretimine başlanacağını açıkladı. Aygöl, yeni pasaportların holografik şerit, hayalet resim, metamorfik desen gibi özelliklerle dünyanın en güvenli pasaportu olacağını söyledi.
Vali Sonel: Devletimiz her zaman vatandaşın yanında
Ordu Valisi Tuncay Sonel, her hafta düzenlediği “Halk Günü” toplantıları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını çözen Vali Sonel, “Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanındadır” dedi.
Vali Ayhan: Temel düşüncemiz daha iyi bir Urfa
Şanlıurfa’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Salih Ayhan, “Şehir bir kişiyle değil, bir çok bileşenin birliğiyle değişebilir. Yerel yönetimler, siyaset, basın ve valiliğimizin koordinesinde güçlü birliktelik ile bu dönüşümü sağlayabiliriz. Temel düşüncemiz daha iyi bir Urfa olmalı” dedi.
Halk Günü'nde 226 vatandaşı dinledi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, her hafta gerçekleştirdiği “Halk Günü” toplantıları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Sonel, son günlerde artış gösteren Covid-19 vakalarına karşı maske takılarak gerçekleştirilen Halk Günü'nde 226 vatandaşı dinledi.