Arama
Arama Sonuçları
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
Vali Akkoyun talimat verdi, Turizm Denetim Komisyonu kuruldu
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla kurulan Turizm Denetim Komisyonu, denetimlerine başladı.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Yenilenen hat ile kayıp ve kaçak suya neşter
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Artuklu ilçesindeki su depoları çalışmalarını inceledi. İlçenin su sorununun biteceğini ifade eden Vali Akkoyun, "Yeni yapılacak hatta tamamen farklı bir teknoloji kullanılacak. Yenilenen iletim hattı, kayıp ve kaçağı imkânsız hale getirecek" dedi.
‘Valilik Parkı’ hizmete girdi
Mardin’in Artuklu ilçesindeki 13 Mart Mahallesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, bugün itibariyle vatandaşların hizmetine açıldı.
Artuklu’da kardeşlik iftarı
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı İlçe İftar Programları kapsamında Artuklu ilçesinde düzenlenen "Kardeşlik İftarı"na Mardin’in tüm renklerini yansıtacak şekilde Müslüman, Süryani ve Ezidi vatandaşlar büyük bir katılım gösterdi.
Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu
Mardin'de düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde sanatçılar eserlerini Gazze'ye destek için söyledi.
3 değerli isim mesleklerini anlatacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve RTÜK eski Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoy ile Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, "Mezunlarımızla Kariyer Zirvesi" programına katılacak. Alanında uzman isimler, meslek hayatlarını ve başarı merdivenlerini nasıl çıktıklarını anlatacaklar.
Semih Memiş
Şalpazarı Kaymakamı
Mardin 1. Kitap Fuarı kapılarını açtı
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde gerçekleştirilen Mardin 1. Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "İnşallah bu fuar alanı ve bugün düzenleyeceğimiz kitap fuarı daha çok okumaya vesile olur" dedi.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
“Vatandaşın ayağına giderek sorunları yerinde çözüyoruz”
Kırsal mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Artuklu ilçesine bağlı kırsal Eroğlu, Yüce, Sultanköy, Yayla ve Özlüce Mahalleleri muhtarları ve sakinleriyle buluştu.
"Sizin FETÖ'cü taktikleriniz bize işlemez"
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, hakkında çıkan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Uslu, "Sizin FETÖ'cü taktikleriniz, algı operasyonlarınız bize işlemez. Ama avukatımız hukuken gerekeni yapacak" dedi.
Çay simit eşliğinde esnafla sohbet etti
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, şoför esnafını ziyaret etti. Vali Akkoyun, çay ve simit eşliğinde esnafla sohbet edip, taleplerini dinledi.
Miniklerden sure ve dua dinledi
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, 4-6 Yaş Kur’an kursunda minik öğrencilere misafir oldu. Vali Akkoyun, miniklerden öğrendikleri sure ve duaları dinledi.
“Evlatlarımıza sahip çıkalım”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Salar’da En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimine katıldı. Çocukları korumanın zorlaştığını belirten Vali Yiğitbaşı, “Evlatlarımıza sahip çıkalım” uyarısında bulundu.
Valiliğin videosu kamu spotu oldu
Kars Valiliğinin Sarıkamış Şehitleri 109. Anma Programı kapsamında hazırladığı video RTÜK tarafından “Kamu Spotu” olarak kabul edildi. RTÜK, videonun ‘kamu spotu’ olarak yayınlanması için televizyonlara öneride bulundu.
Vali Akkoyun’dan Kur’an kurslarına destek
Başkanlığını Vali Tuncay Akkoyun'un yaptığı Mardin Büyükşehir Belediyesi Artuklu’daki inşaatı tamamlanan üç Yatılı Kur’an kursunun yurt binaları dahil tüm tefrişat ve donanımını karşılayacak.
Gençlerin beklentilerini dinledi
Mardin'in Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Çevik, ilçede yaşayan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Çevik, gençlerin düşüncelerini, beklentilerini ve projelerini dinledi.
Üniversite öğrencilerinin yemek ücreti belediyeden
Mardinli üniversite öğrencilerine 3 müjde veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, bursların 5 bin liraya çıkarıldığını, üniversite yemekhanesindeki ücretin belediye tarafından karşılanacağını açıkladı.
Nusaybin'de 2'inci Diyabet Kampı
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan "Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı" bu yıl Nusaybin'de ikinci defa düzenlendi.
Gençlere spor malzemesi dağıttı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen yaz spor okulu projesi kapsamında Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla Artuklu spor salonunda malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Yoğun yağış sonrasında Midyat’ta inceleme
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, yoğun yağış sonrası Midyat Beyazsu'da yaşanan su baskınından etkilenen alanda incelemelerde bulundu.
Çocuklar için öğle vakti iftar!
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhunu yaşatmak adına Anadolu’nun geleneklerinden tekne orucu tutan çocuklara yönelik iftar programı düzenledi.
Şakir Öner ÖZTÜRK
Sivas Vali Yardımcısı/ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri
Şehitler için mevlid
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü kapsamında ülke genelinde şehitler için mevlit okutuldu.
Mardin'in dokusunu bozan betonarme binaların yıkımı sürüyor
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, tarihi dokuyu bozan betonarme binaların yıkımı kapsamında yıkımına başlanan, Artuklu ilçesi Yeniyol Mahallesinde bulunan 5 katlı betonarme yapıdaki yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.
Çiftçilere yüzde 50 hibeli 3 bin ton yem
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü ortaklığında, yaşanan kuraklık nedeniyle artan yem maliyetlerine karşı hayvan üreticilerini korumak amacıyla yüzde 50 hibe ile 3 bin ton süt yemi dağıttı.
Çocuklara depremin izleri oyunlarla unutturuluyor
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ilimizde misafir edilen depremzede çocukları Trafik Eğitim Parkı’nda ziyaret ederek mutluluklarına ortak oldu.