Arama
Arama Sonuçları
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
"Van'ı gelecek nesillere hazırlıyoruz"
Van Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Van'ın ihyası için çalıştıklarını belirten Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Şehri gelecek nesillere hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmeti için araç parkımızı güçlendiriyoruz" dedi.
Sokak hayvanları için Batman modeli
Bölgenin en büyüğü olan Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
Çankırı'da can dostlarımız için örnek proje
Çankırı Valiliği tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. Başlatılan "Bir Pati de Sen Tut" projesiyle sahipsiz köpeklerin rehabilitasyonu yapılarak, sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
“Dünyayı onlarla paylaşıyoruz”
Iğdır Valisi Ercan Turan, Iğdır Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
“Hiçbir çocuğumuzu yalnız ve sahipsiz bırakmayacağız”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ERVA Spor Okulları bünyesinde açılan “Yeşilay Spor Kulübü” ve “ERVA Spor Kulübü”nün açılışına katıldı.
"İstanbul'da en olmaması gereken senaryoyu yaşıyoruz"
Değerlendirme toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'daki ortak sorunun sahipsiz sokak hayvanları olduğunu belirterek, "Sokak hayvanları konusundaki en olmaması gereken senaryoyu yaşıyoruz. Kısırlaştırma en kesin çözüm" dedi.
“Sahipsiz hayvanlar için çok boyutlu bir kampanya başlatacağız”
Iğdır İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda ‘canlılara merhamet’ vurgusu yapan Vali Ercan Turan, sahipsiz hayvanların bakım altına alınması için çok boyutlu bir kampanya başlatacaklarını söyledi.
Sahipsiz hayvanlar için sokağa mama bıraktı
Isparta Aksu Kaymakamı Mesut Akın, ilçe merkezindeki ve mahallesindeki park, meydan ve sokaklarda belirlenen yerlere, sahipsiz sokak hayvanları için kuru mama bıraktı.
"Sokak hayvanı diye bir şey yok"
İstanbul Valisi Davut Gül, “"Dünyanın her yerine gittiğinizde sokakta sahipsiz adam görürsünüz, sahipsiz hayvan görmezsiniz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım” dedi.
“Gençlerimizi sahipsiz bırakmayacağız”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İncesu Saraycık Mahallesi’nde yapılacak olan Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatında inceleme yaptı.
Valilikten ‘sokak köpekleri' talimatı
İstanbul Valiliği, megakentte başıboş köpeklerin yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olması üzerine, 39 ilçe kaymakamlığına yazı gönderdi.
Evde eğitim gören Ceydanur’a tablet
Bilecik’in Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Savcısı İlyas Öner ve İlçe Emniyet Müdür vekili İlhami Araali ile birlikte evde eğitim gören Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ceydanur Kaya’yı ziyaret etti.
Evi yanan vatandaşı sahipsiz bırakmadı
Sinop Erfelek Kaymakamı Mustafa Düzgün, Abdurrahmanpaşa Köyü’nde evi yanan vatandaşı ziyaret ederek, “Devletimiz her daim yanınızda” dedi.
“Tebessüm eden çocuklar bizde yorgunluktan eser bırakmıyor”
Depremin yaşandığı ilk andan itibaren görevlendirildiği Hatay’ın Defne ilçesinde yaraları sarmak için canla başla çalışmaya devam eden Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Tebessüm eden çocuklar bizde yorgunluktan eser bırakmıyor” dedi.
Sokak hayvanlarını unutmadı
Antalya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, Dünya Sokak Hayvanları Günü kapsamında sokak hayvanlarının yemesi için mama bıraktı.
Şanlıurfaspor’da neler oluyor? Vali Ayhan devreye girdi
Uzun süren kötü gidişatın ardından bu sene Vali Salih Ayhan’ın öncülük etmesi ve belediyelerin desteğiyle iyi bir ivme yakalayıp şampiyonluğun favori takımı olarak gösterilen Şanlıurfaspor’da son günlerde yaşananlar ‘neler oluyor’ sorusunu gündeme getirdi.
Hatay’da sahipsiz hayvanlar toplanacak
Hatay Valiliği, deprem sonrasında il genelinde çok sayıda hayvanın sahipsiz kaldığını ve bu hayvanların yiyecek bulamadığını belirterek, sahipsiz hayvanların toplanacağını açıkladı.
“Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Şu an itibarıyla depremzede vatandaşlarımıza 10'ar bin lira destek vereceğiz. Bir yıl içerisinde konutların inşasını da bundan önce olduğu gibi gerçekleştireceğiz" dedi.
"Takımımızı asla yalnız bırakmayacağız"
Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte Yeni Malatyaspor kulübünü ziyaret ederek, ikinci yarının başında göreve gelen Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural’a hayırlı olsun temennilerini iletti.
Sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılıyor
Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na katıldı.
“Bizler de sizin evlatlarınızız”
Isparta Uluborlu Kaymakamı Ali Kantilav, huzurevi sakinlerini ziyaret ederek, “"Sizler asla sahipsiz değilsiniz. Bizler sizlerin evlatlarıyız. Her türlü sıkıntınıza ortak olmak isteriz” dedi.
‘Kanadı kırık kuş, ayağı kırık kedi-köpek kalmayacak’
Van'da ‘Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'nin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kurulan birlik Van genelindeki sahipsiz hayvanları koruyacak.
Malatya Yeşilyurt'ta Yetim Koordinasyon Merkezi
Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşilyurt İlçesindeki yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerine yönelik sosyal, kültürel, psikolojik ve eğitim hizmetlerinin verileceği Yeşilyurt Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi açılış törenine katıldı.