Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”
Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehit Jandarma Er Ferhat Alakuş'un emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehit ailesinin hatırlarını soran Vali Ünlü, şehit annesinin elini öptü.
Ertuğrul Gazi türbesine saygı sürüşü
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Motosiklet Derneği üyeleriyle birlikte şehrin tarihi ve manevi kıymetlerinden Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret etmek için oluşturulan motosiklet konvoyuna eşlik etti.
Valiler de yalnız bırakmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imamı uyaran Kaymakam Burak Akeller’e vatandaşlar, kaymakamlar ve vali yardımcıları ile birlikte valiler de sahip çıktı.
Şehit polisin emanetini sevindirdi
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehit Polis Memuru Hüseyin Gümüş'ün ailesini makamında kabul etti. Aileyle yakından ilgilenen Vali Çeber, şehidin emaneti küçük kızı da hediyelerle sevindirdi.
Okullarda şehitler için saygı duruşu
Okullar, haftaya şehitlere saygı duruşuyla başladı. Öğrenciler bayrak töreni öncesinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için saygı duruşunda bulundu. Törenlere valiler ve kaymakamlar da katıldı.
Kurtuluşun 103. yılı kutlu olsun
Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törenlere katılan Vali Ercan Turan, "Aras Nehri’nin kıyısında bir güneş gibi doğan Iğdır'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yılı kutlu olsun" dedi.
Yurtta Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyetin 100. yılı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Konserler, fener alayları ve birçok etkinlikte binlerce kişi bir araya geldi. Valiler ve kaymakamlar, düzenlenen tebrikat törenlerinde tebrikleri kabul etti.
Büyüklerin ellerinden öptü
Balıkesir Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun, Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle Kepsut Belediyesi Vefa Evi'nde kalan büyükleri ziyaret ederek ellerinden öptü.
Evinin yolu asfaltlanan engelli vatandaş hayata bağlandı
Hakkâri'nin Karşıyaka Mahallesi, Gupsi mevkisinde yaşayan ve evinin önündeki yolun bozukluğu nedeniyle tekerlekli sandalyesiyle dışarıya çıkamayan Nazime Engin’in yaşadığı zorluk, Vali Ali Çelik’e ulaşmasının ardından sona erdi. Vali Ali Çelik’in talimatıyla Nazime Engin’in evinin yolu Hakkari Belediyesi tarafından asfaltlandı.
‘100. Yılda Şehitlere Saygı Sürüşü’
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde 12. Çanakkale Bisiklet Turu kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüleri tarafından düzenlenen Şehitlere Saygı Sürüşünün startını verdi ve bisikletçilere bisiklet sürerek eşlik etti.
Kıbrıs gazisine madalya ve berat
Balıkesir Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, Kıbrıs Gazisi Seyfi Aydın’a ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’nı takdim etti. Kaymakam Atasoy, 91 yaşındaki Kore gazisini de ziyaret ederek, elini öptü.
Çevre temizliği yaptılar
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, il protokolü ile birlikte Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzün organize ettiği etkinliğe katıldı.
Şehit annesinin elini öptü
Mardin Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini ziyaret ederek, ellerini öptü.
“Yaralarımızı omuz omuza hep birlikte saracağız”
Hatay Hassa Kaymakamı Osman Acar ve İstanbul Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Küreci’de kurulan çadırkenti ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
“Gönüllerimiz bir, dualarımız ortak”
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Bilecik’e konaklamak için gelen depremzede vatandaşlarla birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret etti.
Kurtuluş günü futbol müsabakası
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Mersin Şubesi tarafından Mersin Stadyumu’nda düzenlenen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Şehitleri Futbol Müsabakası”na katıldı.
Atatürk, her Türk evladının kalbinde yaşıyor
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programları kapsamında ülke genelinde Vali ve Kaymakamların başkanlığında Atatürk anıtlarına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi 103 yaşında
Sivas Kongresi’nin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan V. Piyade Albay Önder Özcan, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Anafartalar Zaferi 107 yaşında
Çanakkale Savaşları'nda, Türk Ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kazandığı Anafartalar Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Conkbayırı'nda tören yapıldı.
Mehmet Faruk SAYGIN
Kırklareli Vali Yardımcısı
Ömer SAYGILI
Gerger Kaymakamı